Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Снајдер би требало да игра со парма не е сериозна повредата добра вест е тоа за нас.Ептен малер ке беше одма да се повредеше али ок добро е.

Ајде малу сликички...колку да оладиме :)

militosnei.jpg

javierzane.jpg

maiconnew.jpg

mourinho.jpg

zanetti.jpg

и малу музика :pipi:

Edit:
zerot.gif
:icon_lol:

Да не знае некој дали поранешниот секретар на ФФМ, Костовски да не добил работа во Интер???

Вчера имаше жалби на фановите дека билетите за дуелот со Барса биле продадени за многу кратко време. 40 000 комада отишле како алва. Некој дури се бунат за дубара некои викаат дека се било во ред.

Она што е битно е дека Џузепе Меаца е распродаден до последно место. Ќе има и околу 10000 фанови на Барса. Очекувам одличен спектакл и победа над Европскиот шампион за да пукнат сите душмани:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Постов не сакав да го пишам на Сериа А бидејќи немам време да се расправам со фанови на Јуве, за кои знам дека бурно би реагирале на истиот.. Бидејќи сепак се работи за Италија, мислам дека не би правел проблем нити тука..

" За време на тренингот на Италијанската репрезентација, кој ова утро се одржал во Торино, Марчело Липи добил огромни аплаузи од фановите кои го гледале тренингот (фанови на ЈуБе)!! Да гледа човек и да не верува. Италија не била покатастрофална никогаш, послаби резултати во догледно време не паметам, дури и еден Донадони подобро ја водеше отколку Липи изминативе неколку месеци, а навивачиве на ЈуБе се толку задоволни.. Да се праша човек дали му аплаудираат за Италија, или за годините поминати во ЈуБе, годините на најголемата фудбалска кражба во Италија.. Имено со исклучок на една година, Липи го водеше ЈуБе од 1994 - 2004! И замислете, чиста коинциденција е тоа што Моџи беше во ЈуБе од 1994 - 2004!"

Научи да ја спуштиш топката и малце пооопуштено и нема да имаш проблеми. Не ти се криви другите, сам си крив што си дошол во ситуација никој да не ти дава поддршка. Не е тоа поради Ибра, ако беше така и Ибракадабра ќе имаше ист проблем. Поради начинот на кој ги водиш дискусиите е.

Проблемот кај Ибракадабра е тоа што тој помалку им враќа.. Едноставно повеќе ги игнорира кога зборуваат за Златан.. Што да правам не сме сите исти..
Додека јас знам како мислат и како реагираат сите на Златан. Јас реплицирав на пост на фан на ЈуБе! Фан на ЈуБе кој провоцираше со Златан во фан клуб Интер. Да беше Ибракадабра ќе постапеше исто. Додека веќе 2-3 пати му се случува на еден наш фан да се стави на страната на оние од ЈуБе и директно да ми се обрати мене, иако претходно јас не сум му се обратил. Затоа викам, нека дојде некој, нека провери од почеток.. И после нормално.. Ќе се најде некој како тебе за зезање.. Па ќе дојде Греат ќе исправа криви дрини.. И капак на тоа.. Двајца ќе дојдат и ќе почнат со вулгарни зборови.. Имаш се поназад.. Не бев јас тој кој почна..

Ова не е во ред, гледам почнавте и со навреди во постовите секој втор пост глупости како за во чек дис аут го направиве фан клубов.
Најдобро додадете се на мсн сите и правете муабет таму, ова нема смисла повеќе.

Како фанови на Интер треба да се согласуваме, да бидеме единствени а не да си ги вадиме очите на нашиот фан клуб.

Во ред е да има различни ставови по некое мислење како што е со Ибрахимович но поради тоа да почнат вакви дискусии не вреди.

Јас како еден од постарите членови на фан клубот можам да ви кажам дека и порано имаше различни ставови, сме се расправале со денови но никогаш не памтам да дошло до ова што го направивте сега. Мислам дека Syn ви покажа стари постови кога тој дојде на форумов и баш со мене се закаравме за нешто но тоа траеше неколку дена и никој никого не навреди.

Баш сега има многу добри работи да се пишат тука, направивме супер тим, зедовме супер плеј каков сме немале долго време, направивме тим кој е еден од главните фаворити за освојување на Европа, ги пониживме комшиите во првото дерби во сезоната...

Мислам дека е време да се прекини со карање па да заличиме и ние на сериозен фан клуб.

Постов не сакав да го пишам на Сериа А бидејќи немам време да се расправам со фанови на Јуве, за кои знам дека бурно би реагирале на истиот.. Бидејќи сепак се работи за Италија, мислам дека не би правел проблем нити тука..

" За време на тренингот на Италијанската репрезентација, кој ова утро се одржал во Торино, Марчело Липи добил огромни аплаузи од фановите кои го гледале тренингот (фанови на ЈуБе)!! Да гледа човек и да не верува. Италија не била покатастрофална никогаш, послаби резултати во догледно време не паметам, дури и еден Донадони подобро ја водеше отколку Липи изминативе неколку месеци, а навивачиве на ЈуБе се толку задоволни.. Да се праша човек дали му аплаудираат за Италија, или за годините поминати во ЈуБе, годините на најголемата фудбалска кражба во Италија.. Имено со исклучок на една година, Липи го водеше ЈуБе од 1994 - 2004! И замислете, чиста коинциденција е тоа што Моџи беше во ЈуБе од 1994 - 2004!"

Тие си го обожаваат Липи и 5-0 да изгуби од Грузија исто им е. Моментално се води дискусија зошто Липи има намера да го повика Амаури а не Тиаго Мота. Иако Тиаго Мота зборува италијански, има италијанско потекло, одби повик на Дунга и јасно кажа дека сака да игра за Италија.

Мислам тоа мене ич не ме интересира, кој за која репрезентација ќе игра. Во друг контекст го пишувам: неодамна се разви дискусија за Сантон која излезе од Канаваро. Липи изјави дека за Сантон секако има место во тимот но го играше само 15 минути. Што и не мора да значи ништо.

Пред тоа, Липи изјави како Јувентус ќе ја освоел сериа А, по што следуваше расправија со Мурињо.

Имам впечаток дека пак почнуваат групировките против Интер, во кои Липи не се однесува како селектор на Италија туку како тренер на Јувентус. Затоа ќе го пречекуваат со овации. Ќе гледаме нови епизоди, како ќе поминува првенството...

Тие си го обожаваат Липи и 5-0 да изгуби од Грузија исто им е. Моментално се води дискусија зошто Липи има намера да го повика Амаури а не Тиаго Мота. Иако Тиаго Мота зборува италијански, има италијанско потекло, одби повик на Дунга и јасно кажа дека сака да игра за Италија.

Мислам тоа мене ич не ме интересира, кој за која репрезентација ќе игра. Во друг контекст го пишувам: неодамна се разви дискусија за Сантон која излезе од Канаваро. Липи изјави дека за Сантон секако има место во тимот но го играше само 15 минути. Што и не мора да значи ништо.

Пред тоа, Липи изјави како Јувентус ќе ја освоел сериа А, по што следуваше расправија со Мурињо.

Имам впечаток дека пак почнуваат групировките против Интер, во кои Липи не се однесува како селектор на Италија туку како тренер на Јувентус. Затоа ќе го пречекуваат со овации. Ќе гледаме нови епизоди, како ќе поминува првенството...

За Амаури му пишав на фановите на ЈуБе.. Тие мислат тој ја сака Италија.. Сакал да игра за неа.. Амаури е добар фудбалер, барем според мене.. Али тој сака да игра за Италија бидејќи не е повикан во Бразил.. Веќе има мислам 27-28 години.. Времето му помина.. Ќе нема репрезентативен настап.. А во Бразил покрај на времето Роналдо, Адриано, Роналдињо.. немаше ни А од Амаури. За Мота незнам.. Али што е до мене.. Мота и Мело се на исто ниво.. Кога може Мело да игра.. Може и Мота.. Али не ме интересира.. Уште поубаво вака.. Ќе игра само за Интер.. Помалку повреди..

Во Италија само се чека момент Интер малку да падне во резултатска и бодовна смисла и ќе почне војната во весниците против Интер.. Затоа јас реков онаа сезона кога се врати ЈуБе од Сериа Б, кога Милан почна без минус бодови беше пресудна, таа победа против Парма, тие голови едноставно ги одвратија весниците од насловите Интер не може да ја освои Сериа А кога ЈуБе е тука.. и ред други.. А Канаваро може да даде интервју само за некој ЈуБенташки весник.. Со овој тим Италија ако излези од група на светско (освен ако нема етпен лесни противници) јас ќе се обесам..

И нормално Мурињо.. ваков човек ни требаше.. кој знае да му врати со стил.. додека Манчини да беше ќе се изнервирааше.. овој нашиов за се има одговор..

Да си малце бар паметен ко што се правиш ке сфатиш дека алудирам на твоето *Ibra e eto +45miliona* ... и на тоа дека кога играше Ибра Милан ОДВАЈ го тепавме со ракомет голови итн итн

Повели ?

Ало ... ако сакам ќе го викам дебилотсоголемносибезграммозокмешавинаодбалканскиговнадамигопушименеинаполафанклубинтерХИМОВИЌ

Тебе те испровоцира тоа ? За играчот зборев , не глуми повреден ... не ти личи со 25те години за кои толку "напињаш"

Ти се допаѓало тебе или не.. Ибра е Ето + 45 милиони. Кога играше Ибра го скапавме Милан.. првата сезона го победивме два пати.. И незнам што ти пречи голот со рака на Адриано.. Сега звучиш како само победава од 4-0 да е битна.. Оние претходните 3-4 победи не ти се битни бидејќи играл Ибра.. Ако за тебе кариерата на Ибра во Интер ти е најцрното нешто кое си го доживеал, тогаш ти дечко ем се немаш радувано на титулите, ем сеуште немаш дочекано титула.. Почекај можеби Ето ќе донеси па и ти ќе се израдуваш.. И доста одиш оф топик.. Не удирај со глава во ѕид..

Чиро Ферара пред да дојде во Јуве беше помошник на Липи на кормилото, сите ја знаеме историјата на Липи со Јуве но во моментов не сакам да мислам за ’некакви заговори’ против Интер.

Многу едноставно, тимот што добинира долго време во очите на сите другите станува омразен и сите на секаков начин се обидуваат да го тргнат од врвот (таква беше ситуацијата и со онаа одлича генерација на Јуве пред Калчополи скандалот). Мислам дека Јуве има најмногу играчи во репрезентацијата иако некои не заслужуваат место како што е Маркисио. Сепак Липи си ја знае работата и тој е оној што ќе одговара за евентуален неуспех или пак ќе биде величен за нов успех.

Малку ќе забегам од темата но кога е во прашање Италијанската селекција тие никогаш немале игра (можам да зборам за последните 8-10 години во кој јас гледам фудбал) и се провлекува на среќа на искуство или пак со судиите. Но со денешниов модерен фудбал што го наметнаа новите генерации, Кака, Меси, Роналдо, пола шпанска селекција, Рибери и останати ѕвезди, Италија мака мачи зошто нема ниту еден поквалитетен млад фудбалер кој ќе донесе некој новитет во фудбалот. Најголемо оружје на Италија беше одбраната но на големи натпревари некако ми делува многу разнишано, катастрофална и невоиграна.

пс Мурињо е шлакнат тип што не преќутува на никого и секогаш ја говори вистината без разлика дали на некого не му се свиѓа тоа. Сите ја знаат вистината за одреден настан но никој нема гз како Мурињо да проговори за тоа (Случајот со играчите и постот за Рамазан или пак ’интелектуалната проституција’ од минатата сезона). Така да секој што ќе проба да се рчне со него ќе добие соодветен одговор.

И да, дај престането со тоа Ибра, Интер, Барса - горе доле сите ги знаеме ставовите на секој од тука и никој нема да го убеди другиот/те дека не е во право со своето мислење.

Нема заговори, сега за сега има психолошки притисок кој беше очекуван. Ќе стане жешко кога ќе се вклучат медиумите на Милан и Јувентус. Ние за жал или за среќа немаме, па не се занимаваме со такви работи. Но ќе видите на првиот спорен момент на Интер одма ќе го гледате филмот „Италијанска работа“.

120206-500.jpg

Тиаго Мота се врати на целосен тренинг!

Значи на убаво тргнале работите! Не броејки ја повредата на Камбиасо ке удриме на Барселона со комплетен состав.
според мене на натпреварот со Парма треба да се даде шанса на оние играчи кои почесто ке седат на клупа сезонава!Снајдер,Милито,Мота и Мајкон подобро би било да ја преседат утакмицата отколку да ризикуваат да го пропуштат најголемото дерби во фазата по групи на ЛШ.

А убаво беше кога беа светски шампиони тогаш на сите убаво им беше:smir:

Ми ги потековте ко цитрони. Клуч дур не дојт Син, договорени сме тој да ја средвит темава. Ч-чао.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom