Ibracadabra
Волшебник
- Член од
- 21 септември 2008
- Мислења
- 1.299
- Поени од реакции
- 65
Ти спомнав тим кој игра атрактивен фудбал, не реков дека Манчестер не игра.. Сакав да ти кажам дека нема врска атрактивноста на играта со крајниот резултат на мечот..не ни очекувам од тебе да разбереш што сакам да кажам ти ни самиот не се разбираш а ако во Манчестер не гледаш атрактивен фудбал тогаш дефинитивно треба да го посетиш локалниот еким!
ако не забележа на утакмицата со лацио имавме повеќе створено шанси отколку ибра сам цела сезона и немој сеа да ми баеш ибро вака ибро нака кога го баци дресот на барса исто како циган гомно да бацил за мене тој играч ја изгуби сета вредност!
Искрено на утакмицата со Лацио незнам дали имавме повеќе створено шанси од Ибра цела сезона.. Знам дека на крајот изгубивме од една екипа која обично ја победувавме среде Рим и тоа со играч помалку.. Па сега види ти.. Ако можеш да разбереш колку добро сме играле..
Тоа што ми е Ибра мене и што мислам јас за него ич тебе да не те замара.. Ти бе море откако пратиш фудбал во Интер главна ѕвезда е Ибра, ти ли најде да ми пишуваш за некои други фудбалери?Брат не знам како и прво и прво што се замараш со него.
По никот гледаш дека Ибра му е идол кај и да игра и колку и да му згрешил на Интер.Едноставно за него Ибра е бог.
На пример сега Интер ако беше сеуште со Ибра,и изгубевме пак,ке пцуеше и плукаше по цел тим,а Ибра ке го фалеше како изиграл најубаво,направил потег за дркање и такви курци палци срања.
За болдираното...потполно се сложувам со тебе.
Кажав не знам колку пати и пак ке кажам....PER SEMPRE....:inter:
А со Ибра губевме многу ретко во Италија ако не си забележал.. Особено од вакви посрани екипи како Лацио..
Ако ова не е лошо лето, барем за изминатите 2-3 сезони, не знам кое е.. Губиме титула која ретко ја губевме.. Почетокот на сезоната е најважен, а ние губиме од Лацио.. Нас гол ни дава една амеба во името на Матузалем.. а нашите скапи и преплатени ѕвезди не можат да постигнат гол.. Значи ако овој Интер вас ви е најсилен што досега сте го гледале тогаш тешко нас.. Што ли ќе биде кога ќе играме со Барселона, Челзи, Манчестер.. Тогаш плејот ќе не спаси највероватно..Ibrakadabra
Во многу работи се согласувам со тебе, за многуте пропуштени трансфери, идејата да се доведат Деко и Рикелме, јас имав сличен пост реков Деко и ВДВ (прочитав некаде дека деко е проценет на 5 а ВДВ 5-10 милиони).
Но дека ова е лошо лето за нас не се согласувам.
Дадовме играч кој се обидуваше да замине по секоја цена. Доколку сакаше да остани ќе му испцуев се женско на Морати, да бев од Милано ќе го пукав на улуца, Но Ибра беше тој кој ги замолчуваше навивачите, најавуваше заминување во Барса која била најдобар тим и негов сон... Ни донесе многу успеси и титули но тој е играч кој играше само за пари и ако не оваа се знае дека ќе заминеше наредната сезона. НА презентација на Барса го бакнува дресот! Па ај кажи што значи тоа?
За возврат го добивме еден од најдобрите реализатори на светот, според многумина најдоблиот напаѓач во Европа минатите неколку сезони за околу 15-20 милиони евра, барем толку се проценува во овој трансфер.
Добивме и 50 милиони евра кои за време на светска економска криза добро ќе му се најдат на клубот, и се надевам дека дел од нив ќе бидат потрошени на некој добар плеј.
Освем тоа, ова лето ги купивме Милито и Мота, играчите кои се најзаслужно зошто Генова ќе игра наредната сезона во еврокуповите. Милито беше и втор стрелец после ибра, а гледаме и како се покажува на пријателските натпревари.
Го добивме и Лусио капитенот на Бразил и еден од најдобрите дефанзивци моментално.
Лошо е тоа што не можеме никако да се ослобидиме од некои играчи како Виера, Мансини, Ривас, Бурдисо, Обиња... плус 15 милиони кои ги земаат како плата овие играчи а плус можи да се заработи некое милионче од нивната продажба.
И како тоа се надеваш дека дел од парите ќе бидат потрошени на добар плеј? Да те потсетам дека бараме плеј на позајмица.. Да видиме дали прво ќе успее.. Па ако не успее ќе бараме нов..
А добриот Мота кој ја донесе според тебе Џенова така високо на табелата изигра за една бедна оценка 4 на натпреварот од Супер Купот! Ако денот не се познава по утрото.. тогаш највероватно кај вас сонцето изгрева на запад..:smir: