eRepublik

• Креатор на темата Креатор на темата Smert
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Што биде ке ни дадаат ли дрзава во еРеп... гледам имало отворено форум за додавање на еМакедонија сто биде ја на крајо ниш не сфана стовика админо помош транслате плс :D

Сеуште не. Се надеваме дека следниот месец ќе бидне нешто.

Што биде ке ни дадаат ли дрзава во еРеп... гледам имало отворено форум за додавање на еМакедонија сто биде ја на крајо ниш не сфана стовика админо помош транслате плс :D
Админот вика дека наесен ќе се додавале нови држави тогаш можеме да ја очекуваме и Македонија:vozbud:

мислам дека за ден-два ке отвориме македонска фирма..дониравме се што треба, уште малце...10тина голд фали мислам...али при крај е...:vozbud:

газдата заборај да ми плати за вчера што работав (преку донација ми плаќа)....и денес ми праќа 2 плати+ 10 идр бонус зашто заборајл...:vozbud:

мислам дека за ден-два ке отвориме македонска фирма..дониравме се што треба, уште малце...10тина голд фали мислам...али при крај е...:vozbud:

газдата заборај да ми плати за вчера што работав (преку донација ми плаќа)....и денес ми праќа 2 плати+ 10 идр бонус зашто заборајл...:vozbud:

За што фирма и со колку ѕвездички ???

Еве ме пак. После одмор, пак сум тука. ССС-Столица ми фати 17 левел. Ако може некој во кратки црти да ме извести што се случуваше изминативе денови?

Еве ме пак. После одмор, пак сум тука. ССС-Столица ми фати 17 левел. Ако може некој во кратки црти да ме извести што се случуваше изминативе денови?

Светска војна човеку...најголемите сили војуваат

здраво

Здраво на сите еМакедонци!

За играва дознав од едно клипче на YouTube ама онака не ја ни отворив официјалната страница на еRepublik па уште еднаш на еден хрватски портал само ја зачував адресата а се зачленив откако ја видов групата што е на Фејсбук. Македонската група:wink:

корисничкото име ми е исто, lazarosaMKD
Па ставете ме во пријатели:helou:

Се наоѓам во Хрватска (додека не ја создадеме еМакедонија) , во Славонија, 4 левел сум и во Manufacturing

pozdrav

уште нешто...
овие неколку денови пошто и нема многу што да се прави на играва бар во овие почетни левели само јадеш и работиш..и тренираш
читав со прескокнување по форумов за да се запознаам што се случувало
и ме интересира ова!
некаде прочитав дека од есен ќе имало нови земји!
дали некаде од админ е официјално потврдено дека и ние ќе бидеме вклучени?
ако да, дали не спомнувале како еMacedonia ?
дали на некој од вас кога сте барале нешто, сте лобирале или сте пријавувале навреди од Грциве ни се обратиле или не спомнале како eMacedonia?

Пошто порано или подоцна ќе не стават и нас (а се надевам порано):oeoeoe::zlo::vozbud::cuc::olee::sport1:
најважното е да бидеме како eMacedonia (или крајно како eRepublic of Macedonia) !
Зошто?
Затоа што лично би се откажал од играње па макар бил тогаш и 1000 - ти левел
ако мораме да трпиме разни евровизии или политичари или не знам што во RL ова е само игра и тука нема место за RLполитика.

Кои аргументи би ги користеле? (пошто порано или подоцна ќе не стават и нас а веќе треба да се размислува и да се договараме)

Најважно: 1. Ова е игра и нема место за RLполитика!:nenene:
2. Дали постоела RL Југославија? Не. Значи ни ние не би можеле да бидеме некакви eFYR Macedonia или eFYROM

3. Дали постојат eUN или еOбединети Нации? Не. Ние во еRepublik не сме прифатиле привремено име а ние еМакедонците ќе си ја пишуваме нашата историја на eRepublik

и на крај. некаде на форумот некој од вас имаше постирано еден скриншот од хрватски весник каде што имаше прилог за еРепаблик и некакво интервју со еден од создавачите на играва. Ако добро видов тој беше Ирец а Ирците и тие се намачен и горд народ и ќе знае се надевам да биде на страна на еПравдата.

Да живее еМакедонија! Да станеме респектабилна еДржава!:sport1::ojea::party1::party1::violent1::violent1:

Здраво на сите еМакедонци!

За играва дознав од едно клипче на YouTube ама онака не ја ни отворив официјалната страница на еRepublik па уште еднаш на еден хрватски портал само ја зачував адресата а се зачленив откако ја видов групата што е на Фејсбук. Македонската група:wink:

корисничкото име ми е исто, lazarosaMKD
Па ставете ме во пријатели:helou:

Се наоѓам во Хрватска (додека не ја создадеме еМакедонија) , во Славонија, 4 левел сум и во Manufacturing

pozdrav

уште нешто...
овие неколку денови пошто и нема многу што да се прави на играва бар во овие почетни левели само јадеш и работиш..и тренираш
читав со прескокнување по форумов за да се запознаам што се случувало
и ме интересира ова!
некаде прочитав дека од есен ќе имало нови земји!
дали некаде од админ е официјално потврдено дека и ние ќе бидеме вклучени?
ако да, дали не спомнувале како еMacedonia ?
дали на некој од вас кога сте барале нешто, сте лобирале или сте пријавувале навреди од Грциве ни се обратиле или не спомнале како eMacedonia?

Пошто порано или подоцна ќе не стават и нас (а се надевам порано):oeoeoe::zlo::vozbud::cuc::olee::sport1:
најважното е да бидеме како eMacedonia (или крајно како eRepublic of Macedonia) !
Зошто?
Затоа што лично би се откажал од играње па макар бил тогаш и 1000 - ти левел
ако мораме да трпиме разни евровизии или политичари или не знам што во RL ова е само игра и тука нема место за RLполитика.

Кои аргументи би ги користеле? (пошто порано или подоцна ќе не стават и нас а веќе треба да се размислува и да се договараме)

Најважно: 1. Ова е игра и нема место за RLполитика!:nenene:
2. Дали постоела RL Југославија? Не. Значи ни ние не би можеле да бидеме некакви eFYR Macedonia или eFYROM

3. Дали постојат eUN или еOбединети Нации? Не. Ние во еRepublik не сме прифатиле привремено име а ние еМакедонците ќе си ја пишуваме нашата историја на eRepublik

и на крај. некаде на форумот некој од вас имаше постирано еден скриншот од хрватски весник каде што имаше прилог за еРепаблик и некакво интервју со еден од создавачите на играва. Ако добро видов тој беше Ирец а Ирците и тие се намачен и горд народ и ќе знае се надевам да биде на страна на еПравдата.

Да живее еМакедонија! Да станеме респектабилна еДржава!:sport1::ojea::party1::party1::violent1::violent1:

Најпрво Велком во играва...
Ќе пробам да ти објаснам некои работи... Сеуште немаме добиено никаков одговор од админите за создавање на Македонија веројатно и тие незнаат уште кои држави да ги стават...Што се однесува до лобирањето сега мислам дека беше пред 1 месец или помалку направивме една голема кампања со отворање на петиција за создавање на македонија(500-600 потписи), потоа важни еРепублик личности пишуваа во своите весници за додавање на македонија (пр. Батал Гази) се на се тоаа кампања замина одлично и сигурно админите не приметија...Значи мораме да чекаме уште 1 месец најкасно 2 за да дознаеме дали ќе ја има Македонија...

Што се однесува до лобирањето сега мислам дека беше пред 1 месец или помалку направивме една голема кампања со отворање на петиција за создавање на македонија(500-600 потписи), потоа важни еРепублик личности пишуваа во своите весници за додавање на македонија (пр. Батал Гази) се на се тоаа кампања замина одлично и сигурно админите не приметија...Значи мораме да чекаме уште 1 месец најкасно 2 за да дознаеме дали ќе ја има Македонија...

епа одлично.
Дали знаеш отприлика колку време помина сега кога било последното проширување откако соопштија кои земји ќе се приклучат колку време помина додека ги вклучија?
Тој период што е да речеме 1недела 2 или 1месец давам идеја:

се надевам дека ги имаме веќе она јадрото од 50-100 души со големи левели, со искуство со водење еКомпании што како и најважното што ќе прават најмногу штета во идните битки.

ќе треба за тоа време додека официјално не вклучат да направиме кампања како што ја викаат да имаме baby-bOOm од нови играчи.

Јас ќе придонесам со блог на blog.com.mk кој ќе го ажурирам во најбитните денови секојдневно и со кампања на Фејсбук.
друго што можеме да направиме. Делотворно би било на You Tube da se направи клипче. Нешто во стилот музика во позадина борбена и пораки како Бори се за Македонија! Приклучи се на движењето за создавање на независна еMacedonia ! па линк од играта така нешто:oeoeoe::sport1::violent1:
Има на Фејсбук една група You Tube Мацедониа така нешто па ќе му речам на админот да им прати приватна порака на сите членови кој па си имаат свои You Tube заедници и братства што ќе го шират клипчето (или повеќе ако се клипчиња) понатаму а и ќе се регрутираат нови членови.
Може да го натерам Јанко Јади Бурек да го промовира (на Фејсбук има над 4500 пријатели а уште подобро во емисија)

И на крајот би се распрашал како идат банерите пример овде на Кајгана порталот, Он.Нет, блог.цом.мк, нетпресс.цом.мк или печатеното издание на Македонски Спорт и ако не е прескапо би платил да се врти одредено време. Исто и секој друг може да го направи тоа.
И што знаете што може да се случи уште ако и некоја од телевизииве направи некоја кратка вест има да имаме наталитет како во Нигер и Авганистан:))

За тоа време јадрото од тие со најсилни левели, влијание, придонес, респект ќе се направи план уште од првиот ден на еMacedonia za

- какви предности ќе има Македонија (веројатно висока продуктивност во жито, нафта ќе немаме...)
- купување на одбранбени системи во стратегиските реони и болница со квалитет 5
-правење или превод на кратки и јасни туроријали на македонски јазик за секој да би можел да свати
-чат каде што во одредено време би имало барем еден човек спремен да објасни и помогне

и тоа... кога тогаш ќе не стават пошто како што гледам останавме ние, црна гора, албанија, малта, косово и таму белорусија ...:nesvest:

еве промотивно клипче на

Добра е идејата за да се направи клип на јутјуб со некој моќен слоган како "Бори се за еМакедонија" или "Придонеси и ти за еМакедонија". Јас можам да се потрудам да направам клип, ако имате идеи како би изгледал клипот кажете.

Добра е идејата за да се направи клип на јутјуб со некој моќен слоган како "Бори се за еМакедонија" или "Придонеси и ти за еМакедонија". Јас можам да се потрудам да направам клип, ако имате идеи како би изгледал клипот кажете.

нешто во овој стил??

Идејата е добра само прашање е колку луѓе ќе продолжат да ја играат играва откако ќе се регистрираат... Сигурно без држава половина а може и повеќе нема да им се игра во туѓа држава....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom