Насилство и повредени на протестот во Скопје

Статус
Затворена за нови мислења.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Мислиш дека ако беше ова за 20 дена, немаше да има ваква „спонтана и демократска“ реакција? :) Нино...те молам.

Изборот беше несреќен, се согласувам. Наивност и страв од нови лопати на телевизии, како со уставниот пред некој ден.
Абе кога сте влегле во таква авантура, претпоставувам дека ви беше јасно дека во ваква вџештена атмосфера, некој ќе се обиде да искористи.
После 20 дена на никој нема да му е гајле. Голи да шетате, нема да ве есапат.
Свесно или несвесно, најлошо време одбравте.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
А да земете да протестирате против секојдневните тортури што ги трпат Македонците во Струга на пример? Или побитна е некоја политичка агенда.
Не мешај баби и жаби. Ако си стружанец, протестирај, ќе те поддржам.
Ако си правник, буни се за законите, ќе те поддржам ако сметам дека имаш аргументи. Ако си.....итн итн. Ама, со дискусија.

Не со тупаници. Или одвелкување на внимание од поентата.

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
Добро видов и клип и навистина тепачите ги носеле тие знамиња. Се извинувам за се што напишав.
Мало појаснување: Знамето е она знаме на Византија, а Византија била мултикултурна заедница и ни припаѓа и нас подеднакво колку и на Грко-иранците, а тоа што Грците се копиљат и го присвојуваат за својата Црква тоа е нивна будалаштина.

он т топик

Вака не се решаваат проблеми. Дискусија е потребна исто како и волјата на мнозинството.

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Абе кога сте влегле во таква авантура, претпоставувам дека ви беше јасно дека во ваква вџештена атмосфера, некој ќе се обиде да искористи.
После 20 дена на никој нема да му е гајле. Голи да шетате, нема да ве есапат.
Свесно или несвесно, најлошо време одбравте.
Устата пена ми фати да им објаснам на колегите дека направиле грешка со датумот. Нејсе, во нив се препознав јас пред година и пол, кога само идеата ми беше битна, без никакво друго искуство, свесност за задни намери и подготвеност.

Ама откако видов дека „чукна саатот“, не размислував дополнително и непосредно и отворено влегов во акцијата.

А ако има тупаници само во изборен период, како ново учење кое го примам, би имал предвид во иднина :smir: Супер е да учи човек новитети државниче.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Вака не се решаваат проблеми. Дискусија е потребна исто како и волјата на мнозинството.
Еве може да се стави предлогот на гласање. :) Баш да се види како размислуваат повеќе луѓе по ова прашање.

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Ncncncncncn...... zimi mene ne mozam da veruvam. Mene i do sega jasno mi bese deka postojat ovci, nepismeni, slepci, keleshi, seljaci, rikverci, poslusnici..... ama do tolku be? Do toa deredze be stignavte be....?

Serpico brat. Pesna za tebe:

p.s. ne znaes turski, ama ke najdes nekoj da ti ja prevede pesnata.

so poseben naglasok na delot:

"Bu yolda dönenler oldu, Mum gibi sönenler oldu
Yar göğsüne baş koymadan Vurulup düşenler oldu.

Bir sen kaldın geride
Ah akıp gidiyor hayat
Yüreğim anlıyor seni
Artık susma Yorgun Demokrat."

Bidi mi pozdraven.:smir:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Братот,
ако организирам уште еден, за месец дена, ми ветуваш дека нема да тепа никој? :smir:
Искусен си ти, а имам и ја малце искуство.

Првин добро би било да се дознае кој ги инспирирал и организирал момците кои тепале и за колку.

Да не биде ко тие на битпазар по 500 денари што земаа за палат контејнери по Партизанска.

Лошо е ако твоите цели ги погани некој што има задни интереси од целиов процес, нели?

Нема поента да ти објаснувам, многу добро си свесен за сето ова.

П.С. А насловот на темава експресно отворен :)) збори меѓу редови.

Поздрав

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Устата пена ми фати да им објаснам на колегите дека направиле грешка со датумот. Нејсе, во нив се препознав јас пред година и пол, кога само идеата ми беше битна, без никакво друго искуство, свесност за задни намери и подготвеност.

Ама откако видов дека „чукна саатот“, не размислував дополнително и непосредно и отворено влегов во акцијата.

А ако има тупаници само во изборен период, како ново учење кое го примам, би имал предвид во иднина :smir: Супер е да учи човек новитети државниче.
Аман, чисто од искуството од сдс хушкачите кои беа ангажирани за сведмилк, па после приведени, требаше некоја поука да биде извлечена.
Овој период треба да биде мирен, секој кој се обидува да спечели поени ќе наебе.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Dobro be, kelesh vmrovski, dali znaes ti vsusnot sto lupas?
Pojma nemaat,se shto lupaat e po narachka na pastirot i shtabot na dpBne,primer: Mlekarite gi tepa policijata i potoa vladata gi tuzhi,potoa vednash dobivash kontra tema vo stilot na : SDSM im vika da protestiraat i da im stavaat sopki na vladata i prerodbata, denes so protestite istoto,Gruevski gi tepa studentite : SDSM i B.C. se krivi.:tapp:

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Опа значи протестантите за изградба на црква се СДСБЈРМовци?А волк?
Кога еднаш ќе почнеме со свои глави да размислуваме бе?!Е ова денес е искуство од кое треба да научиме нешто...
Не се потрудивте ни да се информирате што било како било-ама тоа не ве спречи да обвинувате и одма да донесете заклучок дека се СДСовци педери соросоиди и сл.:kesa:
Чак, јас донесувам заклучоци врз база на факти.
Не треба да си ракетен физичар за да заклучиш дека Гироски, Љубе, Грчкоски и Трифун се платени од грците.
Убаво си ја обработија работата за која се платени пред грчката телевизија.

Јас денес видов знамиња кои ги користи Грчката православна црква.
Е сега дали е случајот како со сонцето од Кутлеш, што си го присвојуваат - не знам.

Ама знам дека да се декларираш како атеист, да си против црквите, а да градиш џамии како она гомното Андреј Петров, ниту тоа не е логично, така?

ЗА промена на името се:

Грција, Бугарија, СДСМ, и Соросоидите.
ПРОТИВ градење на црква се:

СДСМ, Грците, Албанците и Соросоидите.
Каков заклучок ќе донесеш ти?

K

KomitaMKD

Гостин
Линк може?
Баш сакам да видам кој е кој.

Која била помалата група , а која поголемата?

Кој ги носел знамињата и од која причина?

Серпико?
Добро бе дечко имаш ли ти барем малку мозок во таа главата.И да платила Грчката црква да протестираат, што апсолутно можам да тврдам дека не е точно,мислиш дека ќе им дадат знамиња за да знаат кој ги пратил.Бог да чува.Мислете бе луѓе грујо не е светец.И Како можат поповите да шират насилство врз нивни верници.Протестот не е против црква, ги имаш 3 во близина на центарот,туку против градењето на секакви глупости кои нашиве политичари ги виделе во странство и сакаат да градат овде во Македонија

Член од
22 јули 2008
Мислења
819
Поени од реакции
26
Prosto ne mozam a da ne se iznacudam deka vakvi raboti se slucuvaat kaj nas vo Makedonija!!!
Potoa sum krajno razocaran i od komentarite koi gi procitav dosega do tretata stranica od poedini forumdzii za koi ova sto se slucilo pretstavuvalo bozji gnev i nekoja si vozvisena pravda sto nekoi moroni se sobrale i tepale studenti zaradi eden najnormalen protest koj e legitimno pravo na sekoj gragjanin.

Makedonija so ova navistina go dopre dnoto na site moralni i civilizaciski vrednosti i se vrati vo vreme koga lugje se palea na lomaci zaradi neslaganje so dogmite na crkvata.

Makedonija poleka no sigurno stanuva zemja na slepci na koi pred oci im se slucuvaat raboti a nie kako narod ne reagirame napolno pokrieno od mediumite, i sredstvata za javno informianje koi se totalno pod kapata na aktuelnata vlada koja si pravi filmovi deka sme bile Svedska na Balkanot.

Kako toa golemite vernici koi ovde na golemo zboruvaat za nekoj si Bozji Gnev ne rekoa nitu zbor koga vrvot na MPC ispra povekje milioni evra so hotelite Izgrev i Biser za sto imase i istraga od strana na naseto pravosudstvo kade so fakti i argumenti stana jasno deka celiot vrv na sinodot na MPC bil vmesan vo taa MEGA afera.

I sto stana na kraj koja bese taa sila sto go oslobodi gospodin gospodin Stefan od sekakvo obvinenije i pokraj site dokazi???

Dali e toa istata taa sila koja denes se prepravala deka e BOZJIOT GNEV i go isturila toj gnev protiv pomala grupa studenti od Arhitektonskiot Fakultet koja samo ne saka nekoj urbanisticki da im go nagrduva gradot vo koj povekjeto ziveat i studiraat.

Zasramete se vie ovde koi se pretstavuvate deka ste golemi vernici,Hristijani,pravoslavni, so vasiot stav deka se rabotelo za gnev bozji bidejki da bevte malce popametni i obrazovani kako sto ne ste ke znaevte deka Bog iliti Gospod koj kako si miluva e svetlina i dobrina, i krotkost dodeka drugata strana ne sakam ni imeto da go spomenuvam e taa koja e besna,agresivna,gnevna moi mili forumdzii.

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Искусен си ти, а имам и ја малце искуство.

Првин добро би било да се дознае кој ги инспирирал и организирал момците кои тепале и за колку.

Да не биде ко тие на битпазар по 500 денари што земаа за палат контејнери по Партизанска.

Лошо е ако твоите цели ги погани некој што има задни интереси од целиов процес, нели?

Нема поента да ти објаснувам, многу добро си свесен за сето ова.

П.С. А насловот на темава експресно отворен :)) збори меѓу редови.

Поздрав
Месија и неговата агенда нека ми се качат на....џумка бате.
Имаме искуство и двајцата. Сега јас искусив и нешто повеќе. Не ти посакувам исто.

А за поганење на целите, секогаш ќе има ситни профитери кои ќе поганат. Тоа е нашата реалност. Во избори или вон нив. И народот се тренира, на тој начин и плус со покажување на сила, дека е најарно да си седи дома, за никој да „не му ја погани мислата“.

ДЕМОКРАТИЈА, бе!:smir:

Член од
21 август 2008
Мислења
376
Поени од реакции
27
Чак, јас донесувам заклучоци врз база на факти.
Не треба да си ракетен физичар за да заклучиш дека Гироски, Љубе, Грчкоски и Трифун се платени од грците.
Убаво си ја обработија работата за која се платени пред грчката телевизија.

Јас денес видов знамиња кои ги користи Грчката православна црква.
Е сега дали е случајот како со сонцето од Кутлеш, што си го присвојуваат - не знам.

Ама знам дека да се декларираш како атеист, да си против црквите, а да градиш џамии како она гомното Андреј Петров, ниту тоа не е логично, така?

Каков заклучок ќе донесеш ти?
Па прво ќе ја разгледам ситуацијата и ќе проверам дали тие софпаѓања се можеби случајни-тек после ќе го донесам заклучокот,ќе ги испцујам добро,ќе ги претепам,навредам и сл.
Ама никогаш нема да се истрчам како прле пред магаре и да фрлам многу тешко обвинение(за кое во еуфорија и глава се губи)на некој...

-За промена на име се:
Грција,Бугарија,СДСМ и Соросоидите.
-Против изградба на црква се:
Атеистите,Ахитектите,Граѓаните кои сакаат плоштад на кој всушност ќе може и да се шета,Албанците.

Има разлика...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom