Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Jas odam sigurno so milan na 24 januari. Ima edna agencija od sk sto organizira odenje bea i kaj file u emisija. Cekam za 10 dena da mi se javat i da mi kazat tocno kolku ke iznesuva aranzmanot.

p.s. ako ne sedam na Curva Nord NE IDAM :):):):)

pozdrav braćo interisti...

ovo da sediš na curvi nord ti i nije baš najpametnije,jer ako ne pjevaš sa njima sljede batine...

inače idemo u nedelju na Inter - Roma i svakako ima da stavim koju sliku na forum...

u organizaciji našeg kluba INTER CLUB FEDELI put sa kartom iznosi 620,00kn ili 85 €...iz Zagreba, preko Rijeke za Milano i nazad...

ide nas rekordnih 51 član...

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn
Jas odam sigurno so milan na 24 januari. Ima edna agencija od sk sto organizira odenje bea i kaj file u emisija. Cekam za 10 dena da mi se javat i da mi kazat tocno kolku ke iznesuva aranzmanot.

p.s. ako ne sedam na Curva Nord NE IDAM :):):):)
Aj koa ke doznaes za cena kazi da znam moze i ja da dojdam se razbira ako ide nekoj od tuka:toe:

Еве некои сликици плус:
2313k.jpg

112131.jpg

915759biglandscape.jpg

Цела галерија на уефа.ком

Ако може нeкој од поупатените..пример Syn..или некој друг да даде некоја информација околу прислушкувањето на Бобо Виери во кое е замешан Интер..во последно време прочитав пар статии околу тоа..дека ќе има сослушување и каде Бобо ќе излезе со докази..кои би можеле да му наштетат на клубот....па казните варираат дури до исфрлање во серија Б?!?!

Ако може нeкој од поупатените..пример Syn..или некој друг да даде некоја информација околу прислушкувањето на Бобо Виери во кое е замешан Интер..во последно време прочитав пар статии околу тоа..дека ќе има сослушување и каде Бобо ќе излезе со докази..кои би можеле да му наштетат на клубот....па казните варираат дури до исфрлање во серија Б?!?!
Бобо Виери у моментов се занимава со покер каирера, читај коцкар е :), очигледно отишол all in и се поебал .
Нејсе, муабетот е дека Интер го наместил Калчополи, па тоа се збори 5 години уназад, Виери ништо ново во моментов не кажува, еве ке ти го цитирам Џиљи, поранешниот претседател на Јувентус што вели во врска со Јуве :

'' Yes, there were things that were not right in the old Juventus ''

"After the first sentence which was Serie B and minus 30 points I wasn't scared," added the Italian.

"I am a man who follows the rules, even though my heart bleeds.
''

Индиректно велејќи дека Јуве сепак не постапувале правилно во врска со некои работи, поготово Моџи .

Jaвна тајна во Италија е врската Морати - Телеком Италија, пак ке ти повторам, Виери не изнесува ништо ново во врска со ова .
:toe:

И да, на која основа ке биде Интер ке го јаде, тоа е исто ко Милан во моментов да го јаде зашто Берлускони се занимавал со проституција . Има бариера тука, голема, ама очиглено Виери не е запознаен со законите, грам мозок нема кога се во прашање истите .

Ne e javna tajna vrskata pomegu Moratti i Telekom, mozda za tie so ne sakaat da znaat... znaci ne sakam da navleguvam vo diskusii samo da ja objasnam vrskata pomegu Moratti i Telekom:

Sopstvenik na Telekom Italija e kompanijata Olimpia S.p.A koja se vodi kako kompanija so 0 vraboteni... Nejzin dominanten sopstvenik e Marco Troncheti Provera koj voedno e i dominanten sopstvenik na Pirelli(glavniot sponzor na Inter) i clen na upravniot odbor na klubot...

Znaci deka ne e javna tajna :smir:

Знам дека требаше нешто на 22 Октомври да има сослушување и типчето бараше 21 милион оштета..Изгледа скапо го чинела новата кариера..Сепак..изгледа подигна доволно прашина..Никаде не прочитав офицјиален став на Интер

evo kopirat ću sa jednog foruma možda i jedino pravo objašnjenje o slučaju:

Pre dva dana sam pričao sa jednim poznanikom,koji je advokat i koji je radio raskide ugovora izmedju igrača i klubova,i baš smo se dotakli ovog prisluškivanja

Čovek mi je rekao da su sve indicije da će Moratti biti dobro udaren po džepu,ali i da zavisno od okolnosti Vieri moze da ostane bez odštete ili da dobije neku ali ni približno tih 20 mil koje je tražio.

Naime,rekao mi je da su njihovi ugovori debeli kao tomovi,tako da se unapred predvidja svaka,pa čak i minimalna nesuglasica koja može nastati izmedju igrača i kluba (a pogotovo danas zbog ponasanja ovih zvezda i njihovog alkoholisanja) koja se stavlja u ugovor,te da će Bobu sigurno zakačiti neka tačka nepoštovanja kluba,nepoštovanja poslovnog odnosa prema poslodavcu i neprofesionalnog načina života sportiste-sto mu stopostotno stoji u ugovoru,i što će ga uskratiti ili bar debelo smanjiti njegov zahtev za odštetu,a kao sto rekoh Moratti sigurno dobija po džepu debelo,i zbog prisluškivanja a i zbog privatnih detektiva koje je unajmljivao da prate igrače. Plus je njegov problem sta će sa svojim mestom u upravnom odboru Telekom Italije kada sve ovo ode na sud.

I čovek mi reče da ovo ne moze ikakvog uticaja na klub,da se Inter ne može kazniti niti čak jednim bodom oduzimanja.

I isto tako mi reče,da pošto je Italija izuzetno korumpirano društvo može se desiti od toga da Moratti ni ne bude kažnjen do toga da Inter kao klub bude kažnjen,zavisno od toga ko se sve umeša u slučaj.

Legalno dakle-Massimo po džepu,Vieri uskracen za svojih 20 milki.

Знам дека требаше нешто на 22 Октомври да има сослушување и типчето бараше 21 милион оштета..Изгледа скапо го чинела новата кариера..Сепак..изгледа подигна доволно прашина..Никаде не прочитав офицјиален став на Интер
Eве ти едно коментарче од доле од некој десетти член на goal.com
And?? Tell us something new about this... These facts are known since Calciopoli itself.

Toa што ја тебе ти го кажав, он нека тужи, ама ако некој еветнуално го јаде тоа ке биде Телекомиталија, не Интер, и друга работа, уште еднаш ке ти повторам, јавна тајна е целиов овој муабет од број 1 по Калчополи, кога Виери ке ги побие сите факти и докази по истиот тогаш може ке бидат повлечени казните за Јуве и Милан, а он једино вели пази, ке покажел документ, документ кој ке ја докажел наводно врската Морати - Телекомиталија, а тоа и детенце од 5 години во моментов го знае .

Aко нешто се донесе во корист на Бобо е минимална оштета и евентуално парична казна за Морати, Интер може да биде префрлен во Серија Б само ако се докаже дека мести натпревари, а не поради нерегуларности во врска со договорот на Бобо Виери . Или ако веќе се казнува Интер, тогаш тоа ке биде стриктно парично, а истата казна се надевам дека ке биде минимална .

п.с. Били подетално ти одговорил, али и он на крајот истото што и јас ти го кажав го вели :

I čovek mi reče da ovo ne moze ikakvog uticaja na klub,da se Inter ne može kazniti niti čak jednim bodom oduzimanja.
Legalno dakle-Massimo po džepu,Vieri uskracen za svojih 20 milki.

Мислам дека на goal.com овие денови имаше постови од типот дека Интер ќе ја окрка..нормално од фан на ЈуБе...Ама според ова што го прочитав во тебе(Syn) и од Били..само пуста желба ќе им остане..не ја знаев врската меѓу телеком и Морати

Виери беше дел од светскиот покер турнир заеднос со Бекер мислам. Која фаца е :)

Веке официјално ја заврши кариерата, а како што кажува Син, тоа што тој го кажа не е никаква тајна или па новост. Едноставно, сака да придобие повеке на популарност и да се актуелизира неговиот случај и тужбата против Морати.

Ne e javna tajna vrskata pomegu Moratti i Telekom, mozda za tie so ne sakaat da znaat... znaci ne sakam da navleguvam vo diskusii samo da ja objasnam vrskata pomegu Moratti i Telekom:

Sopstvenik na Telekom Italija e kompanijata Olimpia S.p.A koja se vodi kako kompanija so 0 vraboteni... Nejzin dominanten sopstvenik e Marco Troncheti Provera koj voedno e i dominanten sopstvenik na Pirelli(glavniot sponzor na Inter) i clen na upravniot odbor na klubot...

Znaci deka ne e javna tajna :smir:
Точно е дека телеком италија има дадено докази што треба Јуве уште да ги прави магариња на Интер и да си мести.Инаку денес најново некој 2004 го наместил распоредот во Серија А.
Жалниот Јуве ги наклеветил Интер.Еве директно местење во клучен натпревар.Титулата 98 е на Интер но некој ја украде.Во Италија моментално не можат да се помират што моментално Интер е класа над Јуве.

Eve ti ja citiram presudata , i sam da vidis so ima dadeno Telekom Italija vo vrska so Juve...

Glavniot izvadok od presudata:

...Se le comunicazioni tra loro vi sono state ( la circostanza è pacifica) e se lo stesso Moggi si è dato carico di fornire (almeno a Bergamo) il telefonino ed ha provveduto a ricaricarlo a sue spese, è consentito dedurne che l'oggetto delle conversazioni (non essendo state prospettate altre ipotesi plausibili da parte degli incolpati) non dovesse essere del tutto lecito. (..) Il rapporto tra i due rappresentanti della Juventus e i due designatori è caratterizzato poi da un elemento, sicuramente deprecabile qual è quello relativo al conseguimento di utilità economiche da parte dei due designatori, consistenti in regali (v. telefonata del 2 dicembre 2004 prog. 5542 tra Moggi e la moglie), anche se di essi non è possibile verificare l'entità, e nell'ottenimento di sconti di notevole importo per l'acquisto di autovetture del gruppo FIAT, per quanto riguarda Pairetto...

uventus-Udinese: ...La Commissione ritiene ragionevole presumere che l'episodio sopra descritto, riferibile alla partita Juventus-Udinese del 13 febbraio 2005 (oggetto di un successivo capo di incolpazione), non sia isolato; la naturalezza con la quale si svolge il colloquio tra Bergamo e Moggi, il fatto che sia stato il primo a chiamare il secondo, l'ora notturna in cui è avvenuta la chiamata, ed il successivo colloquio di Bergamo con la F., dal quale si rileva che la trattativa sulle designazioni, fa parte di una consuetudine, nota anche a quest'ultima tanto da non meravigliarla, sono tutti elementi che consentono di affermare con tranquillità che la condotta del Moggi, resa manifesta dalle intercettazioni, si inserisce in una abitualità della condotta...

Juventus-Lazio:
...la sera del 2 dicembre 2004 Moggi aveva incontrato a cena Bergamo, Pairetto e Giraudo, e poiché collega a questo incontro la sopra ricordata telefonata del 3 dicembre 2004 (prog. 8771), lascia intendere, se pure non esplicitamente, che la conoscenza dei nomi degli assistenti da parte del Moggi, anteriormente alla loro designazione ufficiale, dipendeva da un precedente accordo. La commissione ritiene che la condotta ascritta al Moggi vada qualificata come contraria ai principi di correttezza e lealtà sportiva, come del resto altre volte ha prospettato la Procura in questo stesso procedimento (v. partita Juventus - Udinese del 13 febbraio 2005, in questo stesso capo di incolpazione e partita Milan – Chievo del 20 aprile 2005, nel capo di incolpazione relativo a Galliani, Meani e Mazzei); poiché l'interferenza nelle designazione è una delle plurime condotte attraverso le quali Moggi ha realizzato l'illecito descritto nel primo capo di incolpazione, la commissione, riconosciuta la sussistenza della violazione dell'art. 1, c. 1, C.G.S., ne dichiara l'assorbimento nell'illecito del quale Moggi è stato già ritenuto responsabile... –

Vrz ova e suden Juventus... ako imas problem so prevodot samo kazi...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom