Археолошки истражувања за Гинис - Македонија и се е можно!

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Artefaktite se nase kulturno istorisko otkritie, ama ne se otkrieni, a se kreva pompa, bas sega, zatoa sto rejtingot na Gwujo mu pagja (za falusot ne znam)!
:)
Не се откриени. Клучен момент.

И ако предизборниот рејтинг на Грујо, ко side-effect, се дигне (обично, ради моќ, и фалусот се дига), а истоворемено ние, како народ македонски, го збогатиме нашето минато со бесценети артефакти кои само уште еднаш ќе го потврдат нашиот историски континуитет, и ќе бидат уште еден аргуметн против лагите на Грција...каде е онда проблемот?

Мотивот, гледан низ перспективата на резулататите од акцијава, стануе ирелевантен.

Камо среќа сите да си го креваа рејтингот преку тоа што ќе носеа нешта кои ја потврдуваат и засилуваат Македонсата позиција и севкупната аргументација.

Копачите како ќе бидат платени....на дневница или по број на исфрлени лопати земја?
Па ако се нафатиш да им ги броиш без да бидеш платен ќе бројат. ХЕХЕХЕ се шалам

Артефактите се дискутабилна категорија......двајца археолози од две земји 10 „точни’’ мислења за нивното потекло ќе дадат
Што прајме ако по 20 века некој археолог ископа едно мое старо појачало што собира прашина во подрум и на него прочита... JVC made in japan...што заклучок ќе изведе?

Некои Работи

kopaj.jpg

1. Јас како што гледам, доста добро се распроделени археолошките ископувања. Во повеќе делови од земјата има ископувања, што значи вработувања од повеќе краеви во Македонија.

2. Вработувањата носат плата, платата рани семејства.

3. Околу ископувањата ќе има матерјали кои што ќе бидат произведени од Македонски фирми.

4. Ќе има Македонски превозници, кои што ќе профитираат.

5. Ќе има стручен Македонски кадар кој што ќе се надградува во ископувањата.

6. Ќе треба пари за реставрација на артефакти, а можеби и на некој објект.

7. Од Исарот само се има извлечкано артефакти (на диво се разбира) кои вредат повеќе од 20.000.000 евра, а тоа што изгубивме голем дел од нашето богатство на диви копачи и гејчишта тоа е непроценливо.

+ што се буниме толку за парите? Парите во буџетот сигурно беа испланирани за оваа работа. Верувам дека има друг дел од буџетот, кој што се однесува на вработувања и работни места.

... ако заборавив нешто, ќе ве молам дополнете ме.

Секој еден ваков проект има еден голем ПЛУС од мене, се надевам само дека не е предизборна кампања. Значи секој еден ваков проект доколку во целост е реализиран е ништо друго освен позитивен за Македонија , како за историјата така и за економијата. Овие истражувања и оживувањето на овие локалитети со соодветна пропаганда би донеле туристи.Значи инвестицијата не е неповратна.
Подобро да се започне некогаш одколку никогаш - тоа е мој став!
А за кризата не треба да не фаќа паника и е точно дека многу од нас сеуште не ја осетила а можеби и нема, освен луѓето кои досега „заработуваа“ многу повеќе одколку што им беше потребно, а за нив баш и не треба да се грижиме.
Нашата држава беше во криза и досега и оваа криза може да ги донесе соседните држави на едно ниво на кои ние и досега бевме. Нека осетат и тие!

Македонија на Македонците! :oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe:
www.votethenation.com
П.С. Дајте три позитивни гласа за нашата Татковина, конечно сме во позитива и сме дури на 34 место денес, барем да ја задржиме оваа позиција!

хм шознам шодави кажам од тоа дека кај нас нема криоза ме убедувате,па дека тоасе важни работи и артефакти од минатото кој мора да се истражат и да се докаже историјата на македонија, Абе право да ви кажам ич кур“т неме боли за минатото и историјата,мене мие битна сегашноста и иднината ако јас и други овде трпиме за основни,животни потребштини,тој дваесет милиони на археологија па кого лаже дете му ебам чопаво пичкамуматерина со 4 стана, бев во словенија се вратив се запослив тука сега останав без работа ама Ада вика не сум останал без работа,немало криза ај ок значи јас халуционирам сега,тоест само сонувам, вели неможеле стечајците оние кој имаат 35 години стаж и 55 старост неможеле да идат у пензија а таткоми што работел, 38 години и плакал доприноси сега останал на улица човеков неможе во пензија немало пари за него а за глупости има јас викам бар нека му ги дадат парите со ги плакал во пензиско досега а на Грујо Бранко љубџо и се шо е пшолитичар во државава се најмило даим ебам,дете у уста даим ебам се живо и диво даимсе сотре трага данеимсе знае крвта да им ја ебам копилиња, ајдучки не изедоа,и уште тој те ебе ти вика трн ти вади ама голем бил трнот, а да истото погоре се однесува и на сите пратиски полтрончиња :pusk:

не ве разбирам???

кукавте и цмиздревете како тоа 8 милиони евра се давале на споменици...како треба да се отворат фабрики(иако социјализмот умре)

ЕПА ЕВЕ ВИ ФАБРИКА - 20 милиони евра ЗА АРХЕОЛОГИЈА...добар дел од парите ке одат на вработување на закржлавени археолози и копачи, директна инекција

хм шознам шодави кажам од тоа дека кај нас нема криоза ме убедувате,па дека тоасе важни работи и артефакти од минатото кој мора да се истражат и да се докаже историјата на македонија, Абе право да ви кажам ич кур“т неме боли за минатото и историјата,мене мие битна сегашноста и иднината ако јас и други овде трпиме за основни,животни потребштини,тој дваесет милиони на археологија па кого лаже дете му ебам чопаво пичкамуматерина со 4 стана, бев во словенија се вратив се запослив тука сега останав без работа ама Ада вика не сум останал без работа,немало криза ај ок значи јас халуционирам сега,тоест само сонувам, вели неможеле стечајците оние кој имаат 35 години стаж и 55 старост неможеле да идат у пензија а таткоми што работел, 38 години и плакал доприноси сега останал на улица човеков неможе во пензија немало пари за него а за глупости има јас викам бар нека му ги дадат парите со ги плакал во пензиско досега а на Грујо Бранко љубџо и се шо е пшолитичар во државава се најмило даим ебам,дете у уста даим ебам се живо и диво даимсе сотре трага данеимсе знае крвта да им ја ебам копилиња, ајдучки не изедоа,и уште тој те ебе ти вика трн ти вади ама голем бил трнот, а да истото погоре се однесува и на сите пратиски полтрончиња :pusk:

Нит те знам нит те познавам , ама интелегенција бликаш. Каква работа бараш, јавен пцувач и плукач?
Не сакам ниту еден Македонец како тебе и фактот што тебе не те интересира сопствената историја од која си дел и самиот ти, бидејќи и дедоти и прадедо ти се дел од истата е ЖАЛЕН!

Нит те знам нит те познавам , ама интелегенција бликаш. Каква работа бараш, јавен пцувач и плукач?
Не сакам ниту еден Македонец како тебе и фактот што тебе не те интересира сопствената историја од која си дел и самиот ти, бидејќи и дедоти и прадедо ти се дел од истата е ЖАЛЕН!

абе непрокопсан ако тебе Гвујо те даденал на некој кур кај ке дремеш 6 сата и кети даде после на први 18 000 за тоа,знам зашто го одобруваш сето тоа и дедоми и прадедоми се мртви и знам кој биле и шо биле,арно ама мене тоа ништо не ми менува ако знам кој бил чукун дедоми кога мие празен стомакот, не мислам за минатото мислам за иднината тоест како што побрзо да дојдам до храна ропак седи мирен ако те ставил во администѕрација пошо добро :pusk: незначи дека на сите ние арен

Да почекаат дивите копачи да го однесат сето богатство во грција?!!

Со оглед на тоа колку се инвестираше во ископувањата ова е и малку.
Точно е дека културионото богатство е од огромно значење, ама 20 милиони евра во НАЈГОЕЛМАТА ФИНАНСИСКА КРИЗА од II WW наваму мислам дека и за предизборие е премногу!

Зошто не почекаат да мине кризата?

абе непрокопсан ако тебе Гвујо те даденал на некој кур кај ке дремеш 6 сата и кети даде после на први 18 000 за тоа,знам зашто го одобруваш сето тоа и дедоми и прадедоми се мртви и знам кој биле и шо биле,арно ама мене тоа ништо не ми менува ако знам кој бил чукун дедоми кога мие празен стомакот, не мислам за минатото мислам за иднината тоест како што побрзо да дојдам до храна ропак седи мирен ако те ставил во администѕрација пошо добро :pusk: незначи дека на сите ние арен

Јас никогаш не сум зел ниту денар партиски, ниту од оваа ниту од предходната, а ниту еден од цела моја фамилија исто така.
Значи твојата култура и сите епитети кои ми ги даде се повторно еден знак за твоите „квалификации“. Ако размислуваш со стомакот секогаш ќе ти биде празен. Јас не оправдувам или неоправдувам ниту една партија ниту еден политичар, оправдувам или исто неоправдувам одлуки и проекти кои ги донесуваат и се надевам реализираат!
Историјата е важна за ској народ и секоја земја, гладен или најаден!

„Силмак“ од 1 март го запира производството
Работниците на „Киро Ќучук“ на улица
Бројни отпуштања во македонската тешка индустрија

ОК, ако светската економска криза не влијае кај нас, тогаш кој е виновен за сите овие работи што се случуваат во државата?
Тие што се на власт се неспособни или можеби опозицијата ги кочи реформите?

Драматичен пад на индустриското производство
Тонеме во економската криза
Кризата го преполови производството во преработувачката индустрија

Koj ti e cirot druze?

Pa so tie pari 20 miliona ke se vrabotat najmalce 5000 lugje koi ke rabotat na lokalitetite.

Plus ke im se plaka na sopstvenicite na imotite.

Plus celata masinerija koja ke se aktivira na proektite.

Ova znaci deka se otvaraat rabotni mesta i ima rabota.

Zaklucok: Direktno se suzbivaat efektite od krizata.

Прегледај го приврзокот 10164
1. Јас како што гледам, доста добро се распроделени археолошките ископувања. Во повеќе делови од земјата има ископувања, што значи вработувања од повеќе краеви во Македонија.
2. Вработувањата носат плата, платата рани семејства.
3. Околу ископувањата ќе има матерјали кои што ќе бидат произведени од Македонски фирми.
4. Ќе има Македонски превозници, кои што ќе профитираат.
5. Ќе има стручен Македонски кадар кој што ќе се надградува во ископувањата.
6.Ќе треба пари за реставрација на артефакти, а можеби и на некој објект.
7. Од Исарот само се има извлечкано артефакти (на диво се разбира) кои вредат повеќе од 20.000.000 евра, а тоа што изгубивме голем дел од нашето богатство на диви копачи и гејчишта тоа е непроценливо.
+ што се буниме толку за парите? Парите во буџетот сигурно беа испланирани за оваа работа. Верувам дека има друг дел од буџетот, кој што се однесува на вработувања и работни места.
... ако заборавив нешто, ќе ве молам дополнете ме.

Се е точно ...уште тоа што ќе се ископа...НАЈВРЕДНОТО..да остане во МКД......некои "ентузијасти" ги бие глас по свет како добри продавачи...:) и љубители на рачни часовници:)

Neka kopaat ubava rabota e ova..no nemoj samo toa sto ke go najdat ( ako najdat ) da go prodadat..od toa najmnogu se plasham :toe:

Koj ti e cirot druze?

Pa so tie pari 20 miliona ke se vrabotat najmalce 5000 lugje koi ke rabotat na lokalitetite.

Plus ke im se plaka na sopstvenicite na imotite.

Plus celata masinerija koja ke se aktivira na proektite.

Ova znaci deka se otvaraat rabotni mesta i ima rabota.

Zaklucok: Direktno se suzbivaat efektite od krizata.
Ja ma nemoj? Koj daskal be ve ucese taka be?

Ima rabota a? Se suzbivaat efektite od krizata a?
A posle projektot, posle 6 meseci ( ili kolku i da trae projektot )....togas? Koj ke raboti togas? Kaj ke otidat 20 milioni evra? Apissssssssss.... gi nema......gi izel nekoj................popametno ke bese vcera na Galatsaray da gi stavea be, ke gi dupliraa barem. :toe::toe:
Abe ne za dzabe vikam, odlika na nesposobni menadzeri, ne znaat kako da ja mnozat parata, pa ke trosat ludo ko kokoski bez glavi za da se pokazat demek rabotat nesto.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom