ЕУ ќе се распадне до 2020?

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879

До 2020 година Европската унија ќе се распадне и Европа ќе се подели во три федерации - Западна, Нова и Балканска, предвидува американската разузнавачка служба ЦИА.

Во текстот кој го пренесува хрватски Национал, како причина за поделбата на федерации, ЦИА ги наведува проблемите и продлабочувањето на светската финансиска криза. Според професорот Јован Донев вакво нешто е незамисливо бидејќи придобивките на сите членки на ЕУ се многу поголеми кога се заедно отколку кога би биле сами.

Според ЦИА, Во Западна Европа би биле Германија, Франција, Велика Британија, Австрија, Шпанија, Португалија, Холандија, Белгија, Норвешка, Данска, Финска, Шведска, Швајцарија и Италија.

Во вториот дел или Нова Европа би биле Естонија, Латвија, Чешка, Словачка, Словенија, Полска и Хрватска.

Македонија би била дел од Балканската федерација, која би ја составувале земјите од Југоисточна Европа во која живее претежно православно население. Покрај Македонија во федерацијата би влегле уште Романија, Бугарија, Србија, Грција, Босна, Косово и Албанија.

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
А од картава не ми е јасно, што ќе стане со Република Ирска.

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
а КГБ вели дека САД ќе се распаднат во 2011 година на 6 дела, заради економскава криза... Игор Панарин (политичар) бивш КГБ-овец...
http://www.bild.de/BILD/politik/2009/03/05/russland-usa-zerfall/russischer-aussenminister-sagt-usa-zerbricht.html
А мене ме интересира што велат нашите од ДБК и онаа другата интелигентна служба како се викаше мислам Агенција за разузнавање.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
И после пак ке сакаме да се стремиме и да се придружиме на западњаците.:tv:

Член од
14 март 2008
Мислења
574
Поени од реакции
14
ланецот на продавници за електроника „ Circuit City “ затвори 570 продажни места
на улица останале 34.000 (триесет и четири илјади) работници... наеднаш...

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
За НОВА Европа ...некако и мене од поодмна ме влече кон таквата прогноза.

Чесите и Полјаците се особено бучни околу дискриминацијата од страна на старите членки и незадоволството е големо.

Не би ја ставил Словенија во оваа група. Но затоа би ја додал Украина.

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
ланецот на продавници за електроника „ Circuit City “ затвори 570 продажни места
на улица останале 34.000 (триесет и четири илјади) работници... наеднаш...
па тие и веб страната си ја затвориле.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Колку и да сакам ЕУ да се распадне, не би сакал да сум во онаа балканска група...

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Таман Македонија Ќе влезе во Еу и таа ќе се распадне:pos2::pos2:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
А мене ме интересира што велат нашите од ДБК и онаа другата интелигентна служба како се викаше мислам Агенција за разузнавање.
Според најновите сознанија на ДБК до 2048 ќе се распаднат и САД и ЕУ а Македонија ќе се обедини на нивна сметка,ама под друго име.

Колку и да сакам ЕУ да се распадне, не би сакал да сум во онаа балканска група...
Јебига,судбина.:toe:

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Kako 2020, neli rekoa deka nas ke ne primat 2017?
Zarem ke ne izdrzat celi 3 godini?

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
ДБК бе :pos: ...да не случајно имаме и Берлински ѕид :pos:

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
The sky is falling..........
The sky is falling..........
Аман со овие приказни за мали деца до кога ќе не лажат. па ЦИА секоја година испаѓа со две три вакви сценарија и никако да се остварат.

Kajgana Shop

На врв Bottom