Македонија VS Шпанија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonia>>Europe
  • Време на започнување Време на започнување

Тип

• Македонија победник

Гласови: 207 43,7%
  • Шпанија победник

Гласови: 138 29,1%
  • Нерешено

Гласови: 129 27,2%

• Вкупно гласачи
    474
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе ако не ви е интересно не мора да се глупирате тука.Ако не го цените тоа што нашите го оставија срцето на теренот , и примија 3 несреќни гола не мора тука да ширите негативна енерија.:tapp:

Па ти си нашол да збориш, од кога е отворен постов цело време јадеш гомна против играчите , ти ќе кажеш за ценење на нешто.
ФФМ ја намести и си ги зема парите, и сеа сите се среќни.

Ај и јас да кажам нешто за натпреваров. Бев сместен на последниот можен ред на јужна, но сепак тоа не беше проблем за да ја уловам одличната атмосвера, која за жал ја имаше само во првото полувреме. За организацијата, се виде дека Каролина не може да го прати ритамот на химната, без пропратни инструменти. Влатко Лозаноски премногу кратко исто како и Бојана, Влатко Илиевски испеа песна повеќе од овие двајца, сепак толку и време дозволуваше. Браќата Тавитјан супер беа, а пак Трајанов мислам дека не беше добро прифатен, дури едно време додека пееше тој го гледав Чаби Алонсо како си ги затнуваше ушите. :) Највеќе ме изнервира она кога имаше едноминутно молчење, од западната трибина имаше некултурни извици.. За натпреварот, веќе видено, прво полувреме одлични, во второ за 5 минути примивме 3 гола, и падна и атмосвера, и се. Да се играл фудбалот само прво полувреме Македонија би биле светски прваци. :)

п.с Ако некој ги гледаше авиончињата кои се пуштаа на јужна, јас прв почнав да пуштам, и сите по мене. :pos2:

Абе ако не ви е интересно не мора да се глупирате тука.Ако не го цените тоа што нашите го оставија срцето на теренот , и примија 3 несреќни гола не мора тука да ширите негативна енерија.:tapp:

kako mislis 3 nesrekni gola?

Што е наместено бе !?
Просто е ко грав, прво полувреме не оставија да видат до кај ни се силите, а второ полувреме си играа ко со мали деца. Ако сакаа да не напунат можеа уште 7 гола да ни дадат. :jaj:

Нашиот втор гол беше сомнителен и од офсајд а исто така и втроито гол на шпанците. Прво полувреме ние бевме мотивирани и одморени додека во второ со измените се смени и играта на нашата репрезентација и затоа и примивме такви голови. Во секој случај они се далеку појаки но се докажува дека во фудбалот можно е изненадувања и дека е можно да се напредува. Се надевам дека ова кога играш со појак тим им било добар тренинг на нашите играчи пред натпреварот со шкотска на 5 септември.

Знамето на север...

ms0pzr.jpg

можеа ама не не напунија.

ги шинавме на контри, си ги искористивме шансите и си водевме 2-0, е сеа што Цеск и Чави се 5000 години пред Шумоликовски и Деспотовски тоа е друго дваесет.

Се на се, ФФМ треба да си даде оставка за се што направи сите овие години од кога се на чело, исто така и Јонуз, кој изгледа не научил што значи дициплина.

Што е наместено бе !?
Просто е ко грав, прво полувреме не оставија да видат до кај ни се силите, а второ полувреме си играа ко со мали деца. Ако сакаа да не напунат можеа уште 7 гола да ни дадат. :jaj:
Во првото полувреме им одржавме лекција на Шпанците како се игра фудбал

Добар резултат на натпреваров. Се разочарав што примивме многу брзо три гола, што изгубивме нема проблем, ај Шпанија е тоа, али барем да се помачеа цело полувреме за тие голови. ОК нема везе.
За навивањето, точно слабо беше. Проблемот беше што немаше водечка група за навивање, фалеа комитите, а желба за навивање јас ќе ви кажам имаше, барем во делот каде седев јас.

И нешто што многу ме изнервира на стартот. Што ја викаат Каролина или било кој да ја изведува химната не ми е јасно. Тоа беше фарса. Ја тегави, ја тегави не можев чоечки да си ја испеам. Барем да ја пуштеа музиката во позадина да може човек да се ориентира, а вака почињаш да пееш, па застануваш и чекаш оваа да испее до кај што си стигнал и да продолжиш. Срамота, али тоа е многу амерички филмови гледаат.

Ајде сега уште 4 бода да освоиме со Норвешка и Шкотска и на коњ сме.:vozbud::vozbud:

Каролина ја усра химната одсега треба да се пушта нормално музиката кога нема некој кој може да ја испее пред 30 000 од нашиве пејачи.Се надеваме одсега нема да пуштаат по 10 000 карти за спонзори затоа што ке бидеме во навивање нула.На фудбал треба да доаѓаат тие што сакаат фудбал ,а не некој кој првпат доаѓа на стадион само за да биде виден.

Каква наместена бе што зборите глупости!!! Шпанија ќе си дозволи таков луксуз да мести пријателски утакмици, вие нормални ли сте?!?!

Ај у ку*ац... како успеа бе да не победат, не смеевме да дозволиме... Изгледа тоа што го тргна Седловски од игра се покажа како пресудно... ЈБГ, немавме квалитетна замена во моментов, т.е. квалитетната замена е некаде во Германија. Горан Попов, човекот изгледа од шамарот покажа одлична игра, ги дриблаше како мали деца по два-тројца, ете Пандев... секоја чест, кога сака да игра игра одлично. Новески феноменален, мислам дека ниту еден играч не помина покрај него... Дефинитивно најлош играч беше Илчо Наумовски, мислам дека не заслужува повик за мечевите против Шкотска и Норвешка, единствено добро што направи беше асистенцијата за Пандев, а после забушаваше цел меч. Да напоменам и дека лежеше кога беше постигнат третиот гол. За линискиот судија, не знам што му беше, не сум сигурен дека нашиот втор гол беше од офсајд, ама ете и без да ги гледам снимките од стадион се виде дека Пике постигна гол од офсајд :tapp: Нема врска, не е судијата крив, криви сме си самите, што наместо да се браниме не се обидовме да нападниме во вториот дел, сигурен сум дека Шпанците немаше да се извлечат, после вториот примен гол делуваа толку збунето и немаа никаква идеја за креирање игра. И за шмизлите... па у курац, кој ги пушта бе така дотерани на стадион, па преку к*р ми е од такви ку*олижачки, ко да не виделе машки, ццц... ах Торес, ах Торес... читам на Facebook... „уште сум под импресии од шпанските играчи“... у триста пм...
А за Каролина, подобро јас ќе ја испеев химната, иако ужасно пеам

Се гледа колку вредиме затоа и не можеме да идема напред у ништо не па у спорт исти курац.:tapp:
Прво со картите после со Ролекс иљада евра и што??

ДО КОГА ВАКА?

Слушам нешто Ролекси ,ке може некој да ми објасни за што се работи не сум разбрал?

Аман дај доста со тоа местена била,ваква била,таква била...
Гледајте што народ имаме... 1 минутно молчење ако знам добро треба една минута да се молчи,а не половина.За Харке од 30 сек. сите почнаа да аплаудираат,да свиркаат ...,а за работникот па ни 10 сек немаше молчење.Знаеме дека на никој не му се чекаше да започне утакмицава али што менуваат 2 минути ако ништо друго требаше да покажеме малку почит.
Во второ полувреме досадно беше па си се натпреваруваа кое авионче најдалеку ќе стигне :pos:

Абе каква местена шо ви е на вас?
Кој к*р им сме ние на шпанија па да местат + пријателска е бе!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom