Значи не е до филмот туку до актерот е
Па да во право си до тин шемата а све почна од Хари Потердо тинејџерска шема е потоа сето другото си оди само по себе,не во ред е филмот вистина ама со сето тоа не знам како да го наречам навлегување во филмот ми стана и одбивен и не го гледав а помалку да ја прочитам книгата, а филмот некако и емо ми такви корени ми влечи тоа ти е причина плус за да не го гледам
Па да во право си до тин шемата а све почна од Хари Потер
Моето чувство за квалитет не е развиено само од Хари Потер, туку од големите класици како што се Шекспир, Достоевски, Толстој, сестрите Бронте, Остин, Балзак, Шели, Редклиф и многу многу многу други квалитетни имиња (ако воопшто знаеш кои се). А што се однесува за Хари Потер, преводите на делото на латински и старогрчки можат да се споредат со „Илијадата“ или „Одисеја“ и дека е најдоброто напишано дело во историјата на модерната литература. Што уште, седмиот и последен дел од Хари Потер серијалот е најпродавана книга во историјата, со 16 милиони примероци во првите 24 часа само во САД, додека последниот дел вашиот „уважен“ серијал Самрак беше продаден во 1.3 милиони примероци во првите 24 часа, на глобално ниво. Статистиката зборува се. И дали навистина треба да споменам дека секој ден на продадени Хари Потер книги по просек се зголемува за 5000 примероци дневно?Можеби и мене не ми се допаѓа Хари Потер,па никому ништо. Ако твоето чувство за „квалитет“ е поразлично од другите, тоа не значи дека си попаметен од останатите на кои им се допаѓа Самрак. И твоето „no hard feeling“ воопшто ништо не менува.
Edit> Наменето за Potter.
Така е! И дали треба да напоменам дека Самрак е само препишена? Не сфаќајте во буквална смисла на зборот, но Мајер само ги преработила веќе постоечките книги за вампири на Лиса Смит, серијалот од пет книги со наслов Дневниците на Вампирите. Во Дневниците на Вампирите, Елена е девојка која е депримирана поради смртта на своите родители, но во училиштето се запознава и вљубува во најмистериозниот ученик од сите, вампирот Стефан. Додека Елена и Стефан се запознаваат се повеќе, таа полека почнува да се сомнева дека Стефан крие нешто од неа, дека таа го привлекува повеќе од било која друга девојка, дека го возбудува нејзината крв. Ring a bell? Единствената разлика помеѓу Самрак и Дневниците на Вампирите е тоа што Смит си ја знае работата како писател и ги напишала во време кога не снимале филм од секоја книга што ќе излезе од печат, додека Мајер само си „тресе“ работи што ќе и паднат на памет. И да, Дневниците на Вампирите следат некој добро осмислен заплет, за разлика од некои книги каде што се се случува само во последните неколку страници. ПоздравиЗа Harry. То грнчару потполно се согласувам со тебе и јас ги имам прочитано сите делови и мислам дека не се нешто посебно, му доаѓа нешто како шпанска серија со вампири. Но секој си има различен вкус за овие работи поготово девојчињата кои буквално се лупаат од земја на филмот и книгите. Без навреда но мислам дека постојат многу подобри љубовни и\или книги со вампири од "Самрак".
Патем Хари Потер е совршенство кога ке се спореди со Самрак. Доста е оригинално и поинтересно.Можеби и мене не ми се допаѓа Хари Потер,па никому ништо. Ако твоето чувство за „квалитет“ е поразлично од другите, тоа не значи дека си попаметен од останатите на кои им се допаѓа Самрак. И твоето „no hard feeling“ воопшто ништо не менува.
Edit> Наменето за Potter.
WoW е сега ме погоди во левата патика со твоите познавања од литературата. :pos2: Не кажав ништо против Хари Потер ниту пак го успорувам фактот што го имаш наведено, само треба да разбереш дека не сите имаат ист вкус.Таа ми беше поентата. И немој да мислиш дека си единствениот на овој свет кој има читано плс. Па одозгора ќе импресионираш со набројување на големите класици како што ги имаш наречено. Не летај бре брат.Моето чувство за квалитет не е развиено само од Хари Потер, туку од големите класици како што се Шекспир, Достоевски, Толстој, сестрите Бронте, Остин, Балзак, Шели, Редклиф и многу многу многу други квалитетни имиња (ако воопшто знаеш кои се). А што се однесува за Хари Потер, преводите на делото на латински и старогрчки можат да се споредат со „Илијадата“ или „Одисеја“ и дека е најдоброто напишано дело во историјата на модерната литература. Што уште, седмиот и последен дел од Хари Потер серијалот е најпродавана книга во историјата, со 16 милиони примероци во првите 24 часа само во САД, додека последниот дел вашиот „уважен“ серијал Самрак беше продаден во 1.3 милиони примероци во првите 24 часа, на глобално ниво. Статистиката зборува се. И дали навистина треба да споменам дека секој ден на продадени Хари Потер книги по просек се зголемува за 5000 примероци дневно?
Поздрави!![]()
Twilight Stephenie Meyer English 4 2005–2008 85 million. Бидејќи го мериш квалитетот по продадени копии, велиш дека 85 милиони копии се мачја кашлица а?Моето чувство за квалитет не е развиено само од Хари Потер, туку од големите класици како што се Шекспир, Достоевски, Толстој, сестрите Бронте, Остин, Балзак, Шели, Редклиф и многу многу многу други квалитетни имиња (ако воопшто знаеш кои се). А што се однесува за Хари Потер, преводите на делото на латински и старогрчки можат да се споредат со „Илијадата“ или „Одисеја“ и дека е најдоброто напишано дело во историјата на модерната литература. Што уште, седмиот и последен дел од Хари Потер серијалот е најпродавана книга во историјата, со 16 милиони примероци во првите 24 часа само во САД, додека последниот дел вашиот „уважен“ серијал Самрак беше продаден во 1.3 милиони примероци во првите 24 часа, на глобално ниво. Статистиката зборува се. И дали навистина треба да споменам дека секој ден на продадени Хари Потер книги по просек се зголемува за 5000 примероци дневно?
Поздрави!![]()