Слаткарот од Хрватска

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Тој филм не го гледаш. Тоа дудлање како примат го имаат Нано Ружин и Тито Петковски :wink:
:pos2: Еве штотуку почна :
Брат Љубе има шанса сега да покаже кој е и што е. Во вториот круг останаа двајца кандидати:

1. Иванов
2. Фрле

Ако го подржи Иванов, повеќе ја сака Македонија и не сака да се гласа за платеникот Фрле.

Се останато ќе значи дека и не е толкав патриот колку што мислиме.
Не баш.
Застапувам десничарко-конзервативистички гледишта, врз основ на мои сопствени согледувања и анализи, кои често се разликуваат од оние на ВМРО-ДПМНЕ.
Значи воглавно на ДПМНЕ :)

NafuraN

Infinity is my Limit!!!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
286
Поени од реакции
24
Почит??? Ако стварно направил таков договор, а по неговите постапки се гледа дека направил тогаш е најголемиот предавник и во ништо не е подобар од Љубчо и БЦ.
Брат Љубе, многу го сакаат, многу и го мразат, но никој никогаш не можел да му оспори ни малку за неговите дела.
Тој беше политичка жртва , која можеби и то како и се најде на Европа.(доколку е точна тезата што ја наведов претходно)

Токму затоа ја заслужува секоја почит, без разлика за неговите сегашни постапки и идни планови-за нив одлучува народот.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
687
Поени од реакции
662
Брат Љубе има шанса сега да покаже кој е и што е. Во вториот круг останаа двајца кандидати:

1. Иванов
2. Фрле

Ако го подржи Иванов, повеќе ја сака Македонија и не сака да се гласа за платеникот Фрле.

Се останато ќе значи дека и не е толкав патриот колку што мислиме.
Брат Љубе, како и секој друг од одпаднатите кандидати за претседател по мене немаат право да повикуваат да се гласа за еден или друг кандидат. Да бидам појасен, гласовите на граѓаните што ги добиле во првиот круг не се нивна сопственост односно не ги контролираат. Значи како и да е ниту ВМРО ниту СДС не може во целост да се надеваат на гласовите на Љубе, затоа што и Љубе да излезе и да рече неговите гласачи да гласаат за ВМРО, ВМРО не треба да се надева на 145 000 гласа зашто само слеп човек не може да види дека неколку десетици илјади се симпатизери на СДС кои по мене гласале по наредба на Баци, или пак Љубе ако даде подршка за Фрчко тогаш СДС уште помалку треба да се надева на 145 000 гласа од Љубе. За Имер Селмани да не зборам, човекот не контролира повеќе од 25 % од своите гласови и нема изградено стабилно гласачко тело.:toe:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Значи воглавно на ДПМНЕ :)
ВМРО ДПМНЕ се декларира себа како демохристијанска партија...Имаме сличност кај десната ориентација.
За другото, т.е. разликата...види на Гугл. :)

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
Тој филм не го гледаш. Тоа дудлање како примат го имаат Нано Ружин и Тито Петковски :wink:

Љубе ќе проба да направи партија, ама и таа пак ќе си стане сателитче.:smir:
циле имаше 120 ијлади гласа кога беше кандидат, така ми се чини, на наредните избори неговата партија освои 12 илјади.
селмани има 150 ијлади гласа, неговата партија ми се чини дека не освои ни една општина, евентулано во втор круг

така да, со среќа нека му е. вака или онака иванов ќе победи, а љубе никогаш да не биде вратен назад во вмро!

ако ништо друго нека земат сите пример од бучковски, кој иако се испакара со цело раководство и не го сакаа да го видат, човекот рече јас не знам излагам од сдсм, сум и ќе останам. така е и денес.
додека вмро во 20 години, 20 ножа во грб си доби...

иако на некој начин го сакав и почитував љубе, не го сакав како претседателски кандидат. сеге веќе ништо не остана. да го невидам!

Член од
20 декември 2005
Мислења
503
Поени од реакции
6
НЕЗАВИСНОСТА НА БОШКОСКИ ЈА КРЕИРА БИХАЌКА

СДСМ го пумпал Љубе и се преполовил како партија

За да ја достигне бројката од 140 000 гласову,на терен Бошкоски доби директна поддршка од гласачите на СДСМ кои сакаат да претстават раскол во редовите на владејачката партија. Тој, сепак, освоил најмногу гласови од седумте кандидати единствено во Чучер Сандево 1.222 и во Гази Баба каде е второпласиран со поддршка од 5.897 граѓани. Показател за профилот на граѓаните кои гласале за Бошкоски може да биде фактот дека меѓу општините, каде тој освоил позначителен број на гласови се и Струмица, Куманово, Охрид и Карпош каде СДСМ победи или води по првиот круг на локалните избори

Паѓаат во вода тезите на опозициската СДСМ дека гласачкото тело на ВМРО-ДПМНЕ се одлева и дека со здружени сили во вториот изборен круг би можеле да го поразат Претседателскиот кандидат на владејачката партија Ѓорѓе Иванов. Неосновани се и ставовите дека и на локално ниво расте довербата кај нивните кандидати и дека на 5 април ќе освојат поголем број гласови од опонентите. Ова може да се заклучи ако се споредат податоците за бројот на гласови кои ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ ги освоија на минатите претседателски и локални избори во 2004 и 2005 година, со резултатите од првиот круг, годинава.
Имено, кога станува збор за избори за шеф на државата, гласачкото тело на ВМРО-ДПМНЕ не само што не се одлева, туку и се зголемува. Претседателскиот кандидат на оваа партија Сашко Кедев на изборите пред пет години кога излезноста беше 55,5 проценти освои 309 132 гласови, додека Ѓорѓе Иванов годинава кога излезноста е 56,44 отсто доби поддршка од 343.374 граѓани,односно 134.000 гласови повеќе. Што се однесува пак до СДСМ, нивниот претседателски кандидат во 2004 година и се уште актуелен претседател Бранко Црвенковски, освои 385.341 гласови, додека пак сегашниот адут на социјал-демократите освои 200.316 гласови. Ова говори дека кандидатите од "Бихаќка" за само еден изборен циклус изгубиле дури 185.000 гласови.
За СДСМ поразителен е фактот и дека во Струмица каде на локално ниво извојуваа, в.д.лидерот Зоран Заев во дуелот со Силвана Бонева извојува победа уште во првиот круг, Иванов однел победа. Во оваа општина кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ освои 15.186 гласови, за Фрчкоски гласаа 13.728 граѓани, а поддршка на независниот кандидат Љубе Бошкоски му дадоа само 2.932 граѓани.
Од друга страна, пак, само во пет општини Фрчкоски има освоено повеќе гласови од Иванов и тоа во Арачиново, Боговиње, Студеничани и Чучер Сандево.
Индикативно е тоа што Бошкоски се фали со освоените над 140.000 гласови и се претставува како трета опција за граѓаните и фактор на кој мора да се смета во иднина, а сепак според нашите информации за да ја достигне оваа бројка на терен доби директна поддршка од гласачите на СДСМ кои сакаат да претстават раскол во редовите на владејачката партија. Тој, сепак, освоил најмногу гласови единствено во Чучер Сандево 1.222 и во Гази Баба каде е второпласиран со поддршка од 5.897 граѓани. Во повеќето други општини каде има освоено позначителен број на гласови е третопласиран,зад Иванов и Фрчкоски. Показател за профилот на граѓаните кои гласале за Бошкоски може да биде фактот дека меѓу општините, каде тој освоил позначителен број на гласови се и Струмица, Куманово, Охрид и Карпош каде СДСМ победи или води по првиот круг на локалните избори.
Имајќи ги предвид овие податоци и фактот дека ДУИ и јавно вети поддршка за Иванов во вториот изборен круг, а многу веројатна е поддршката и од најголемиот број поддржувачи на Имер Селмани, победата на кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ воопшто не е довдена во прашање. Колку за потсетување кандидатот на ДУИ, Агрон Буџаку во првиот круг освои 73.567 гласови, а Селмани 146.795 гласови. Најголемиот дел пак од вистинските поддржувачи на Бошкоски, во вториот круг најверојатно ќе апстинираат од гласање и нема да му ја дадат поддршката ниту на Иванов ниту на Фрчкоски

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Домашните есапи на пазар не излегуваат,па затоа ќе биде интересно доколку во овој втор изборен круг воопшто и се собере цензус од 40% излезност,освен доколку патроли од “црнокошули“ не почнат да шетаат по домовите принудуваќи цели фамилии да излезат на гласање.:toe:

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
bravo za rezultatot sto go postigna BRAT LJUBE

neveruvam deka ke gi povika glasacite da go podrzat ivanov vo vtoriot krug,od ednostavna pricina sto dokolku sakale ke go glasale ivanov uste vo prviot krug

imam eden predlog dokolku grujo si dade ostavka od prv covek vo dpmne,i ako za pretsedatel na vmro-dpmne dojde BRAT LJUBE samo vo toj slucaj moze da se razmisluva da se dade podrska za ivanov,sto neznaci deka po avtomatizam bi mu ja dale podrskata.

vo sprotivno nisto od biznisot,nema ni da se razmisluva

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Националист, имаш грешка во гласовиве, 343.374-309.132 = 34.242, а не 134.000. Една стотка имаш голтнато.
За сценариово со Бошкоски, не ми се верува дека добил директна поддршка од СДСМ, да добиеше ќе имаше двапати повеќе гласови. Неговите гласови се 90% од вмровски определени граѓани и граѓани разочарани од политиката на ВМРО-ДПМНЕ. Треба да стои еден ваков натпис: "Не верувај на Сител и кога ја зборуваат вистината!" :pos2::pos2::pos2:Посебно не на владиниот портпарол, четникот Латас!

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Naci pred nekoja godina:

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica]NACIONALIST napisa[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica]Цитат:
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica]quote: Originally posted by vancom18[/FONT]​
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica]na kraj brat ljube ke im sprzi corbata na site komunjari[/FONT]
[/FONT]​

BRAT LJUBE pak ke bidi minister, a posle pocnuva ftoroto poluvreme
[/FONT]

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Zarem na utrinski vesnik da veruvam, DA NE DADE GOSPOD.
Немораш ни на нив, меѓутоа титулата за најдобар портпарол на владата е во сигурни раце, кај Сител/Латас. Другите внесуваат малку шареноликост и различно мислење од едноумието кај Четников.

Член од
20 декември 2005
Мислења
503
Поени од реакции
6
Naci pred nekoja godina:

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica]NACIONALIST napisa[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica]Цитат:
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica]quote: Originally posted by vancom18[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica]na kraj brat ljube ke im sprzi corbata na site komunjari[/FONT]
[/FONT]
BRAT LJUBE pak ke bidi minister, a posle pocnuva ftoroto poluvreme
[/FONT]

Jas ti kazav sto e so ovaa izjava, vie ste komunjari i samo na prevara mislite, i so prevara i lazni izjavi da dojdite na vlast

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248
Националист, имаш грешка во гласовиве, 343.374-309.132 = 34.242, а не 134.000. Една стотка имаш голтнато.
За сценариово со Бошкоски, не ми се верува дека добил директна поддршка од СДСМ, да добиеше ќе имаше двапати повеќе гласови. Неговите гласови се 90% од вмровски определени граѓани и граѓани разочарани од политиката на ВМРО-ДПМНЕ. Треба да стои еден ваков натпис: "Не верувај на Сител и кога ја зборуваат вистината!" :pos2::pos2::pos2:Посебно не на владиниот портпарол, четникот Латас!
Ете бре уверисе кај шо победил кандитат за градоначалник на Сдс Лубе освоил повеќе гласови од фрчко.

Показател за профилот на граѓаните кои гласале за Бошкоски може да биде фактот дека меѓу општините, каде тој освоил позначителен број на гласови се и Струмица, Куманово, Охрид и Карпош каде СДСМ победи или води по првиот круг на локалните избори

Kajgana Shop

На врв Bottom