Слаткарот од Хрватска

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Едноставно е тоа...
Сами ќе си ги дадат за проф. Иванов...
Од тие луѓе никој никогаш нема да гласа за СДСМ. Ако веќе не за Иванов, тогаш нема ни да гласат.
Сепак, мислам дека повеќето ќе заокружат редниот број пред Иванов.
Тука веќе разговараме за дијаметрално спротиставени ставови помеѓу двајца претседателски кандидати.....ти текнуе :)

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Тука веќе разговараме за дијаметрално спротиставени ставови помеѓу двајца претседателски кандидати.....ти текнуе :)
А јас за психологија на гласачкото тело :)

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Е арно де си сменил став, ништо страшно...него кажи ми ти како сега ДПМНЕ и Иванов ќе ги барат гласовите на 150-те илјади предавници (ставот за името) кои застанаа позади политиката на "бугарофилот" Љубе ?
На прашање дали чека поддршка од ЉБ во вториот круг, Иванов изјави: Кој за кого ќе ја даде својата поддршка е лично право. Народот треба да излезе на гласање без разлика за кого ќе гласа.

А ти не се грижи толку за гласовите.

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
А јас за психологија на гласачкото тело :)
Психологијата на гласачкото тело вели дека доколку сакале да го подржат Иванов, тоа ќе го стореле уште во првиот круг.

Инаку зборуваме за 150 илјади луѓе, а не за 150 илјади овци :)
А ти не се грижи толку за гласовите.
Ти си задолжен за тоа ?

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Психологијата на гласачкото тело вели дека доколку сакале да го подржат Иванов, тоа ќе го стореле уште во првиот круг.
А истата таа психологија ќе ти укаже и на тоа дека тие гласови пак ќе отидат во полза на Иванов и тоа за неполни две недели.

Ама пуста надеж...не ти дава да се помириш :kesa:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346

Инаку зборуваме за 150 илјади луѓе, а не за 150 илјади овци :)
Да да... 150.000 луѓе со ВМРО-вски бекграунд...како погоре што ти опишав, барем поголемиот дел од нив...
Па сега...верувај му ти на Емилијан и на Геро ако сакаш, дека наводно сите комплет гласови за другите кандидати се всушност гласови против Иванов :)
далеку од вистината...

NafuraN

Infinity is my Limit!!!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
286
Поени од реакции
24
Но имало и некои кои "наседнале" и моментално се најжестоки плукачи по него:
Баш прочитав една теза дека Брат Љубе го подистренирале во Хаг, по цена неговата слобода. Значи , од кога ќе се врати во Македонија да одигра важна улога на политичката сцена, поконкретно - да ја подели, разедини , владеачката ВМРО ДПМНЕ, се со цел да не се создаде едно поцврсто Македонско народно единство.

Така да , сите со почит и љубов ќе си го гледаме Братот, но треба да направиме граница до каде сега.

Продолжуваме понатака , честито ни победа ВМРО.

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Да да... 150.000 луѓе со ВМРО-вски бекграунд...како погоре што ти опишав, барем поголемиот дел од нив...
Па сега...верувај му ти на Емилијан и на Геро ако сакаш, дека наводно сите комплет гласови за другите кандидати се всушност гласови против Иванов :)
далеку од вистината...
Доколку те интересира мислењето на Емилијан и Геро, слибодно обрати се до нив....во моментов мислам дека со реален дискутираш.
А истата таа психологија ќе ти укаже и на тоа дека тие гласови пак ќе отидат во полза на Иванов и тоа за неполни две недели.

Ама пуста надеж...не ти дава да се помириш :kesa:
Мене ми е јасно кој ќе победи на изборите, но не ми е јасно со кое лице сега ДПМНЕ ќе дудла кај "предавникот и бугарофилот" за неговите гласови.

Можеби тебе ти е позната тактиката ?

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Баш прочитав една теза дека Брат Љубе го подистренирале во Хаг, по цена неговата слобода. Значи , од кога ќе се врати во Македонија да одигра важна улога на политичката сцена, поконкретно - да ја подели, разедини , владеачката ВМРО ДПМНЕ, се со цел да не се создаде едно поцврсто Македонско народно единство.

Така да , сите со почит и љубов ќе си го гледаме Братот, но треба да направиме граница до каде сега.

Продолжуваме понатака , честито ни победа ВМРО.
Почит??? Ако стварно направил таков договор, а по неговите постапки се гледа дека направил тогаш е најголемиот предавник и во ништо не е подобар од Љубчо и БЦ.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Доколку те интересира мислењето на Емилијан и Геро, слибодно обрати се до нив....во моментов мислам дека со реален дискутираш.
Исто ми се фаќа.
Реален ги застапува нивните гледишта :)

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Мене ми е јасно кој ќе победи на изборите, но не ми е јасно со кое лице сега ДПМНЕ ќе дудла кај "предавникот и бугарофилот" за неговите гласови.
Тој филм не го гледаш. Тоа дудлање како примат го имаат Нано Ружин и Тито Петковски :wink:

Љубе ќе проба да направи партија, ама и таа пак ќе си стане сателитче.:smir:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Исто колку што ти ги застапуваш гледиштата на ДПМНЕ....њали ?
Не баш.
Застапувам десничарко-конзервативистички гледишта, врз основ на мои сопствени согледувања и анализи, кои често се разликуваат од оние на ВМРО-ДПМНЕ.

Mangavadu

пролетер
Член од
23 март 2009
Мислења
695
Поени од реакции
42
Брат Љубе има шанса сега да покаже кој е и што е. Во вториот круг останаа двајца кандидати:

1. Иванов
2. Фрле

Ако го подржи Иванов, повеќе ја сака Македонија и не сака да се гласа за платеникот Фрле.

Се останато ќе значи дека и не е толкав патриот колку што мислиме.

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Брат Љубе има шанса сега да покаже кој е и што е. Во вториот круг останаа двајца кандидати:

1. Иванов
2. Фрле

Ако го подржи Иванов, повеќе ја сака Македонија и не сака да се гласа за платеникот Фрле.

Се останато ќе значи дека и не е толкав патриот колку што мислиме.
Брат Љубе неможе да ги натера гласачите да гласаат за Иванов или Фрле. Факт! Посебно не би им рекол да гласат за Фрчкоски. Ќе им остави сами да одлучат. Конкретно јас, ако се прашувам, би го поништил ливчето (или не излегувам).

Kajgana Shop

На врв Bottom