Call of Duty: Modern Warfare 2

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.165
Поени од реакции
6.046
Ако успеал некој да ја инсталира Steam верзијата, ако може да помогне, да каже што треба да се направи. Фала однапред.

Член од
3 ноември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
90
Ја завршив за 6 часа и 10 минути. Играв пополека и релаксирано. Играта навистина те става во филм, мислиш навистина си меѓу боиштата. Мисиите беа разновидни и која од која подобра. Музиката феноменална и возбудлива до самиот крај, а за графиката нема потреба да правиме муабет. Најмногу ми се допаднаа снежните мисии со Captain Price, качувањето по планина, возењето со скутери по снег. Единствена маана и е што е премногу кратка.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Just for a record.

Modern Warfаre 2 е продадена во повеќе од 4.7 милиони копии во првите 24 часа од излегувањето, и тоа САМО во Америка и Англија.

А кај се другите Европски држави, и ширум целиот свет?:vozbud:

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Just for a record.

Modern Warfаre 2 е продадена во повеќе од 4.7 милиони копии во првите 24 часа од излегувањето, и тоа САМО во Америка и Англија.

А кај се другите Европски држави, и ширум целоит свет?:vozbud:
И колку ја симињале пиратската...
:vozbud:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069

Овој е Sergeant Foley мислам, има прилично специфичен глас, ѕвер!
Засега ја вртам мерачки и полека, али луѓе разберете, ова не е игра, ова е интерактивен филм. Многу малце удел имате вие во неа, немате слобода, ниту пак некои тактики да правите.

Значи, колегата Овер затоа е изнервиран, и јас го сфаќам потполно. Затоа јас си прифатив што е ова, дека не е игра, па сеа пробувам максимално да уживам во неа. :)

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
И јас исто сега полека ја играм, на Veteran.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848

Овој е Sergeant Foley мислам, има прилично специфичен глас, ѕвер!
Засега ја вртам мерачки и полека, али луѓе разберете, ова не е игра, ова е интерактивен филм. Многу малце удел имате вие во неа, немате слобода, ниту пак некои тактики да правите.

Значи, колегата Овер затоа е изнервиран, и јас го сфаќам потполно. Затоа јас си прифатив што е ова, дека не е игра, па сеа пробувам максимално да уживам во неа. :)
Kога ќе ја свртиш, потполно ќе ти стане јасно за што ТОЧНО сега зборуваш..

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
Петиција за да има Dedicated Servers во MW2.

"Get Infinity Ward to review their decision not to allow fully dedicated servers for their forthcoming game release CoD:MW2. Remember that this Call of Duty was made popular by PC Gamers who have supported the series throughout. "

http://www.petitiononline.com/mod_perl/signed.cgi?dedis4mw

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Кајганџии,Повелете Guide како да ја направите MW2 онлајн на Spec-ops
http://fps.garena.com/forum/viewthread.php?tid=608115&extra=page=1
http://fps.garena.com/forum/viewthread.php?tid=608088&extra=page=1
Начинот ви е објаснет убаво.Поз:helou:
Не работи :place:Skidrow version + Razor crack не работи :(
Единствено решение е да се симне разор верзијата :(

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ја имаш играва? Ако ја имаш, пробај да напраиш као шо викаат, и кажи дали работи ..
Јас во моментов ми е страв да не си заебам сејвот, па дадов на еден другар да проба, ќе ми пише и ќе ви кажам. Ај ваљда ја до вечер ќе ја пројдам играва (не сум далеку, само што ме запалија), па ќе се пуцаме во ко-оп и на сервери.
Ептен сакам Тони да го стегнам со пушката со термална леќа. :vozbud:

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Јас во моментов ми е страв да не си заебам сејвот, па дадов на еден другар да проба, ќе ми пише и ќе ви кажам. Ај ваљда ја до вечер ќе ја пројдам играва (не сум далеку, само што ме запалија), па ќе се пуцаме во ко-оп и на сервери.
Ептен сакам Тони да го стегнам со пушката со термална леќа. :vozbud:
Луѓе, со задоволство ви го Singleplayer Co-op Multiplayer водичот за Modern Warfare 2.

Потребни фајлови:
1) Razor1911 Crack
2) Teknogod Loader

Потребни програми:
1) Steam

ВАЖНО: Направете back-up на СИТЕ фајлови што ке ги едитирате/заменувате со Razor1911 кракот, во спротивно ќе ви се зафркне играта. (Не превземам никаква одговорност за ова:pos:)

Инструкции за инсталирање на кракот
:

1) Спуштете ги потребните фајлови тука, Razor crack+TeknoGods.
2) Екстрактирајте ги сите фајлови од содржината во Modern Warfare 2 директориумот.
3) Одете на www.steampowered.com и симнете Steam.
4) Инсталирајте го и уклучете го.
5) Направете акаунт, и логирајте се.

Инструкции за Singleplayer Co-op:
Водич за креаторот на серверот.

1) Притиснете го TeknoGods_MW2SP.exe
2) Кога ке ви се уклучи играта, одете во Special Ops -> Two Player Online и изберете кој game mode сакате да го играте.
3) Одете на www.whatismyip.com (дознајте си ја вашата IP - адреса, пример, 222.123.123.123) и кажете му ја на другарот со кој ке играте Co-op.

Водич за оној кој треба да се приклучи во серверот (client):

1) Земете ја IP адресата од креаторот на серверот.
2) Направете шорткат на TeknoGods_MW2SP.exe
3) Десен клик на шорткатот -> Properties
4) Во "Target" додадете --ip=222.123.123.123 . Линијата во "Target" би требало да изгледа вака:C:\Program Files\Activision\Modern Warfare 2\TeknoGods_MW2SP.exe" --ip=222.123.123.123 ОБАВЕЗНО ОСТАВЕТЕ SPACE (празно место) помеѓу наводниците и --ip, инаку нема да може да стиснете apply.
5) Кликнете ОК.
6) Стартувајте го шорткатот.
7) Кога ке сте во играта, одете во Special Ops -> Two Player Online -> Овде притиснете F12 на тастатурата.
8) Ќе видите „порака“ која кажува: "Please wait, Joining game Session... Attempt #1".
9) Кога ке влезете во лобито, можете да ја стартувате играта.

HINTS:
- Спамирајте го F12, доколку не реагира при првиот клик.
- Морате да го ставите exe-to од играта во "firewall trusted list", или да притиснете "Allow" кога играта ке стартува.
- Најверојатно ова работи само на Razor1911 верзијата, но имам слушнато дека верзијата и не е битна, би требало да работи на секоја, поточно, Skidrow верзијата.
- За да работи играта целосно, треба да ги имате следниве работи инсталирано:
1) DirectX 10 за ХР и DirectX 11 за Vista.
2) Microsoft C++ 2005 и C++ 2008 Redistributable.
3) Сите верзии на Microsoft .NET Frameworks.

Се надевам водичов ви помогна. Водичот за Multiplayer ке го напишам за неколку дена, кога ке излезе Multiplayer кракот. Поздрав.

Kajgana Shop

На врв Bottom