Пат до пеколот во сопствена режија

M

marsovka

Гостин
Конкретни мерки:
1.-забрана за двојно државјанство;
2. -симнување на визниот режим
3. -опоравување на економијата;
4. -бесилки (инаку не е интересно) - ама не да се бесат 200 000 напатени и очајни Македонци туку 20-30 творевини што се бават со политика и кои го доведоа народот до состојба на безизлез.

А, даа.. На бесилките да пишува "Вистинско решение за проблемот со името".
1.тоа ќе значи губење на 200 000(ако не и повеќе) македонци македонија што би не ставило во многу неповолен сооднос со другите малцинстваили полошо би истерало голем број работосшпособни луѓе од македонија плус додади тука Голем број печалбари кои трошат пари тука ,од кои пари ние зависиме бајаги во моментов
2.сакаме да симне ама не ни даваат
3.:tv:ќе го дочекам јас тоа
4.:pos2:добра шега ако најдеш некој кој има муда :tv:

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Додека ја читав приказнава...абе незнам одвај се воздржав да го дочитам....500филма у глава ми испукаа...абе тотално се разочарав од народов!

Нека идат у 3пм тие шо посредуваат за пасоши...тоа треба се да се изубие потхитно!!!

И после Струмица за град ќе се кажува...па маме му е**м 90% бугари сте се пишале...незнам дали треба повеќе муабет...

И за крај не е лошо да пратиме една протестна нота до Брисел за злоупотребата која што ја прави со пасошите Бугарија...бидејќи тоа е против законите на ЕУ!!!

M

marsovka

Гостин
Додека ја читав приказнава...абе незнам одвај се воздржав да го дочитам....500филма у глава ми испукаа...абе тотално се разочарав од народов!

Нека идат у 3пм тие шо посредуваат за пасоши...тоа треба се да се изубие потхитно!!!

И после Струмица за град ќе се кажува...па маме му е**м 90% бугари сте се пишале...незнам дали треба повеќе муабет...

И за крај не е лошо да пратиме една протестна нота до Брисел за злоупотребата која што ја прави со пасошите Бугарија...бидејќи тоа е против законите на ЕУ!!!
бачко очигледно не си стигнал до буквална беда и сиромаштија да сватиш како им е на некои ,плус цело време ништо не се мења се полошо е и што ќе правиш ,ќе одиш бугарски пасош ќе вадиш,ќе си одиш од овде ,на брод ,кој како ќе се снајде .

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
а шо ти денеска разбра за посредниците и за бугарските пасоши? и се изнервира ..?
одамна е одамна ...
и ЕУ мислам дека ги предупреди дека неможе тоа така ... ама незнам шо стана ... си тераат они нивна политика

Македонец

Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
бачко очигледно не си стигнал до буквална беда и сиромаштија да сватиш како им е на некои ,плус цело време ништо не се мења се полошо е и што ќе правиш ,ќе одиш бугарски пасош ќе вадиш,ќе си одиш од овде ,на брод ,кој како ќе се снајде .
marsovka тоа не е изговор...неможе некој преку ноќ да се откаже од идентитетот за да оди во бугарија да мие чинии во некоја сендвичара!

И од кај ти е тој податок дека од шо немал пари морал да земе пасош...пффф ако немал пари немало да купи кола од БГ...и немало да студира таму...

п.с не паѓај на такви финти друг пат
:smir:

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
А што друго да направат тие луѓе? Да изигруваат патриоти кога парите од земјоделието стигнуваат за јадење но не и за облека, за средно и високо образование. Во места каде луѓе со факултет истовараат лубеници или чекаат по 15 години за да се вработат а во исто време некое министерче не почитува ни име, ни знаме, ти ја подебнуваат државата од сите страни а очекуваат да се бориш за неа, да страдаш за неа, да ја сакаш повеќе од сопствените деца.
Државата ништо не им дала за да се очекува таква покорност од нив. И не се само Струмичани, таму има најголема концентрација на бесперспективно работоспособно население и се на самата граница. Кој и да живееше на местото на Струмичани исто ќе се однесуваше.Во крајна сметка со тие пасоши тие заминуваат да обезбедат живеачка, а не да најдат погодна плажа да си го сончаат газот цело лето. Парите што ги заработуваат во Италија, Германија, Швајцарија, Словенија тие ги враќаат назад во Македонија.

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.560
Поени од реакции
1.019
Конкретни мерки:

4. -бесилки (инаку не е интересно) - ама не да се бесат 200 000 напатени и очајни Македонци туку 20-30 творевини што се бават со политика и кои го доведоа народот до состојба на безизлез.

А, даа.. На бесилките да пишува "Вистинско решение за проблемот со името".
доста е оваа мерка после се ке се среди . искрено мислам дека ако не се случи нешто од тој вид нашата Македонија за 20-30 години едноставно ке се задуши.

Македонец

Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
А што друго да направат тие луѓе? Да изигруваат патриоти кога парите од земјоделието стигнуваат за јадење но не и за облека, за средно и високо образование. Во места каде луѓе со факултет истовараат лубеници или чекаат по 15 години за да се вработат а во исто време некое министерче не почитува ни име, ни знаме, ти ја подебнуваат државата од сите страни а очекуваат да се бориш за неа, да страдаш за неа, да ја сакаш повеќе од сопствените деца.
Државата ништо не им дала за да се очекува таква покорност од нив. И не се само Струмичани, таму има најголема концентрација на бесперспективно работоспособно население и се на самата граница.
Добро бе ти да не си напушен случајно а???

Па и сам знаеш кој ги има најубавите куќи во Струмица и околината...земјоделците!!!

И оди шетај не пропагирај лажни работи извадени од контекст без основа!!!

Земјоделците ако немале пари тогаш значи 90% од струмичани треба да бидат питачи..пффф:tapp:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Двојното државјанство нема да ги намали шансите за опстанок на Македонија,може само да го поттикне нивниот интерес за вложување во сопствената земја кон посветла и просперитетна иднина.Да се разбереме дека малкумина од оние кој заминуваат од земјава со Бугарска лична карта или со пасош на некоја туѓа држава остануваат и вложуваат таму во странство,туку во најголем дел своите тешко заработени пари ги вложуваат назад во Македонија,прават куќи и отвараат мали или поголеми семејни бизниси,без разлика дали ќе се возат со коли на Бугарски,Словенски или Турски регистарски таблички што впрочем е пропуст на државава која штити 5мина импортери на нови возила,и газдите на криминалните осигурителни компании во земјава.:nenene:

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Добро бе ти да не си напушен случајно а???
Па и сам знаеш кој ги има најубавите куќи во Струмица и околината...земјоделците!!!
И оди шетај не пропагирај лажни работи извадени од контекст без основа!!!

Земјоделците ако немале пари тогаш значи 90% од струмичани треба да бидат питачи..пффф:tapp:
Да сум напушен не сум ама тебе сигурно чавчето ти летнало. Кажи ми еден од тие со најубави куќи кој живее од земјоделие. Не знам од каде си ама очигледно Струмица и селата ги имаш видено само на часовите по географија.
Струмица е еден од трите (заедно со Струга-Охрид и Полог) најгусто населени региони во Македонија каде после распадот на бившиот систем без работа останаа десетици илјади луѓе.
Кажи ми ти штом толку знаеш, зошто Струмичани земаат бугарски пасоши и јас ќе ти кажам колку такви познавам???

Уствари што разбираш ти од земјоделие освен јадење ајвар.:tapp:

F

FilipMacedon

Гостин
Ај пак ке потенцирам зошто толку се забранува регистирање на Македонска партија во Бугарија.200 000 гласачко тело не е малку,плус 200 000 од Пирин и други егејски иселеници.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ај пак ке потенцирам зошто толку се забранува регистирање на Македонска партија во Бугарија.200 000 гласачко тело не е малку,плус 200 000 од Пирин и други егејски иселеници.
Тоа е малку подруга тематика,која ќе дојде до израз доколку некогаш се зачлениме во ЕУ.:toe:

F

FilipMacedon

Гостин
Тоа е малку подруга тематика,која ќе дојде до израз доколку некогаш се зачлениме во ЕУ.:toe:
Што има врска ЕУ со тоа, и од Стразбур им наредија да регистрираат партија,ама знаат дека ке им отиде Пирин ако тоа го направат.Така да ни Варшавски пакт да се врати нема да успее да им изврши притисок за формирање партија,со самото тоа самите тие ке си ја доведат историјата и нацијата до парадокс.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Што има врска ЕУ со тоа, и од Стразбур им наредија да регистрираат партија,ама знаат дека ке им отиде Пирин ако тоа го направат.Така да ни Варшавски пакт да се врати нема да успее да им изврши притисок за формирање партија,со самото тоа самите тие ке си ја доведат историјата и нацијата до парадокс.
Е па има врска,зошто препораките од Стразбур имаат различна тежина доколку се упатени во корист на земја ченка на ЕУ.:toe:

Член од
7 декември 2008
Мислења
81
Поени од реакции
3
Абе глуп народ сме, кантар не не мери. На многу места сум се расправал на оваа тема, толку осетлива, а се паравиме како да е онака, нешто небитно.
Имаш 200.000 граѓани на Македонија, кои потпишале изјава дека се чувствуваат Бугари, дека предците им се бугари, и фамилијата им а Бугарска. Од нов, дел земале пасоши, други лични карти, останатите чекаат. За да патуваат без визи, да купат поевтина кола? Идиотизам...
Тие граѓани слободно отпишете ги од Македонци...неповратно....
Еве пример. Новинарката од текстот, онака од експеримент,се пишала дека е Бугарка, и дека има Бугарски предци. Убеден сум дека скоро ќе почне агресивна кампања на Софија дека правата на 200.000 Бугари во Македонија не се почитуваат. Ќе се јави новинарката и ќе рече: јас сум Македонка, нема врска што сум потпишала, не важи....
Важи моме, и тоа како. Доброволно дадена изјава. Плус ќе испадне дека од страв за својата безбедност од тоталитарната власт во Македонија, се плаши јавно да признае за своите вистински чувства.
И оп, 2:0 за Бугарија. Брзо ќе станеме малцинство во сопствена држава, сами ќе се укинеме, доброволно.....

Kajgana Shop

На врв Bottom