Значи, како што разбрав, самодовербата се темели само и исклучиво само на историјата на клубовите, браво, алал вера. Тоа никој не го порекнува, тие што ги кажа се гиганти низ историјата, Челзи наназад 15 и нешто години се стреми кон височините. Тоа е уште еден факт, нема зошто да го избегнуваме.
Но, не гледам како тој факт има важност, освен, се извинувам, ако цела самодоверба не ја градите на него. Бидејќи, калчо не следам подолго време не знам како Интер игра, но ЛШ следам, и гледам како Интер нема никаква игра за ЛШ, па тука некаде и ја разбирам потребата од омаловажување на Челзи за сопствено издигнување. Пред некое време со еден друг батка расправав за истово, па ќе ти кажам и тебе.
Не ставрно незнам како другачие да ти нацртам дека Челзи во моментов, и по Мурињо, не ги гледам како моќна екипа, каде виде во мојот пост дека стриктно историјата ( иако и таа има удел за користење на зборот гигант ) е она кое мене ми влева еден тон самодоверба пред овој дуел.
Интер нема успех во ЛШ, но и Челзи нема, тој податок дека стигнува подалеку во ЛШ од Интер важи за последниве 5-6 сезони, не и претходно.
И каде виде дека јас ги омаловажувам Челзи, или зборењето на објективната вистина за тебе е омаловажување ?
Шампионот на Италија игра со екипата број 3 од Англија, ова не е историја ова е свежо, од оваа година, шампионот на Италија игра со екипа која сезонава со преполовен Јунајтед на домашен терен се бранеше, играат со екипа која на гостински теренз загуби од Вила, Виган, Сити, на домашен терен прими 3 гола од очајниот Евертон, ова не е историја, ова е свежо, од сезонава, 4 кратниот шампион на Италија игра со екипа чиј максимум во Англија е лузерски, второ место у последниве 3 години, ова не е историја, ова е свежо. Сега најверојатно виде на што ја темелам јас мојата самодоверба, т.е., виде дека мижиш пред одредени работи во моите постови и удираш на некоја наводна хипокризија за која подоле ке видиш дека кај тебе, и дел од вас, фанови на Челзи е у принцип застапена.
Е сега друго, по одењето на еден феномен како Роналдо, по 100те повреди кај Јунајтед, почнувајки од првиот голман ( алтернативите и самиот знаеш колку се пацерски, попацерски се и до Чех сезонава ), завршувајки со цела одбрана освен Евра, Јунајтед во споредба со лани е послаб, и тоа бајаги послаб но тука им е с'ржта и душата наречена Ферги, било кој друг тренер во една ваква ситуација и ке беа бетер од Ливерпул, тоа ти го знаеш, тоа го знаат и оние повозрасни и објективни нивни фанови тука.
Челзи е само, повторувам, само 3 бода пред нив, ова не е историја, ова е свежо, Челзи е само 3 бода пред Јунајтед кој за разлика од лани е скалило подоле, јас не гледам тука што Карло направил за да наеднаш стане тренериште за Челзи, се што гледам е дека не искористи прилика да им бега 9 бодови пред низата лесни мечеви во наредни 8 кола за Челзи.
Има уште 1001 причина, која не е аналогна на омаловажување и на историјата, а истата резултира со тонот самодоверба кај мене.
Дено ви црташе дека не сте силна екипа, ја само потпис ставам на истото, али ти како фан на Челзи, нормално, со доза на фантазија и
did сеуште го ставаш твојот тим помеѓу оние големи гиганти страв и трепет за останатите а свесен си дека тек полнолетноста ја добија у 2003 година а по Мурињо биле увек број 2/3 у Англија .
п.с. Постов важи и за Марли, колку да укапира што кажал, како можеш екипа која губела од Вила, Виган, Сити и тн и тн да ја ставаш во кош со екипа ( Барса ) која сезонава нема пораз, не зезај, ја претера.