Пат до пеколот во сопствена режија

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Секој што работи на расипнување,намалување и протерување Македонци од оваа држава,без разлика дали на економски,политички или било каков друг план,всушност работи за нејзино исчезнување како Македонија.Ние треба да ги молиме сите кој имаат дури и “ронка“ Македонски чувства за да им дадеме државјанства и пасоши,а не да ги протераме,само така ќе успееме да си ја зачуваме државава како таква,зошто во спротивно работиме само во прилог на Мојсеј-2,планот за создавање на нова “Еврејско-Хазарска“ држава во Европа,100 години после Израел.:toe:
Никој не протерува македонци... Ама треба да протеруваат продадени македонци кои изјавуваат дека се бугари по националност и сваќања. Па ебате, ако си бугар кој кур бараш во оваа држава? Патот и гит во Б`лгарија па таму што сакаш прави.

Член од
20 јуни 2007
Мислења
809
Поени од реакции
18
Дефинитивно ни треба симињање на визниот режим, и тоа што е можно побрзо.

N

n/a

Гостин
А бе кој им е.е матер и на тоа стоките што се продаваат за сурат тапија,и на тие што им ги даваат.
:toe:
Топтан се у.п.м.
5 год. живеев у Бугарија, Е.Ч.Н. не сум извадил (лична карта за странци на привремен престој) не па пасош.
Не ме личи мене бе на таа тапија...мани.
:toe:

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Зарем толку лесно го продаваме она исконското за кое генерации наши предци гинеле... а и зарем соседот ни наш толку е безобразен и дрзок и ова планирано го изведува:
Se zapocna 1998, koga prv pat do vlast se dokopa nivniot stab narecen dpmne, a kilavoto sdsm nisto ne napravi od 2002 do 2006 toa da go raskurca od koren....raspadot prodolzuva...se povekje "mesoviti" firmi kobajagi da se vozele evtini auta so BG tablicki, poleka i nezno bez vazelin....a narod srekjen, vozi kola, ne plakja danok, ima pasos da odi koga saka vo Nemacka, a nema pari g'z papir da si kupi.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Ти рече народ?
:pos2:
Ма каков народ друже...
немој не ме радуј.
Стока е тоа...
стока невакцинирана.
Се надевам дека ќе ги вакцинираат некои бугари како оние од идол... со реп од метроиопол одназад...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Во еден од последните говори Караманлис изјави дека тој како Македонец не се чувствул малцинство во Грција.Со примерите за протерување и омаловажување на Македонците со пасош или државјанство на било која друга држава,всушност само ќе помагате да се намалат луѓето што се чувствуваат Македонци во Македонија,а државата Македонија впрочем полека но сигурно ќе ја загуби основната потреба за своето постоење како матична држава на сите Македонци каде и да се во светот.:toe:

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.380
Поени од реакции
1.973
Во еден од последните говори Караманлис изјави дека тој како Македонец не се чувствул малцинство во Грција.Со примерите за протерување и омаловажување на Македонците со пасош или државјанство на било која друга држава,всушност само ќе помагате да се намалат луѓето што се чувствуваат Македонци во Македонија,а државата Македонија впрочем полека но сигурно ќе ја загуби основната потреба за своето постоење како матична држава на сите Македонци каде и да се во светот.:toe:
Toa odamna go zagubivme.
Inaku i kaj nas porano (pred ramkovniot)zakonot za drzavljanstvo bese mnogu slicen so bugarskiot.Sekoj koj imase etnicko makedonsko poteklo mozese da dobie nase drzavljanstvo.Vprocem taka e kaj site nasi sosedi,pa golem del od albancite sto ziveat vo R.M imaat i albanski drzavljanstva.
Posle ramkovniot toa se smeni i taa kategorija otpadna,taka sto sega e ista procedurata za site i makedonsko drzavljanstvo ne moze da se dobie po osnov na etnicko poteklo.
Nie odamna se otkazavme od griza za Makedonskite malcinstva vo sosednite zemji a kako trgnala rabotava i ovde naskoro ke staneme malcinstvo , pa sega ti vidi..

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
Во една прилика дојодв во контакт со заменикот министер на Бугарија за иселеништво и го прашав како е да се извади бугарски пасош ми рече дека нема проблеми ќе го добијам паосшот пошто ќе оди преку него за ден два но треба да ги изменам моите корени дека се било бугарско и јас мо одговорив г-дине министре ај вие бидете Македонец и одречетесе фала ти.

ПРЕДАВНИЦИ се тие што имаат бугарски пасош
На кол па на камен.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Целата вистина..:toe:

На кол па на камен.
Пубертетски маки.:tv:

M

marsovka

Гостин
Emiiii вие карајте се понатаму ,серете ,водете бесцелни дебати,плукајте и по тие кои ви велат дека треба компромиси да се прави за да може државата да напредне економски ,и поната му,зборете ама сиромаштијата си го прави своето реков јас драги мои патриоти дека или името ќе оди или државата ќе оди сите ме плукаа,еми сеа што правиме мили мои патриоти?200 000 бугарчета имаме а тоа се луѓе кои им е смучено од овде и отерале се у П.М. и корени и се за да преживеат.
И сеа мерки конкретни за да не се пријавуваат уште идни бугари ?или бесилки ќе спомнуваме пак?
Инаку се прашувам да ставиме 100 македонци сиромашни и да им кажеме да се откажат од своето потекло и да кажат дека се марсовци а за возврат ќе добијат виза за излез од овде што мислите колку ќе прифатат?

karan

Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Компромисот што го нудат твоите ценети аналитичари има за цел истото што и тие кои нудат бугарски пасоши. Само на еден поразличен начин.
Дали Бугари, дали Северномакедонци исти к***ц ти се фаќа.

M

marsovka

Гостин
Компромисот што го нудат твоите ценети аналитичари има за цел истото што и тие кои нудат бугарски пасоши. Само на еден поразличен начин.
Дали Бугари, дали Северномакедонци исти к***ц ти се фаќа.
добро мерки конкретни каран?
Мислам реални без бесилки итн тие само ќе ја влошат ситуацијата ....

karan

Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
добро мерки конкретни каран?
Мислам реални без бесилки итн тие само ќе ја влошат ситуацијата ....
Конкретни мерки:
1.-забрана за двојно државјанство;
2. -симнување на визниот режим
3. -опоравување на економијата;
4. -бесилки (инаку не е интересно) - ама не да се бесат 200 000 напатени и очајни Македонци туку 20-30 творевини што се бават со политика и кои го доведоа народот до состојба на безизлез.

А, даа.. На бесилките да пишува "Вистинско решение за проблемот со името".

Kajgana Shop

На врв Bottom