A
amco2009
Гостин
Кемал Ататурк бил се само не пријател на турција
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Pa ne ste vo EU poradi tie "arapski vrednosti". Ne znam sto ne ti e jasno. Arapski vrednosti = barbarizam od 15 vek. Evropski vrednosti = vrednosti od 21 vek. Neka vi posedi ovaa vlada uste nekoja godina, pa koga ke imate graganksa vojna krivi ke vi bidat "arapskite vrednosti".Covekot bese najgolem neprijatel na Islamot a toj za mene ne e covek. Zapadni vrednosti ...
Ma kou vrednosti gi ima zapad za koi treba da stremime. Blud , Prostiutcija, Nemoral, Homoseksualci, Incesti, Umalovazuvanje na sopstvenoto telo kon toa li ti stremis alal neka ti e zivej taka momce....
Jas ne Blagodaram..
Taaa Turcija doedka Gi pocituvala tie Arapski vrednosti vladeela so cel balkan i Mala Azija a sega moli go gomno pred vratite na evropska unija eden Kipar da ja ucenuva toa li za tebe e Uspehhhh mora da mu e.am se na Toj so ja dovede na ova deredze a se znae na koj ciljam
А таа Турција додека се Базираше на таа култура од која западот учеше владееше со балканот, кога ја изгуби културата и кога во Турција се појавија некои девијантни појави Турција ја изгуби својата моќ.
Никој не ја избркал Турција таа сама се избркала самата ја изгубила војната
Pa ne ste vo EU poradi tie "arapski vrednosti". Ne znam sto ne ti e jasno. Arapski vrednosti = barbarizam od 15 vek. Evropski vrednosti = vrednosti od 21 vek. Neka vi posedi ovaa vlada uste nekoja godina, pa koga ke imate graganksa vojna krivi ke vi bidat "arapskite vrednosti".
p.s. Ova si go kazal nekogas na sobir na Republikanskata Partija? Ili tuka na nas ke ni solis pamet?
Jas sum TURCIN po nacionalnost... I normalno deka mnogu poveke od vas znam za M.K Ataturk...!!!
Mustafa Kemal Ataturk E Roden Vo Solun.. Imeto na tatkomu ALİ RIZA (Tursko ime sto ne e nekojsi AFRIM, ILIR, JETON i.tn ) Ime na majka mu Zubeyde.
M.K. Ataturk ima zavrseno skolo vo BITOLA ( samo toa e kontaktot so MKD ).
A Albancite Sto nemaat so kogo da se gordeat neka ... da ne kazam...!!! ( neka se gordeat so Skender Beg sto go hranele Otomancite...!!! )
Не бе другар не ме познаваш јас не сум партиски војник ко тебе јас сум слободен и настапувам со сопствени ставови и идеи никој не ми ги диктира ако се разбираме
А таа Турција додека се Базираше на таа култура од која западот учеше владееше со балканот, кога ја изгуби културата и кога во Турција се појавија некои девијантни појави Турција ја изгуби својата моќ.
Никој не ја избркал Турција таа сама се избркала самата ја изгубила војната
АВРААМ ИМАШЕ ДВЕ ДЕЦА ОД ДВЕ РАЗЛИЧНИ ЖЕНИ ЕДНИОТ БЕШЕ ДАВИД ,А ДРУГИОТ ИСМАИЛ.
НИЕ СМЕ ОД ДАВИДОВОТО ПЛЕМЕ А ВИЕ СТЕ ОД ИСМАИЛ НО СЕПАК СМЕ БРАЌА ПО ТАТКО.
Solun vo toa vreme e pod Osmanilsko carstvo.А Солун во тоа време под која држава е ?
Мустафа Кемал АТАТУРК е НАЈСВЕТЛАТА ЗВЕЗДА ВО ТУРСКАТА ИСТОРИЈА...ТОЈ Е РОДЕН ВО МАКЕДОНИЈА И МОРА И НИЕ МАКЕДОНЦИТЕ ДА СЕ ГОРДЕЕМЕ СО НЕГО ИАКО Е ТОЈ МУСЛИМАН НЕМА РАЗЛИКА СИТЕ СМЕ БОЖЈИ ДЕЦА.
Многу грешиш брату муслиманину,али запамти дека и ние ПРАВОСЛАВНИТЕ Христијани имаме право да живееме во слобода и да си веруваме во нашиот БОГ и да го СЛАВИМЕ.
Замисли да беше уште таа Турција ти што ја сакаш,да владееше сеуште со балканот,знај дека уште ке имаше војни и тоа верски,а знаеш дека верските војни се најстрашни.
И не заборавај дека Православните Христијани и Вистинските Муслимани делат исти вредносѕи за живото,а инаку остај го тој што блебети за 21 век и таа сатанска Европа,јас се надевам дека ќе сватиш што сакам да ти всадам во главата и сакам да ме разбереш.
АВРААМ ИМАШЕ ДВЕ ДЕЦА ОД ДВЕ РАЗЛИЧНИ ЖЕНИ ЕДНИОТ БЕШЕ ДАВИД ,А ДРУГИОТ ИСМАИЛ.
НИЕ СМЕ ОД ДАВИДОВОТО ПЛЕМЕ А ВИЕ СТЕ ОД ИСМАИЛ НО СЕПАК СМЕ БРАЌА ПО ТАТКО.
Na Balkanot imase edna vojna na verska osnova poslednive 20 godini vojnata vo Bosna , Generalite na Arkan koga trgnuvaa da kolat na Bosna prvin odea vo crkva i zemaa blagoslovv od Svesteni lica znaci so Amin na crkvata.
Благослов од српски поп и благослов од Бога (Христос) се две работи без многу допирни точки.
Турција му наштети многу на македонскиот народ со христијанска вероисповест со укинувањето на Охридската Архиепископија што не се случило никогаш претходно.