Се кандидираат во Македонија, но со албанска химна

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Абе ти прифати ги државните обележја, знамето, грбот, химната и после може да зборуваме за идејата за формирање на македонска мултиетничка нација, каде зборот Македонец ќе може да означува и етнички Албанец, составен дел од македонската нација. Ова би бил правилниот редослед на нештата. Значи прво треба да покажете почит кон државата во која живеете и која ви го дава лебот.
Aj uste ednas, ama ovoj pat za posleden pat, nemam namera poveke da crtam.

Pa kako da pokazam pocit kon tie obelezja, koga tie se instrument preku koi go vrsi toa neprifakjanje?

kako prvo ne sme malcinstvo i site znaeme deka albancite vo FYROM se nad 30%,i se znae deka ne gi imame site prava

vtoro ako se vrati 2001 nema poveke da egzistira ova drzava ke se deli na 3 dela Albanski,Bugarski i Grcki del

treto i ako ne bi bile srekni ovde nie nikade nema da odime zatoa sto ova e nasa zemja(mislam Zapadna)

Sto se odnesuva do himnata i simbolite tie ke prodolzat da se koristat i nema nikoj koj moze da go zapre toa...ako FYROM saka da se respektirat himnata,togas neka ja promeni i neka se spomnuvat albancite i togas ke go koristat site

Од такви сељандури кои не знаат ни да се потпишат пати сиот албански народ во Македонија , а патат и Македонците. Мајкати албанија да и го натискам со се јас, ако ти е мајка оди таму.
Македонија се развива и ќе ви дојде крајот на вас, работата е што имате избор, сакате да бидете албански Македонци или воопшто да не бидете ништо, имате избор, можете набрзинка на косово или пак ако смогнете сили да ве земат во албанија, мамето ваше криминалистичко. Бидете луѓе или ќе ве голтне земјата!
Ако се врати 2001, нема пак да дојдат америкаците и да ве извадат од Арачиново, ќе горите сите во него.

Poentata na celiot muabet e drzavata da go neguva mojot identitet.:toe:

Државата од што многу ве негува можеби затоа така и враќате...
Сонцето било симбол на оваа земја зо векови, многу многу порано пред да се појави орлето...
Дали вашите барања значат дека во цел свет треба да се менуват химни, знамиња , симбули...
Па јас негледам дека Турците се пронаогат во државните симболи на Германија а во Химната... И што сега дали тоа по автоматизам значи дека Германија треба да гја менува својата химна...
Кварк, кога само би сакал реално да погледнеш на работите и да направиш паралела, ќе видиш колку ви се апсурдни барањата и за знамиња и за химна и за државни сиболи...
Ова уште еднаш го покажува човечкиот ГЕН , колку и да имаш секогаш ке бидеш незадоволен...Албанците навистина претеруват во своите барање и на секој можен начин ја понижуваат државата....
Власите се многу , многу пред вас дојдени во Македонија, па го почитуваат знамето , ја сакат МАКЕДОНИЈА многу повеќе можеби и од самите Македонци...

И за крај ке ти кажам, си ја видел ли Германската национална репрезентација или Француската, сите ја пеат химната, иако Кенија, Полска и незанам кој друг не се спомнати во нејзе...
Еднаш гомез не ја пееше химната и одма му се спуштија Германските новинари , зошто не ја пеел химната...
Мислам дека претерувате кога ја чачкате ХИМНАТА, претерувате кога не го почитувате знамето, ПРЕТЕРУВАТЕ, а тоа е само затоа што премногу имате...
Еднаш еден Албанец ми пиша, „како да ја сакам МАКЕДОНИЈА кога западна Македонија е најнеразвиена„...
Пази ти се молам кој тоа ве лаже, и официјално регионот околу Пробиштип, Кратово е најситромашниот во Македонија...
Што сакате вие всушност за да почнете да ја почитувате државата???

Aj uste ednas, ama ovoj pat za posleden pat, nemam namera poveke da crtam.

Кварк имате закон за употреба на знамињата и симболите, закон за употреба на јазиците, што сакаш повеќе? Кој ви пречи ако го веете знамето онаму каде што има над 20% Албанци? Кој ви пречи што сите административно-правни работи, одлуки, барања имате право да ги добиете на мајчин јазик? Јас не гледам ама никаква асимилација на Албанците во Македонија, ако алудираш на тоа. Напротив, вашите права од ден на ден се повеќе растат. Спореди ситуација од '91 до ден денешен, па ќе видиш колку сте напреднале и сте се интегрирале во општеството. Само проблемот е што апетитите растат секогаш, така да вие секогаш ќе имате барања и секогаш ќе обвинувате за дискриминација, мајоризација, асимилација, акултурација и сл.

Од такви сељандури кои не знаат ни да се потпишат пати сиот албански народ во Македонија , а патат и Македонците. Мајкати албанија да и го натискам со се јас, ако ти е мајка оди таму.
Македонија се развива и ќе ви дојде крајот на вас, работата е што имате избор, сакате да бидете албански Македонци или воопшто да не бидете ништо, имате избор, можете набрзинка на косово или пак ако смогнете сили да ве земат во албанија, мамето ваше криминалистичко. Бидете луѓе или ќе ве голтне земјата!
Ако се врати 2001, нема пак да дојдат америкаците и да ве извадат од Арачиново, ќе горите сите во него.

Вака ми се допаѓа ама да не пцујам...

Позади сите барања на Албанците не стои граѓански концепт на државата, туку исклучиво федерален.
Федералната единица понатаму има право да се отцепи и припои кон друга држава.
Тоа е суштината на сите барања и дискриминации.

Позади сите барања на Албанците не стои граѓански концепт на државата, туку исклучиво федерален.

Истата работа што денес и се случува на БиХ, т.е. на Република Српска која бара преуредување на федерацијата, т.е. право за отцепување.

Истата работа што денес и се случува на БиХ, т.е. на Република Српска која бара преуредување на федерацијата, т.е. право за отцепување.

Затоа влез во НАТО е многу битен па потоа со воен потенцијал да се брани територијата.

Жал ми е што не ја сваќате играта.

2001 година ние бевме нападнати од НАТО, односно НАТО ја менаџираше кризата.
Вооружување, логистика, закани од бомбардирање на главниот град, сето тоа беше од НАТО.

НАТО ќе те прими со вирус што ти го убризгал директно во крвта.
Ти од внатре се распаѓаш а НАТО ќе те штити да не се кренеш од постела.

Државата од што многу ве негува можеби затоа така и враќате...
Сонцето било симбол на оваа земја зо векови, многу многу порано пред да се појави орлето...
Дали вашите барања значат дека во цел свет треба да се менуват химни, знамиња , симбули...
Па јас негледам дека Турците се пронаогат во државните симболи на Германија а во Химната... И што сега дали тоа по автоматизам значи дека Германија треба да гја менува својата химна...
Кварк, кога само би сакал реално да погледнеш на работите и да направиш паралела, ќе видиш колку ви се апсурдни барањата и за знамиња и за химна и за државни сиболи...
Ова уште еднаш го покажува човечкиот ГЕН , колку и да имаш секогаш ке бидеш незадоволен...Албанците навистина претеруват во своите барање и на секој можен начин ја понижуваат државата....
Власите се многу , многу пред вас дојдени во Македонија, па го почитуваат знамето , ја сакат МАКЕДОНИЈА многу повеќе можеби и од самите Македонци...

И за крај ке ти кажам, си ја видел ли Германската национална репрезентација или Француската, сите ја пеат химната, иако Кенија, Полска и незанам кој друг не се спомнати во нејзе...
Еднаш гомез не ја пееше химната и одма му се спуштија Германските новинари , зошто не ја пеел химната...
Мислам дека претерувате кога ја чачкате ХИМНАТА, претерувате кога не го почитувате знамето, ПРЕТЕРУВАТЕ, а тоа е само затоа што премногу имате...
Еднаш еден Албанец ми пиша, „како да ја сакам МАКЕДОНИЈА кога западна Македонија е најнеразвиена„...
Пази ти се молам кој тоа ве лаже, и официјално регионот околу Пробиштип, Кратово е најситромашниот во Македонија...
Што сакате вие всушност за да почнете да ја почитувате државата???
Koga toa sum ja dojden be druze, koga, kazi mi.... pa da go ebam 95% od makedoncite vo Skopje ne se skopjani.... a ja imam 80% od semejstvoto vo Turcija otseleni od Skopje..... pa dajte be u pm ednas bidete racionalni, razmislete malku da go ebam..... jas sum ti bil dojden, pa me sporeduva so alzircite vo Francija.....
Covek, nad 200 iljadi albanci ima vo Svajcarija. Si slusnal nesto da baraat? Ne. Pa i sto kur ke baraat, dovolno sto gi primile svajcarcite....

Okolu 5 milioni albanci ima vo Turcija. Si slusnal nesto da baraat? Ne.
Ama ete radi dobra volja na turskite vlasti plostadot vo Bajram Pasa se preimeni vo "Adem Jasari" :toe::toe:

Amaaaaaaaaaaaaaa..... tuka, vo ovaa drzava ke baraat, oti tuka bile i tuka ke ostanat, i drzavata tek sega ja gradime zaednicki, pa taa zaednicka tvorba treba da gi zadovoluva baranjata na site :toe::toe:

Zapadniot del bil razvien?
I ako razvien, znaes kako e razvien? So investiranje na kapital na albanskite pecalbari. Ete taka. Jas ne sum kriv sto makedonecot od Mariovo koga izlaga od Makedonija zaborava na rodniot kraj. :toe:
I nemoj te molam da se obiduvas da go osporuvas faktot koj e poveke od ocigleden, deka drzavata poveke go razvivase centralno-istocniot del na drzavata, iako sekako i tamu ne e se rozevo, ima bajagi zaostanati kraista.

Како бе Кварк, државата го развивала централно источниот дел?
Дојди во Струмица да видиш дали воопшто има индустрија, и она што го има што е?
Тука се живее најмногу благодарение на трговијата...а државата во тоа не инвестира...имаше едно време некои прехрамбени и текстилни фабрики...и тоа умре.

Najdobar nacin za borenje protiv federalizacija e gradenje na edna jaka, konzistentna nacija koja ke gi opfaka site. Toa ke se sluci samo ako site vrednosti na site narodi se prifatat kako univerzalni vrednosti na nacijata i drzavata. Toa se i vsusnot baranjata na albancite. :toe:

Како бе Кварк, државата го развивала централно источниот дел?
Дојди во Струмица да видиш дали воопшто има индустрија, и она што го има што е?
Тука се живее најмногу благодарение на трговијата...а државата во тоа не инвестира...имаше едно време некои прехрамбени и текстилни фабрики...и тоа умре.
E pa imase be druze edno vreme, imase... toa vreme ne go racunate?

Kako i da e, ajde be druze, eve realno kazi mi kade procentualno najmnogu se naogaat najgolemite industriski kapaciteti vo drzavata?

p.s. inace, i prethodno spomenav, voopsto ne negiram deka i vo toj del ima nerazvieni kraista.... ama procentualno ne moze da se sporedat.

Општо, западна е далеку поразвиена од источна Македонија...па како сакаш врти ја :)
Што има интересно, од индустрија во источна Македонија? ФЕНИ и Бучим на пр. Прехрамбени капацитети не бројам, бидејќи битна е тешката индустрија...
За патишта и инфраструктура, да не правиме муабет.

Општо, западна е далеку поразвиена од источна Македонија...па како сакаш врти ја :)
Што има интересно, од индустрија во источна Македонија? ФЕНИ и Бучим на пр. Прехрамбени капацитети не бројам, бидејќи битна е тешката индустрија...
За патишта и инфраструктура, да не правиме муабет.
Ama kazi mi be kako se razvi zapadna? :)

So parite na albanskite pecalbari? Da, taka. :)

Baska.... grubo kazano nad 60% od albancite vo drzavava ziveat od parite na nivnite braka, sinovi, bratucedi pecalbari. Zosto li e taka?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom