Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Добар е поулсен не викам дека е труп. Ама нема душа. Оваа беше маратонска утакмица. На крај ако гледаме реално трчаа само Сисоко и Молинаро. За Молинаро зборете што сакате ама он сам ја држеше цела лева страна.Цело време напред-назад. Десната страна ни е два пати послаба него левата. Сите напади течеа од кај молинаро, сите изнесени топки беа преку Молинаро и Сисоко.
За Сисоко знаеме дека е :zver: само ги потврди перфонмансите дека е ненормален.
Брат, и покрај тоа што се врати од повреда, човекот изигра 130 минути, како што кажав погоре! Тоа е премногу! Го виде во првото полувреме? Мајсторски изигра. Во второто се виде заморот, али пак колку можеше се трудеше, со срце играше, направи се што можеше...
eve i ocenka na poulsen 5 najslaba vo timot od goal.com nemislam samo jas taka
Е сеа најде кому да веруваш... :tapp: И баш запази ги после некој саат коментарите долу, коа ќе почнат да се бунат околу таа “оцена“ на Поулсен...

ami sea ke se bunat ke se bunat tie kako tebe sto taka gledaat na utakmicata 130 minuti i dve tri topki kako ne

Sreken sum za pobedava, ama igrata bese KATASTROFA! Ne moze be lugje so vakva igra da barame nesto, a istata e pruzena so prosecna ekipa kako Napoli. I nemoj sega da me ubeduvate deka Napoli bil dobra ekipa ova, ona... Realno napoli i po ime i po kvalitet e so klasi poslaba ekipa od Juve i ne smee da se dozvoli so ekipa kako niv da se izigra vaka sivo. Odamna imam kazano i pak ke kazam MORA NESTO DA SE MENUVA, trener, igraci, taktika, uprava, bilo sto ama vaka ne ide. Znaci od Nova godina nemame izigrano dobar mec ( isklucok Catania vo kupot) i toa trae i trae. Stvarno neznam kade mu e krajot na ova sivilo. Znam deka na pobedata ne i se gleda vo zabi ama ne e vo prasanje samo mecov tuku mnogu drugi pred nego.

Заклучив дека изигра ѕверски, од неговите беспрекорно точни пасови, неговата смирена игра, неговата одлична прегледност на играта (кој е слободен, кој не), и пред се, неговата способност за да издржи ЦЕЛИ 130 МИНУТИ (сосве продужетците и додатното време) и покрај тоа што штотуку се врати од повреда. Украде 3-4 доста важни топки вечерва, додели едно 15-20 одлични долги/полудолги воздушни топки, и беше на висина на задачата целиот напревар.

Доволно е?
120 минути изигра зашто си трчкаше како на тренинг, мене ми изгледаше како некој да го натерал да игра денес, а за тандемот сисоко-поулсен ќе кажам дека изигра како сисоко.
за во средина е јасно сисоко, маркизио и тиаго треба да бидат во прв план, занети и поулсен може вака на куп натпревари

Poulsen 5 – Was invisible for great parts of the match, and contributed very little to the midfield battle, where Sissoko was picking up most of the slack.
не се сложувам секогаш со коментариве на гол.ком ама за поулсен напишале точно како што беше - невидлив

eve i ocenka na poulsen 5 najslaba vo timot od goal.com nemislam samo jas taka moe oko ne gresi ete videte sami, jas ne pisuvam ocenki
Јас се сложувам со тебе. Мислам дека не игра на ниво Поулсен. Немаше душа на крај. Сепак е само еден просечен играч од средниот ред. Оваа утакмица сите пофални зборови ги заслужуја Молинаро и Сисоко.
Молинаро почнува да ми станува омилен. Сега кога се повреди Де Чеље ке немаме друга алтернатива за Левата бековска позиција. Така да ке бидеме оставени на Молинаро. ( Сериа А, Куп, Лига Шампиони) тоа е убиствено темпо.Дали ке го издржи ке видиме.(денес покажа дека може да игра 120 минути без проблем)

Недоволно. Со еден збор тоа е мојот опис за денешниот натпревар. Имавме далеку поголем посед на топката ама какво фајде од тоа кога нема завршница!? Не знам дали свесно или несвесно али Наполи цело време ни ја оставаше средината и пробуваше нешто преку контри, нешто слично како и Каглиари... Лесно противниците ни го пробиваат средниот ред во пакет со одбраната и влегуваат во контра со 100% шанса за гол. Ја имавме таа среќа на овие да не им иде денска па да не оплодат ни една шанса.

Молинарото освен кондицијата (капа му спуштам за таа кондиција) нема ништо друго фудбалско во него. Левото ноџе максимално му закржлавело...гревови. Недвед изгубил осет на пас, шут, штоп на груда, удар од 11 метри... Летоска под итно чекам негова замена за на долги патеки.

Не знам дали некој приметува ама кога брани Манингер поретко примаме гол. Патрав, патрав ама не примаме гол. Против Каљари ги имавме и Буфон и Киелини и дома игравме и пак ни закачија солидни три комада. Во првиот дел од сезоната (кога бранеше Манингер) ни еднаш не примивме 3 гола и ниеднаш одбраната не ни изигра толку слабо, без разлика дали бил Киелини или Мелберг..

И Дел Пиеро изигра слабо. Имаше неколку солидни шанси за гол ама некако аматерски реагираше. При крајот на натпреварот се виде и нервозата во неговите очи, нетипично за него. 34 години има и не може од него да очекуваме да не вади од гомна на секоја утакмица. Човекот игра нон стоп без пауза. Причината за ваквите бледи игри кај него ја гледам во заморот. Не треба ништо друго освен 1-2 натпревара одмор и ке го гледаме стариот Пинтурикио против Челзи:)...
Трезеге е човек на одлука. Постигна регуларен гол кој беше поништен. Како што реков, Трезе е бериќет така да со него во тим нема шанси да имаме посни игри. Со него во тим 100% ќе има гол(ови). За овие 60-ина минути (не беа ни толку) во игра имаше повеќе шанси отколку останатите напаѓачи заедно на претходниве 3 натпревара вклучувајки го и вечерашниов. Убеден сум дека Трезе сеуште има капацитет за првотимец. Неговиот осет и тоа како ни фали, поготово на вакви тешки натпревари каде што една шанса го одлучува натпреварот. За со Челзи ќе ни биде и те како потребен... Честитам за влезот во полуфиналето и се надевам на подобри игри на двомечот со Лацио.:smir:

fosil celosno se slozuvam so tebe za maninger bas sakav da pisam deka koga brani toj podobro e so real mu bese prv nastap pobedivme se do nekne koga bufon se vrati i odma porazi, dali odbranata se otpusta premnogu koga brani gigi ili e cista koencidencija

ami sea ke se bunat ke se bunat tie kako tebe sto taka gledaat na utakmicata 130 minuti i dve tri topki kako ne
Неам намера да ти докажувам. Има 3 варијанти, или не си го загледал Поулсен како играше, или не го сакаш играчот, или не си ја знаел неговата задача денеска.. друго нема. Сепак, тоа е твое мислење, ова е мое...
120 минути изигра зашто си трчкаше како на тренинг, мене ми изгледаше како некој да го натерал да игра денес, а за тандемот сисоко-поулсен ќе кажам дека изигра како сисоко.
за во средина е јасно сисоко, маркизио и тиаго треба да бидат во прв план, занети и поулсен може вака на куп натпревари
Не велам дека се изнатрча. Раниери секако ќе го извадеше да не беше онаа повреда на Де Чеље која резултираше со принудна измена. Али и покрај тоа што штотуку се опорави од повреда, изигра супер за неговите можности. Во првите 60 минути беше одличен! После се виде заморот и неговото темпо опадна, но сепак пак украде неколку доста важни топки и додели доста употребливи топки... Свака му част за денешниов натпревар, супер си изигра за можностите.

Абе што се запнале за Молинаро?? Дечкто трча горе-долу по теренот така?? Па дечки ако е за трчање има бе Атлетика.. Нека оди има маратони, спринт на 100 метри(со или без пречки).. Има и за тоа лек.. Овде не итреба фудбалер, што ке знае еден центаршут да упати, а не овај до 100 ни еден.. Денес Моливо дупка невидена.. Не знам што да кажам, а и никој нема да ми смени мислење!!

Неам намера да ти докажувам. Има 3 варијанти, или не си го загледал Поулсен како играше, или не го сакаш играчот, или не си ја знаел неговата задача денеска.. друго нема. Сепак, тоа е твое мислење, ова е мое...
Не велам дека се изнатрча. Раниери секако ќе го извадеше да не беше онаа повреда на Де Чеље која резултираше со принудна измена. Али и покрај тоа што штотуку се опорави од повреда, изигра супер за неговите можности. Во првите 60 минути беше одличен! После се виде заморот и неговото темпо опадна, но сепак пак украде неколку доста важни топки и додели доста употребливи топки... Свака му част за денешниов натпревар, супер си изигра за можностите.

jebiga ne ni edna od tie varijanti sto gi nabroja ednostavno ne izigra kako sto treba jas kazav moe mislenje od goal com me slusnaa pa si rekoa cekaj torpedo taka rece taka ke napisime i nie, ti celo vreme od utakmicata da ne gledase samo vo poulsen pa ti ostavi tolku golem vpecatok. pozdrav nisto licno samo muabet e ova.

.

Молинарото освен кондицијата (капа му спуштам за таа кондиција) нема ништо друго фудбалско во него. Левото ноџе максимално му закржлавело...гревови. Недвед изгубил осет на пас, шут, штоп на груда, удар од 11 метри... Летоска под итно чекам негова замена за на долги патеки.

Не знам дали некој приметува ама кога брани Манингер поретко примаме гол. Патрав, патрав ама не примаме гол. Против Каљари ги имавме и Буфон и Киелини и дома игравме и пак ни закачија солидни три комада. Во првиот дел од сезоната (кога бранеше Манингер) ни еднаш не примивме 3 гола и ниеднаш одбраната не ни изигра толку слабо, без разлика дали бил Киелини или Мелберг..
Се слагам за Молинаро.
А и чудна е работава со Манингер. шуш буш, ваков таков за 11 утакмици примил 3 гола. А Буфон за 1 утакмица толку прими. Кога игравме со Каљари коментаторот кажа дека дома не сме примиле гол 420 минути ( за тоа време бранел Манингер) Чудна работа маме му ебам.

I mene mi e mnogu cudna rabotava so Buffon, ama Maninger nekako mi izgleda postabilen na golot vo momentov a i odbranata so nego igra posigurno.

jebiga ne ni edna od tie varijanti sto gi nabroja ednostavno ne izigra kako sto treba jas kazav moe mislenje od goal com me slusnaa pa si rekoa cekaj torpedo taka rece taka ke napisime i nie, ti celo vreme od utakmicata da ne gledase samo vo poulsen pa ti ostavi tolku golem vpecatok. pozdrav nisto licno samo muabet e ova.
Нема ништо лично де, си дебатираме. :) Ок е, секој си го брани својот став, а дискусијата нигде не води... Јас сепак мислам дека изигра солидно човкеот, ти мислиш дека не. Лични ставови кои ни ја ни ти не можеме да ги смениме, тоа е тоа. Нема ништо лично брат, уживај си... :helou:

I mene mi e mnogu cudna rabotava so Buffon, ama Maninger nekako mi izgleda postabilen na golot vo momentov a i odbranata so nego igra posigurno.
Абе за постабилен не верувам. Баш ми изгледа трапаво, Со тоа селското руменило на лице прав сељак е. Многу ми е интересен. Ама има и среќа невидена.

Се слагам за Молинаро.
А и чудна е работава со Манингер. шуш буш, ваков таков за 11 утакмици примил 3 гола. А Буфон за 1 утакмица толку прими. Кога игравме со Каљари коментаторот кажа дека дома не сме примиле гол 420 минути ( за тоа време бранел Манингер) Чудна работа маме му ебам.

Брат тоа ти се вика коенциденција.Главен виновник што Џиџи прими 3 гола со Каљари беше одбраната (одигра катастрофално мислам дека ке се сложиш со мене).Манингер бранеше супер додека го немаше Буфон,но тогаш Јуве беше во топ форма.Сега ја буткаат некако ама ке видиме до каде ке стигнат.Ако кикснеме (не дај боже) со Катанија "Збогум Скудето"....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom