Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Завршија фазите по групи.Јуве е на посакуваното прво место во „Групата на смртта“, каде да напоменам играа и Кралскиот клуб, најуспешниот тим во ЛШ, Зенит - Ланскиот победник во УЕФА Купот, и Бате Борисов, кој се покажа доста жилава екипа.Јуве постигна скор од две победи над Реал, една над Зенит, без пораз..Треба да бидите повеќе од задоволни!!!Последниот натпревар беше обичен тренинг, испробување на формации..Не треба да се плука врз никој, зошто на секој му се случува да промаши пенал, на многу искусни, искалени фудбалери така да не е ништо лошо ако Џовинко промаши пенал, и плус, на натпревар кој имаше значење исто како тренинг.. Се знаеше дека Јуве нема да се троши многу, особено поради фактот дека во НЕДЕЛА СЕ ИГРА МЕЧОТ ОД КОЈ ЗАВИСИ МНОГУ КАКО ЌЕ СЕ ОДВИВА ТЕКОТ НА СЕРИА А, кој е од МНОГУ ПОВАЖНО ЗНАЧЕЊЕ одколку мечов со Бате!!!

Е сега, да се осврнам малку на екипите кои се во комбинација да ни се паднат...
Челзи - Според мене, најнепосакуван противник кој би можел да ни се падни. Квалитетна екипа, со многу искусни поединци, и големи креативци..Најнесреќен избор би ни бил Челзи..Играчи како: Лампард, Тери, Деко, Дрогба, Анелка не се мала работа..Па се надевам дека ќе ги одбегнеме нив во ранава фаза...
Спортинг Лисабон - Според мене најпогодниот избор..Не покажаа којзнае каква игра, а моментално ги тресе и финансиска криза, така да мислам дека тие доколку ни се паднат ќе поминиме полесно..Далеку од потценување, секој што стигнал до оваа фаза сигурно е квалитетен, но споредувајќи го Спортинг со другиве екипи во опсег, тие ни се најдобриот избор..
Атлетико Мадрид -
Иако имаме позитивен скор со Шпанските екипи, Атлетико Мадрид е тим кој игра една супер тимска игра, игра атрактивен фудбал, и има одлични поединци како Форлан и Агуеро кој ако распалат ќе биде тешко..Ќе биде доста тежок натпревар доколку Јуве би се паднал со нив...
Виљареал - Ги имам неколку пати следено оваа сезона, и можам да кажам дека немаат некоја константост во играта, но знаат да бидат опасни...Имаат тим кој не се предава..Доказ за тоа е мечот со Атлетико Мадрид на кој губеа со 3-0, па ја анулираа таа предност, поведоа 4-3, за на крај да заврши мечот со нерешен резултат...
Лион - Факт е дека не е оној Лион, кој го познававме до ланската сезона, но сепак тим кој игра жилаво, и не се отпишува така лесно..Тоа се докажа на вечерашниов натпревар со Баерн Минхен, на кој губеа 3-0, и не се предадоа, туку креираа шанси и стигнаа до 3-2, но сепак 3 - 0 да анулираш на тим како Баерн ќе беше премногу:)
Арсенал - Исто така не го посакувам овој тим...Тим кој со јаките екипи игра убаво, а со слабите слабо:) Добри поединци, пред се Насри, Адебајор и Фабрегас..Едино проблем им е искуството, но сепак ќе бидат тежок противник!!!

Знам, дека ЛШ е , и дека секој тим е квалитетен кога стигнал до овој степен во хиерархијата..Сега, концентрација на домашното првенство, на 19 ќе си ја пробаме среќата, така да треба да се сконцентрираме на пречекот на Милан во недела!!!

Форца Јуве...Форца Бјанконери...Форца Џовинко!!!

Диего бил почестен од тоа што тим како Јуве се интересира за неговите услуги...После, потписот на Швајни со Баварците, мислам дека Секо и компанија треба да се фокусираат кон него...

Изјавил: Анчелоти
“Киелини е играчот на Јуве кој би го посакал во мојот состав. Во моментов тој е најдобриот дефанзивец во Италија.”
“Раниери? Тој е одлично технички подготвен, и има многу искуство. Од тактичка гледна точка, тие играат многу организирано, одбраната е најсилниот дел и преку компакноста се обидува да добие добар резултат.”

Пофални зборови на Анчелоти за Киелини, кој го нарече најдобар дефанзивец во Италија, еден од многуте што го изјавиле ова...

Edinstveni 2 tima od koi sto se plasam se Chelsea i Barca, so ogled na toa deka Barca ne moze da ni se padne sega, edinstveno Chelsea da go izbegneme za ovie drugite i ne mi izgleda nekakov problem, no sepak ako sakas da ja osvois titulata mora da gi tepas i najdobrite pa i ako ni se padne Chelsea ne e golema rabota, ke vidime do kaj moze da se nosime so najsilnite vo momentov :)

Forza Juve

Edinstveni 2 tima od koi sto se plasam se Chelsea i Barca, so ogled na toa deka Barca ne moze da ni se padne sega, edinstveno Chelsea da go izbegneme za ovie drugite i ne mi izgleda nekakov problem, no sepak ako sakas da ja osvois titulata mora da gi tepas i najdobrite pa i ako ni se padne Chelsea ne e golema rabota, ke vidime do kaj moze da se nosime so najsilnite vo momentov :)

Forza Juve
Потполно се сложувам со тебе артан, и јас мислев истото да го кажам.
Најмногу од Челзи ми е страв, најмалку од Спортинг, не би боло лошо и Лион да се падни, шпанските екипи се незгодни али сепак мислам дека ќе поминиме и некоја од нив да се падни.
ПОЗ до сите бјанконери и ја очекуваме победата против Милано ама не од Куманово туку од Милано.:icon_lol::icon_lol::icon_lol: (се шегувам)

Кој и да се падне, ке се игра така да нема што толку да ве боли глава од замарање :) Знам дека Јуве нема да изневери, така да уживајте :icon_lol:

Добар мече бе обичен тренинг. Па што ако промаши Џовинко право треба да го пцуеме, колнеме и слично нема врска па и Кристијано Роналдо е промашувал пенали и тоа во финале па што? глупости.

Конечно да не пофали Анчелоти малку особено Келини. Но за мечот против Милан сакам добра игра пред се во одбраната и во средината нападот ке го средат Амаури и Дел Пиеро, само нејкам да играме како што игравме со Интер глуп натпревар.

За ЛШ не треба да се плашиме со кој да се паднаме, ако мислиме на тоа со послаб да се паднаме заначи нема шанси да сме шампиони? без разлика со кој ке се паднаме мора да им покажаме италјанска тактика како се игра и не треба да потценуваме никој од послабите екипи што се, бидејки тие најмногу изненадуват.

da kazam dva tri zbora za giovinko, ustvari da gi prasam ostanatite clenovo koi vregaa po nego po zavrsuvanjeto na natpevarot so bate, kako im bese koga minatatoto kolo vo seria A giovinko dade mnogu ubav goo od sloboden udar, togas bese gospod deteto, sea promasil penal, eden anelka, eden tery promasija penal vo finaleto na ligata na sampionite, pa nikomu nisto a sea ova detevo promasilo vo veke resen natprevar ustvari natprevar na koj nas ni odgovarase i nereseno. misam deka nema potreba da se reagira na takov nacin.
ajde pozdrav do site i vo nedela mozeme i morame da gi plesneme milan.FORCA JUVE

da kazam dva tri zbora za giovinko, ustvari da gi prasam ostanatite clenovo koi vregaa po nego po zavrsuvanjeto na natpevarot so bate, kako im bese koga minatatoto kolo vo seria A giovinko dade mnogu ubav goo od sloboden udar, togas bese gospod deteto, sea promasil penal, eden anelka, eden tery promasija penal vo finaleto na ligata na sampionite, pa nikomu nisto a sea ova detevo promasilo vo veke resen natprevar ustvari natprevar na koj nas ni odgovarase i nereseno. misam deka nema potreba da se reagira na takov nacin.
ajde pozdrav do site i vo nedela mozeme i morame da gi plesneme milan.FORCA JUVE
Во право си, ем тава промаши на еден тренинг натпревар кажано речено (=
Ајде сега да ги згазиме на Милан и да чекаме спокојно извлекувањето за 1/8 финалето на 19ти Декември во Петок у 12:00 на Евроспорт, кој факе може да гледе.

Инаку слики од мечот со БАТЕ
http://juventuscalcio.blogspot.com/2008/12/pictures-juventus-bate-borisov-0-0.html

Осетете ја сликата : ГОлманот е залетен миш ке го тепа :)
340x.jpg

хихихих

ААААААААААААААААааа остетете го Молинаро какфа фаца е (=====
lapresse_bast101208spo_0121-3734441.jpg

А Манингер па, 100% го стегнала серка...:pos2::pos2:

А додека пак квартетот Мелберг, Зденка, Де Чеље, Легро се фатиле, уште да заиграат оро!

o5xies.jpg

:pos2::pos2:No Comment!!!

Раниери: Мечот со Милан е значаен, но не е решавачки.Но кој ќе загуби ќе биде -9 од Првиот...

п.с. Не е по врат, по шија е...

По свесното губење на Швајни кој ни беше на дофат, Анџело ди Ливио поранешниот фудбалер на Јуве ургира кај управата да не се мисли и веднаш да го ангажира Диего. Раниери изјави дека Диего не би се вклопил во неговата замисла(читај тактика), па како одговор на ова ди Ливио го наведе примерот со Зидан кој одлично се вклопи во 4-4-2 системот на Липи. Дали ќе го послушаат или ќе остават да дојде и некој друг да го прибере останува да видиме...
http://www.channel4.com/sport/football_italia/dec11i.html

Раниери стравува од Челзи (=
"Најсилен би бил Челзи, но доколку се сретнеме со нив, мораме да мислиме дека можеме да ги елиминираме" - изјави Раниери за Sky Italia.
Повеќе.

Малку историјат на Другхи Бјанконери...

Во 2005 година се случија значајни измени во структурираноста на навивачките групи на Јувентус што позитивно влијаеше на нивното подобрување. После натпреварот со Парма на гости дојде до судир помеѓу двете навивачки групи а подебелиот крај го извлекоја водачите на Fighters, тогаш водечка група, кои заработија дифидати. Тоа влијаеше за нивното растурање, но и нивната лоша репутација на Curva Sud. Во тие денови после долгогодишна робија од затвор излегува Дино - водачот на Drughi. Тој околу себе за кратко време ги собира поранешните членови од оваа група и ја реактивира истата. Во договор со другите групи, пред се со Arditi и Viking тие го заземаат водечкото место на Curva Sud, додека една од најзначајните групи Nucleo 1985 се преместува на најдолното ниво.
Во тој период се погодија и натпреварите со Ливерпул во лигата на шампиони. Ако на гостувањата во Англија немаа сериозни контакти со домашните навивачи, во Торино имаше еден куп помали инциденти како на стадионот така и во целиот град.
2006 година го продолжија доброто навивање особено на гостувањата што е нивната појака страна. Од изведените акции вреди да се истакни одземањето на главниот транспарент на најстарата група во Италија Fossa Del Leoni од Милан од страна на Viking што доведе до нивно растурање. На гостувањата во Фиренца и Рим против Фиорентина и Рома дојдоја до судир со домашните групи и со италијанската полиција.
Од другите групи треба да се истакнат:Noi Soli, 06 Clan, Legio, Nuove Leve, Gruppo Marche ’93, Oltre Frontiere итн. Во однос на политиката важат за умерени десничари, но ретко истакнуваат политички транспаренти или пораки. Пријатели се со навивачите на Ден Хаг, Легија Варшава и Пјаченца. Главни ривали им се навивачите на Фиорентина, Торино, Милан и Интер, но може да се рече и сите останати бидејќи важат за најомразени во цела Италија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom