Владимир Талески за градоначалник на Битола

Дали на наредните избори ќе го поддржите ВЛАДИМИР ТАЛЕСКИ за градоначаник на БИТОЛА?

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

ФлоуБТ

Потпис: Clever Bastard
Член од
17 февруари 2008
Мислења
1.582
Поени од реакции
66
Како и да е, би го гласал Владе само заради лошиот избор на СДСМ.

ЛДП имаат добар кандидат. Така што мислам дека би можел да гласам за него.
А кој е за ЛДП?
Немој само да ми речиш дека е Милевски, оти то е... :uvo:

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Имам другарка од Битола која е закоравена комунистка.
Кога таа можеше да каже дека ќе го даде својот глас за Владимир Талески, понатамошна дискусија е непотребна.
Ланска година асфазлтираше патишта и улици за време на предвремени избори...
Изгледа на другаркати "комунистка" и се кршеле штиклите по дупкине на улица, Влатче и ја напраил и затоа сега ќе бапне еден круп пред бројот.

Сепак задоволни треба да бидиме, покрај мојот истанчен вкус, сепак е Македонија, топот е откриен во 17 век, ние почнавме да го праиме во 19, а додека ние правевме и измислувавме нов топ, нова механизација, во Парис и Берлин и Лондон возовите и авионите вртеа и кружеа као бајадера...:)

200 сме разлика, не е многу

Член од
11 март 2009
Мислења
4
Поени од реакции
0
[FONT=&quot]
[/FONT] [FONT=&quot]Veke cetiri godini nanazad Bitola moze da se gordee so toa kako Komunalec si ja vrsi rabotata. [/FONT][FONT=&quot]Osobeno vo pogled na grizata za redovnoto sobiranjee na smetot. Sekoj graganin ako go prasate, tocno znae vo koi denovi vo negovata ulica Komunalec go sobira smetot. Toa nitu od daleku ne bese taka pred da dojde na vlast Taleski i negovata garnitura. Tokmu gubreto i kucinjata i mackite okolu prepolnite kontejneri bea grdata slika za Bitola koja ja nema veke. [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Pogledneto go Dragorot. Toj ne e obrasnata vo grmuski i diva reka, ne go rasipuva okolniot ambient, pretstavuva reka so dobro suredeno korito. Najvazno e sto redovno ja cistat. Tokmu toa se slucuva vo mandatot na Taleski.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Posebna prikazna, pozitivna, e tretiot, najdolniot del na Gradskiot park kade bese strasno da zalutas, obrasnato, zapusteno, temno i zastrasuvacko. Zarem i toa nema da mu se priznae kako napraveno? [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Ne e problemot sto Taleski gi kazuva ostvareniet raboti, problemot e sto ideoloskite protivnici ne sakaat da gi vidat pozitivnite raboti. Tie, samo koga tie bi bile na vlast, i koga samo nivni kadar bi vladeel so Bitola, bi bile zadovolni. [/FONT]

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
Плавите немаат пари за рекламирање,така да портокаловите убедливо водат,штом плаќаат 300 автобуси јасно е кај кого е капиталот.
ne plavite nemat pari pa ve plakat so gomna, inaku ke nemate sto da jadete.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
[FONT=&quot]Veke cetiri godini nanazad Bitola moze da se gordee so toa kako Komunalec si ja vrsi rabotata. [/FONT][FONT=&quot]Osobeno vo pogled na grizata za redovnoto sobiranjee na smetot. Sekoj graganin ako go prasate, tocno znae vo koi denovi vo negovata ulica Komunalec go sobira smetot. Toa nitu od daleku ne bese taka pred da dojde na vlast Taleski i negovata garnitura. Tokmu gubreto i kucinjata i mackite okolu prepolnite kontejneri bea grdata slika za Bitola koja ja nema veke. [/FONT]

[FONT=&quot]Pogledneto go Dragorot. Toj ne e obrasnata vo grmuski i diva reka, ne go rasipuva okolniot ambient, pretstavuva reka so dobro suredeno korito. Najvazno e sto redovno ja cistat. Tokmu toa se slucuva vo mandatot na Taleski.[/FONT]

[FONT=&quot]Posebna prikazna, pozitivna, e tretiot, najdolniot del na Gradskiot park kade bese strasno da zalutas, obrasnato, zapusteno, temno i zastrasuvacko. Zarem i toa nema da mu se priznae kako napraveno? [/FONT]

[FONT=&quot]Ne e problemot sto Taleski gi kazuva ostvareniet raboti, problemot e sto ideoloskite protivnici ne sakaat da gi vidat pozitivnite raboti. Tie, samo koga tie bi bile na vlast, i koga samo nivni kadar bi vladeel so Bitola, bi bile zadovolni. [/FONT]
Точно идеолошките причини се.

Јас барам скок од 200 години, или ај барем 100 години, а не 200 години...
Јас сум голем романтичар, ама треба и времето да се приклопи со просторот...

Значи ние како идеолошки антипод на Талевски, го прашуваме до кај е подемот на вистинската култура што тој многупати најавуваше дека ќе го стори.
Не барам јас многу... Не мора битола да изгледа како Виена, барем нека биде тоа како Вајмар... не е многу...

И полтрончињата, нека влегуваато со еден ник, нека не отвараат по 10, исто е тука на форумов, та еден ник имаш та 10, не се гласа тука, не се дига рејтинг.

Член од
8 март 2009
Мислења
37
Поени од реакции
1
Кажи ми сега ти кој подем го имаше Битола за време на владеењето на седесето.Кои културни манифестации ги имаше?
Колку што се сеќавам јас немаше такво нешто имаше само продавање на магла. А рејтингот на Талески ти ич да не му бериш гајле колку му е висок оти тој ќе победи уште во првиот круг, со што седесето ќе го добие највисокиот пораз во историјата на Македонската држава што му се има случено. Иначе за твоја информација рејтингот на Владимир Талески е преку 75% а на вашиот кандидат е со едно цифрена бројка.
Точно идеолошките причини се.

Јас барам скок од 200 години, или ај барем 100 години, а не 200 години...
Јас сум голем романтичар, ама треба и времето да се приклопи со просторот...

Значи ние како идеолошки антипод на Талевски, го прашуваме до кај е подемот на вистинската култура што тој многупати најавуваше дека ќе го стори.
Не барам јас многу... Не мора битола да изгледа како Виена, барем нека биде тоа како Вајмар... не е многу...

И полтрончињата, нека влегуваато со еден ник, нека не отвараат по 10, исто е тука на форумов, та еден ник имаш та 10, не се гласа тука, не се дига рејтинг.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Кој наш кандидат бре, шо праите бе ве испраа сељаците бе ц ц ц ц

Изгорена младинава патриот да биде... Член на ВМРО-ДПМНЕ, кохезија со старото ВМРО, оп, одма дел од Историската ВМРО... И денес безмозоковците сметаат дека ако некој не ги сака нивните кандидати, автоматски се нивни класичен антипод?:toe:

Денес секој оној кој не го сака Ѓорѓе Иванов, Талевски, Груевски, станува СДСМовец...

Болест е ова, мора да се одкорени... 10 мин. влас ми треба... само 10...:)

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.562
Поени од реакции
281
Јас би го гласал Талески за ќотекот што им го удри на Ромите!

Член од
11 март 2009
Мислења
4
Поени од реакции
0
˝10 мин. влас ми треба... само 10...˝ За што м-сје Пикасо, за да нé сотреш? А ваму се правиш културен детерминатор, футурист, па гледаш 200 години напред. За културна творба треба и материјална подлога, пари, и тоа многу, но и улици. Сигурно Вајмар не ˝пати˝ од дупки, неасфалтирани сокаци... Ако го поддржувам Талески за тоа што прави во инфраструктурата и разубавувањето на Битола, не значи дека сум полтронче. Ако случајно со некој свој потег во областа на културата, ти ја погоди ˝жичката˝ и ја задоволи твојата културна страст, и тогаш, макар и несакајќи, го пофалиш, ќе морам ли да те наречам полтронче?

Кој наш кандидат бре, шо праите бе ве испраа сељаците бе ц ц ц ц

Изгорена младинава патриот да биде... Член на ВМРО-ДПМНЕ, кохезија со старото ВМРО, оп, одма дел од Историската ВМРО... И денес безмозоковците сметаат дека ако некој не ги сака нивните кандидати, автоматски се нивни класичен антипод?:toe:

Денес секој оној кој не го сака Ѓорѓе Иванов, Талевски, Груевски, станува СДСМовец...

Болест е ова, мора да се одкорени... 10 мин. влас ми треба... само 10...:)

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
˝10 мин. влас ми треба... само 10...˝ За што м-сје Пикасо, за да нé сотреш? А ваму се правиш културен детерминатор, футурист, па гледаш 200 години напред. За културна творба треба и материјална подлога, пари, и тоа многу, но и улици. Сигурно Вајмар не ˝пати˝ од дупки, неасфалтирани сокаци... Ако го поддржувам Талески за тоа што прави во инфраструктурата и разубавувањето на Битола, не значи дека сум полтронче. Ако случајно со некој свој потег во областа на културата, ти ја погоди ˝жичката˝ и ја задоволи твојата културна страст, и тогаш, макар и несакајќи, го пофалиш, ќе морам ли да те наречам полтронче?

На што личи ова:

Колку што се сеќавам јас немаше такво нешто имаше само продавање на магла. А рејтингот на Талески ти ич да не му бериш гајле колку му е висок оти тој ќе победи уште во првиот круг, со што седесето ќе го добие највисокиот пораз во историјата на Македонската држава што му се има случено. Иначе за твоја информација рејтингот на Владимир Талески е преку 75% а на вашиот кандидат е со едно цифрена бројка.

Член од
18 февруари 2009
Мислења
86
Поени од реакции
0
g

a

Да бидиме реални Битола нема буџет на Парис па да можи да се решат сите проблеми наеднаш, Битола филмски град нели виде што се деси со фестивалот Браќа Манаки Скопјани сакаат да го земат така да некои работи не се во надлежност на нашиот градоначалник, како и секаде и во Македонија има виши сили за жал
кога имала битола поголем буџет? никогаш...и доста до тие филмски градови ,доста ни е од филмови ....наши сограгани немаат леб да јадат ,,дали некогаш Талевски поминал по улиците на населба БАИР ,,па страмота е тоа ,,вода уште немаат за пиење ,,а овие Жабени или филмски градови ,се понашаме како да сме Дуабаи а не Македонија..
Од што да живее битола ?? Дали некој поминал во старата чаршија овие неколку месеци ,се повеке и повеке катанци на дуканите?ги избркавме грците кој го правеа цел промет ...и граганите сто имаат некоја пара зимава одеа на скијање во грција ?? Што е со Пелистер?па од тоа треба да живее Битола ејјј празни глави тоа е иднината на битола...во Вторник и петок барем доагаа селаните и оставаа по некоја пара ..и нив ги нема појке ....па талевски замисли се малку ,,,не си го тргај газот на страна ,,,,толку оти нерви ме факаат ...

Јас ќе гласам оти ќе ни напрат голф игралиште негде кај Братиндол-Ротино и вака како невработен ќе ми биди исполнето времето играјќи си со останатите невработени другарчиња
хаха ,,,абе со си мислите вие па се има пари ,,,сега ко ке си ги платиме дворовите по еден куп пари се ке прат ,,,,

Вие немате аргументи сдсмовците ние ги имаме аргументите само ќе ви посочам еден. Битола град на културата за 2008 година.
па и то преку ако е град на културата ....кој виде аир од тоа ...

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Ова е еден од градовите во кои сум сигурен дека ВМРО ДПМНЕ ќе однесе голема победа и тоа уште во првиот круг.

Секоја чест за Владимир Талески!

Член од
18 февруари 2009
Мислења
86
Поени од реакции
0
Ова е еден од градовите во кои сум сигурен дека ВМРО ДПМНЕ ќе однесе голема победа и тоа уште во првиот круг.

Секоја чест за Владимир Талески!
Да во право си ...ке победи затоа што опозицијата никаде ја нема ..цело раководство на СДСМ треба да се смени со нови способни луге кој ке ја пратат работата на градонацалникот и ке реагираат правовремено ...ако се прави нешто неправилно ....

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Да во право си ...ке победи затоа што опозицијата никаде ја нема ..цело раководство на СДСМ треба да се смени со нови способни луге кој ке ја пратат работата на градонацалникот и ке реагираат правовремено ...ако се прави нешто неправилно ....
Од друга страна максимално реално и објективно ако ги гледаш работите ќе видиш дека Битола го одржа најмасовниот митинг кој ВМРО ДПМНЕ го имаше во оваа изборна кампања.

Член од
18 февруари 2009
Мислења
86
Поени од реакции
0
Од друга страна максимално реално и објективно ако ги гледаш работите ќе видиш дека Битола го одржа најмасовниот митинг кој ВМРО ДПМНЕ го имаше во оваа изборна кампања.
Да имаше народ...и јас поминав да видам со се случува ...Излезени беа уплашени грагани кој стравуваат за своите работни места...Пола РЕК БИтола,,,доктори од болницата на кој господата им бараа по 20 телефонски броеви да достават за да добијат решение ,,,и јас го дадов мојот за да му поможам на еден пријател..и пола од тие беа дојдени од надвор,никој ни ги знае ни ги познава...автобуси еден куп разместени на повеке локации ...ако се земе ова во обзир имаше народ
Со да зборуваме понатаму усте кога во РЕК Битола главни набављачи на храна се познатите преваранти ТУТИ и ВАНГЕЛ (ШКОРПИОН)кој наместо в апсана тие се главни шерифи во РЕК ....БРАВО ДПМНЕ...

Кој сјај бре, каков сјај бре, какви садови, глупости...
Кога имал Битола сјај па да знаеме кој бил сјајот, па еве сега вратил нешто.

Ништо нема вратено, ќе се врати сјајот, кога Битола ќе стане главен град, кога во Битола ќе се вратат уметниците и интелектуалците, и кога селаните од Мариово и од околните села ќе си се вратат во своите исконски почивалишта.

Засега Битола е НАЈГРАДСКИ град со најмногу сељаци, и нема никаков сјај, има сељаци, а сјај никаков.
Битола не го заслужува ваквиот третман, историски Социјалистичките ѓубриња-нихилисти го направија Битола ова што денес е.

Битола беше втор град во Македонија,,,,сега знаеете каде е ??
1.скопје
2.тетово
3.струмица
4.гостивар
5.охрид
на делба ан 6-7-8 место куманово ,гевгелија,,,,
ете кај сме

Битола не е конзулски град, туку во Битола има почени конзулати кој се Македонски граѓани, скоро сите се Македонци, и нема благе везе со конзулството од времето кога Отоманската Имеперија владееше тука.

Пак ќе кажам, Битолчани има се помалку и помалку, ги снемува, има само сељаци, овци, а се додека има овци ќе има и ВМРО-ОВЦИ, ја сфати работата како што требат момчето, ќе го еби ќе гради Оперска куќа, на простотилакот давај му тоа што му треба и ќе те сака, ајмо мајка улици, ајмо ој љаља ој љаља култура, давај му споменици, држи трибини за лажни војводи, толкуа... Is enough...
Битола беше втор град во Македонија,,,,сега знаеете каде е ??
1.скопје
2.тетово
3.струмица
4.гостивар
5.охрид
на делба ан 6-7-8 место куманово ,гевгелија,,,,
ете кај сме

Kajgana Shop

На врв Bottom