Што читате во моментов? (со краток коментар)

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
„И други приказни“ од Господинов. Ја купив сега, на саемот. Претходно ја имам читано Природен роман ми се чини се викаше и ми се допадна многу:)
Фантастични раскази! Георги Господинов е генијалец за балкански простори...
Он топик:ја завршувам Поетска збирка од Ведрана Рудан

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
"Касни-Порасни"...Се понадевав дека се работи за рецепти чија конзумација прави да пораснеш во висина.Али не била за тоа. Damn!:pwace::icon_razz

Ја читам "Портрети и процеси од македонската литературна и национална историја" од Блаже Ристовски, односно го привршувам првиот том од истата.
Интересен начин и форма на соопштување историски податоци, кој не е сувопарен, туку напротив. Сепак, дел од фактите изнесени во книгата ги восприемам со резерва, поради времето и политичкото уредување во кое се пишувани и издадени.

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
"Касни-Порасни"...Се понадевав дека се работи за рецепти чија конзумација прави да пораснеш во висина.Али не била за тоа. Damn!:pwace::icon_razz

Ја читам "Портрети и процеси од македонската литературна и национална историја" од Блаже Ристовски, односно го привршувам првиот том од истата.
Интересен начин и форма на соопштување историски податоци, кој не е сувопарен, туку напротив. Сепак, дел од фактите изнесени во книгата ги восприемам со резерва, поради времето и политичкото уредување во кое се пишувани и издадени.
Na primer?

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
"Последниот ден на Мисирков" од Јордан Плевнеш, баш ме копка што ќе излезе од книгава.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
А.Кларк
3001 Последната Одисеја

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
“П.С Те сакам“ - Сесилија Ахерн.

Само што почнав да ја читам и ми се допаѓа,за понатаму ќе видиме.:)

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
ја дочитувам 1984 на Џорџ Орвел..

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
„Царот од Португалија“ од Селма Лагерлеф,многу интересна книга.При крај сум со читање одвај чекам да видам како ќе заврши.

Anuskan

~Keep Smiling~
Член од
13 јануари 2008
Мислења
191
Поени од реакции
10
Ја прочитав Оргазмични Писма од една наша млада авторка (Ирена Цветковиќ).
Ќе почнам со Ангели и Демони деновиве.

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
Ангели и Демони е феноменална

Сега читам Хаванскиот залив,добро изгледа во овие 200 страни,а ми рекоа дека тек ме чека интересното :)

Kajgana Shop

На врв Bottom