Се кандидираат во Македонија, но со албанска химна

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Ama kazi mi be kako se razvi zapadna? :)

So parite na albanskite pecalbari? Da, taka. :)
Е, чекај малце!
Зборуваме за вистински големи индустриски капацитети, во нашиов случај, наследени од времето на СФРЈ.
Знаеш...она „наследство“ со кое се осамостоивме како држава. Секако дека сега и печалбари и најразлични хохштаплери инвестираат во некои погони...
Сега и во „мојот“ крај од Македонија е многу поразлична сликата од пред на пр. 10-15 години...

Господе Боже им никнаа рогови на сите и одеднаш сега сите националности во Македонија ќе ја обновуваат 1913 год. и ќе полагаат сметки дека сите тие имаат право, а дека Македонскиот народ треба да седи и да слуша колку тоа сите други биле угнетени, обесправени и понижувани и нееманципирани. Колку сите други ја сакаат Македонија повеќе од се. Арно ама сите тие во интерес на задоволувања на нивните ега се спремни Македонија да ја направат уште попријатно место за нив, со тоа што ќе се дрзнат да посегнат кон некои свети нешта кои во нивните матични држави не би се осмелиле ни да ги зуцнат, а камоли да ги постават оти тие имале права. Незнам кој им ги одземал. Пријатели задскриени зад вашите рогови што за овие години многу ви пораснаа заборавивте за доста. И под превезот на вечните неостварени права заборавивте што е право, а што должност како граѓани на една суверена држава. По некаков сплет на околности таа држава не го носи името како што вие би сакале да се вика, но тоа пак не ве ограничила да се чуствувате она што се, а за возврат да покажете лојалност кон неа.

Ama kazi mi be kako se razvi zapadna? :)

So parite na albanskite pecalbari? Da, taka. :)
Да бе.Албанските печалбари го изградија автопатот Гостивар-Тетово-Скопје.Сполај им.

Najdobar nacin za borenje protiv federalizacija e gradenje na edna jaka, konzistentna nacija koja ke gi opfaka site. Toa ke se sluci samo ako site vrednosti na site narodi se prifatat kako univerzalni vrednosti na nacijata i drzavata. Toa se i vsusnot baranjata na albancite. :toe:

Quark не направи нас Македонците како од Марс паднати.
Да бевме ние националисти вие немаше да бидете повеќе од 10% и немаше да дозволиме ниту еден да влезе од Косово, како што тоа денеска Словенија го прави со Босанците.
Да бевме националисти после поразот на Балистите во 1945 година еден Албанец немаше да остане во Македонија, сите ќе беа депортирани, после сите тие зулуми.

Ама не се случи тоа.
Секој кој сакаше да учи, да се развива, можеше да го прави тоа и го правеше.
Во друштвото ние не се делевме на македонци и албанци, како за него така за сите нас.
И на факултет и во маало имав другари албанци.
Зарем сме глуемеле соживот изминативе векови ?
Не.
Ова сега е правдината ?

Доста ми е од Илириди, по 4 пат.

Албанските печалбари градат огромни куќи,копирани по теркот на тие од Цирих,Берн,Минхен,Дортмунд,Милано...кои седат цело време празни и сведочат за тиранијата на славо-Македонците и скратувањето на вашите права.

Е, чекај малце!
Зборуваме за вистински големи индустриски капацитети, во нашиов случај, наследени од времето на СФРЈ.
Знаеш...она „наследство“ со кое се осамостоивме како држава. Секако дека сега и печалбари и најразлични хохштаплери инвестираат во некои погони...
Сега и во „мојот“ крај од Македонија е многу поразлична сликата од пред на пр. 10-15 години...
I, sakas da mi kazes deka takvite nasledeni kapaciteti vo pogolem del se vo Zapadna Makedonija?!!! :)

Si se zaprasal zosto zelezara e izgradena vo Skopje, iako mineralot go nosele od Kicevsko? Pa usput se naselile iljadnici makedonci vo Skopje.... :)

Baska.... Grubo kazano nad 60% od albancite vo drzavava ziveat od parite na nivnite braka, sinovi, bratucedi pecalbari. Zosto li e taka?

Барањата на албанците се пусти сонови за голема албанија, кои полека ќе почнат да бидат сонувани само од простите македонски албанци, оти нели албанија си доби статус за еу и нато, што ќе и е повеќе, косово гајле нема, индустриски ќе експлодира уште малку :pos2: , па ќе останете само сироти вие.
Во што ја градите бе вие оваа држава, заедно сме ја граделе сега, ја градите со тепачките во Струга, со секојдневните пукотници и убиства во Тетово, Гостивар и Чаир ? Или ја градите со добро развиената трговија со дрога и оружје?
Граделе тие, полека...ако сакате градење треба сериозно и искрено да учествувате во истото, а во тоа спаѓа и името и Македонскиот идентитет, а ти се бориш за албански како што разбрав до сега! Албанија е западно од Македонија, таму може да бараш повеќе, тука си малцинство и си доста почитуван како таков, ама нели си слушнал дека ако не го цениш тоа што го имаш, кога тогаш ќе го загубиш.

Quark не направи нас Македонците како од Марс паднати.
Да бевме ние националисти вие немаше да бидете повеќе од 10% и немаше да дозволиме ниту еден да влезе од Косово, како што тоа денеска Словенија го прави со Босанците.
Да бевме националисти после поразот на Балистите во 1945 година еден Албанец немаше да остане во Македонија, сите ќе беа депортирани, после сите тие зулуми.

Ама не се случи тоа.
Секој кој сакаше да учи, да се развива, можеше да го прави тоа и го правеше.
Во друштвото ние не се делевме на македонци и албанци, како за него така за сите нас.
И на факултет и во маало имав другари албанци.
Зарем сме глуемеле соживот изминативе векови ?
Не.
Ова сега е правдината ?

Доста ми е од Илириди, по 4 пат.
Ne znam dali ste bile nacionalisti ili ne, balisti malisti vamte trmte, ama znam deka 80% od moeto semejstvo se vo Turcija, site otideni od Skopje, i ne bas po svoja volja. :toe:

I jas ne sakam Ilirida, ama bas ic, a uste poveke nekakvi si novi granici, ama i vie ne me terajte so sila da zasakam takva varijanta.
Ne ednas povtoriv.... koga ke me pritisnes na kjosot od zidot, ke go srusam, nemam drugo care :toe:

Албанските печалбари градат огромни куќи,копирани по теркот на тие од Цирих,Берн,Минхен,Дортмунд,Милано...кои седат цело време празни и сведочат за тиранијата на славо-Македонците и скратувањето на вашите права.
Pa sto kur sakas, da ti dava tebe otcet kako ke gi trosi svoite tesko zaraboteni pari vo gurbet?

I, sakas da mi kazes deka takvite nasledeni kapaciteti vo pogolem del se vo Zapadna Makedonija?!!! :)

Si se zaprasal zosto zelezara e izgradena vo Skopje, iako mineralot go nosele od Kicevsko? Pa usput se naselile iljadnici makedonci vo Skopje. :)

Baska.... Grubo kazano nad 60% od albancite vo drzavava ziveat od parite na nivnite braka, sinovi, bratucedi pecalbari. Zosto li e taka?
Факт е дека се во поголем дел таквите капацитети се изградени во западниот дел. И инфраструктура исто.
Патувај 32 км. од Радовиш до Струмица, ќе ти требаат едно 25 мин. па ќе правиме муабет.

Илјадници Македонци во Скопје... пак сега за дискриминација сакаш да започнеш муабет...мислам...биди малце реален, па кажи дека Скопје е сепак најголем град со најголеми можности па трчат луѓето во Скопје за да успеат.

А, кај нас, што мислиш? Колкав е процентот на оние кои живеат од парите од Пјаченца, од Франкфурти, од Швајцарија?

Ne znam dali ste bile nacionalisti ili ne, balisti malisti vamte trmte, ama znam deka 80% od moeto semejstvo se vo Turcija, site otideni od Skopje, i ne bas po svoja volja. :toe:

I jas ne sakam Ilirida, ama bas ic, a uste poveke nekakvi si novi granici, ama i vie ne me terajte so sila da zasakam takva varijanta.
Ne ednas povtoriv.... koga ke me pritisnes na kjosot od zidot, ke go srusam, nemam drugo care :toe:

Што мислиш дека тие правила се екслузивни само за Албанците.
Ќош е ќош, ѕид е ѕид за сите.

Ајде како еквавилент на 2001, ние Тирана да ја запалиме, немаат таму нашите права, во однос на тие овде испаѓаат дека сега се запишуваат во градинка во онаа првата група.

Факт е дека се во поголем дел таквите капацитети се изградени во западниот дел. И инфраструктура исто.
Патувај 32 км. од Радовиш до Струмица, ќе ти требаат едно 25 мин. па ќе правиме муабет.

Илјадници Македонци во Скопје... пак сега за дискриминација сакаш да започнеш муабет...мислам...биди малце реален, па кажи дека Скопје е сепак најголем град со најголеми можности па трчат луѓето во Скопје за да успеат.

А, кај нас, што мислиш? Колкав е процентот на оние кои живеат од парите од Пјаченца, од Франкфурти, од Швајцарија?
Kazi gi be druze tie kapaciteti. Kazi gi.
Dojdi da patuvas vo Dizonska ili Serava, sred Skopje, najstarite maala, ke ti trebaat pola saat za pat od pola kilometar. :toe:

Skopje e so najgolemi moznosti zosto takvo go napravija.
Eve be kazi mi realno tvoj logicen zaklucok okolu zelezara.

Sigurno mnogu pomal od procentot kaj albancite. Isto taka i toa e neosporliv fakt. :toe:

Интересна дискусија... NOT!
Никој не бара промена на химна или знаме, ако има таков референдум некогаш јас лично ќе гласам ПРОТИВ.
Целиот муабет почна за политичките партии на Албанците во Македонија кои (според Кутрински барем, немам присуствувано на ниеден митинг годинава за да видам лично) не ја интонираат Македонската химна на нивните митинзи. На првите неколку страни се објаснивме што и како е, имаше и некои конструктивни муабети... и после дојдовте вие. Знаете што? Нареден пат кога нема да интонираат Македонска химна на митинг некоја политичка партија (било која) пратете им специјалци да их мало бије. И после ќе се појави некој командант со "нико нече да вас бије..." :pipi:

Koga toa sum ja dojden be druze, koga, kazi mi.... pa da go ebam 95% od makedoncite vo Skopje ne se skopjani.... a ja imam 80% od semejstvoto vo Turcija otseleni od Skopje..... pa dajte be u pm ednas bidete racionalni, razmislete malku da go ebam..... jas sum ti bil dojden, pa me sporeduva so alzircite vo Francija.....
Covek, nad 200 iljadi albanci ima vo Svajcarija. Si slusnal nesto da baraat? Ne. Pa i sto kur ke baraat, dovolno sto gi primile svajcarcite....

Okolu 5 milioni albanci ima vo Turcija. Si slusnal nesto da baraat? Ne.
Ama ete radi dobra volja na turskite vlasti plostadot vo Bajram Pasa se preimeni vo "Adem Jasari" :toe::toe:

Amaaaaaaaaaaaaaa..... tuka, vo ovaa drzava ke baraat, oti tuka bile i tuka ke ostanat, i drzavata tek sega ja gradime zaednicki, pa taa zaednicka tvorba treba da gi zadovoluva baranjata na site :toe::toe:

Zapadniot del bil razvien?
I ako razvien, znaes kako e razvien? So investiranje na kapital na albanskite pecalbari. Ete taka. Jas ne sum kriv sto makedonecot od Mariovo koga izlaga od Makedonija zaborava na rodniot kraj. :toe:
I nemoj te molam da se obiduvas da go osporuvas faktot koj e poveke od ocigleden, deka drzavata poveke go razvivase centralno-istocniot del na drzavata, iako sekako i tamu ne e se rozevo, ima bajagi zaostanati kraista.

Со врска со тоа кој дел на Македонија е поразвиен, со задоволство би се прошетал низ Македонија со тебе, на терен да видиме како стојат работите...
Инаку за болдираниот дел, погрешно си ме сватил...
Токму поради тоа што не си од вчера тука мислам дека треба пвеќе да ја почитуваш државата...Затоа што од твоите муабет излегува дека колко подолго си во некоја држава помалку треба да ја почитуваш, па затоа ги спомнав ВЛАСИТЕ...
Стопати сум рекол и ќе повторам, најдобар пример како се прави тоа е СЕЛМАНИ...
Од вас никој не бара да пагате у несвест кога ке се интонира Македонската химна или кога ке се вее знамето на република Македонија, од вас се бара да ги почитувате...
ПОЧИТ кон државата тоа е СЕ....Незнам зошто е толку тешко...
Дали Шакири е помалку Албанец затоа што се зави со македонското знаме?
За возврат доби голема почит па дури и од оние серковци кои на секој натпревар ги врегат Албанците...Само тој еден гест направи многу...
ЕДЕН ГЕСТ, ГЕСТ НА ПОЧИТ кон државата...
Селмани вчера во Битола , гест на почит...
КАЖИ ми те молам толку ли е тешко....

Што мислиш дека тие правила се екслузивни само за Албанците.
Ќош е ќош, ѕид е ѕид за сите.

Ајде како еквавилент на 2001, ние Тирана да ја запалиме, немаат таму нашите права, во однос на тие овде испаѓаат дека сега се запишуваат во градинка во онаа првата група.
Idi buni se, bori se, ne me interesira za tamu, ne e moja drzava, ne ziveam tamu.

Baska, nesporedliva e precentualnata zastapenost na makedoncite vo Albanija co onaa na albancite vo Makedonija. :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom