Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.

Ibracadabra

Волшебник
Член од
21 септември 2008
Мислења
1.299
Поени од реакции
65
не ни очекувам од тебе да разбереш што сакам да кажам ти ни самиот не се разбираш а ако во Манчестер не гледаш атрактивен фудбал тогаш дефинитивно треба да го посетиш локалниот еким!
ако не забележа на утакмицата со лацио имавме повеќе створено шанси отколку ибра сам цела сезона и немој сеа да ми баеш ибро вака ибро нака кога го баци дресот на барса исто како циган гомно да бацил за мене тој играч ја изгуби сета вредност!
Ти спомнав тим кој игра атрактивен фудбал, не реков дека Манчестер не игра.. Сакав да ти кажам дека нема врска атрактивноста на играта со крајниот резултат на мечот..
Искрено на утакмицата со Лацио незнам дали имавме повеќе створено шанси од Ибра цела сезона.. Знам дека на крајот изгубивме од една екипа која обично ја победувавме среде Рим и тоа со играч помалку.. Па сега види ти.. Ако можеш да разбереш колку добро сме играле..

Брат не знам како и прво и прво што се замараш со него.
По никот гледаш дека Ибра му е идол кај и да игра и колку и да му згрешил на Интер.Едноставно за него Ибра е бог.
На пример сега Интер ако беше сеуште со Ибра,и изгубевме пак,ке пцуеше и плукаше по цел тим,а Ибра ке го фалеше како изиграл најубаво,направил потег за дркање и такви курци палци срања.
За болдираното...потполно се сложувам со тебе.
Кажав не знам колку пати и пак ке кажам....PER SEMPRE....:inter:
Тоа што ми е Ибра мене и што мислам јас за него ич тебе да не те замара.. Ти бе море откако пратиш фудбал во Интер главна ѕвезда е Ибра, ти ли најде да ми пишуваш за некои други фудбалери?
А со Ибра губевме многу ретко во Италија ако не си забележал.. Особено од вакви посрани екипи како Лацио..

Ibrakadabra
Во многу работи се согласувам со тебе, за многуте пропуштени трансфери, идејата да се доведат Деко и Рикелме, јас имав сличен пост реков Деко и ВДВ (прочитав некаде дека деко е проценет на 5 а ВДВ 5-10 милиони).

Но дека ова е лошо лето за нас не се согласувам.

Дадовме играч кој се обидуваше да замине по секоја цена. Доколку сакаше да остани ќе му испцуев се женско на Морати, да бев од Милано ќе го пукав на улуца, Но Ибра беше тој кој ги замолчуваше навивачите, најавуваше заминување во Барса која била најдобар тим и негов сон... Ни донесе многу успеси и титули но тој е играч кој играше само за пари и ако не оваа се знае дека ќе заминеше наредната сезона. НА презентација на Барса го бакнува дресот! Па ај кажи што значи тоа?

За возврат го добивме еден од најдобрите реализатори на светот, според многумина најдоблиот напаѓач во Европа минатите неколку сезони за околу 15-20 милиони евра, барем толку се проценува во овој трансфер.
Добивме и 50 милиони евра кои за време на светска економска криза добро ќе му се најдат на клубот, и се надевам дека дел од нив ќе бидат потрошени на некој добар плеј.

Освем тоа, ова лето ги купивме Милито и Мота, играчите кои се најзаслужно зошто Генова ќе игра наредната сезона во еврокуповите. Милито беше и втор стрелец после ибра, а гледаме и како се покажува на пријателските натпревари.

Го добивме и Лусио капитенот на Бразил и еден од најдобрите дефанзивци моментално.

Лошо е тоа што не можеме никако да се ослобидиме од некои играчи како Виера, Мансини, Ривас, Бурдисо, Обиња... плус 15 милиони кои ги земаат како плата овие играчи а плус можи да се заработи некое милионче од нивната продажба.
Ако ова не е лошо лето, барем за изминатите 2-3 сезони, не знам кое е.. Губиме титула која ретко ја губевме.. Почетокот на сезоната е најважен, а ние губиме од Лацио.. Нас гол ни дава една амеба во името на Матузалем.. а нашите скапи и преплатени ѕвезди не можат да постигнат гол.. Значи ако овој Интер вас ви е најсилен што досега сте го гледале тогаш тешко нас.. Што ли ќе биде кога ќе играме со Барселона, Челзи, Манчестер.. Тогаш плејот ќе не спаси највероватно..
И како тоа се надеваш дека дел од парите ќе бидат потрошени на добар плеј? Да те потсетам дека бараме плеј на позајмица.. Да видиме дали прво ќе успее.. Па ако не успее ќе бараме нов..
А добриот Мота кој ја донесе според тебе Џенова така високо на табелата изигра за една бедна оценка 4 на натпреварот од Супер Купот! Ако денот не се познава по утрото.. тогаш највероватно кај вас сонцето изгрева на запад..:smir:

Член од
21 јули 2009
Мислења
92
Поени од реакции
4
Ти спомнав тим кој игра атрактивен фудбал, не реков дека Манчестер не игра.. Сакав да ти кажам дека нема врска атрактивноста на играта со крајниот резултат на мечот..
Искрено на утакмицата со Лацио незнам дали имавме повеќе створено шанси од Ибра цела сезона.. Знам дека на крајот изгубивме од една екипа која обично ја победувавме среде Рим и тоа со играч помалку.. Па сега види ти.. Ако можеш да разбереш колку добро сме играле..

Тоа што ми е Ибра мене и што мислам јас за него ич тебе да не те замара.. Ти бе море откако пратиш фудбал во Интер главна ѕвезда е Ибра, ти ли најде да ми пишуваш за некои други фудбалери?
А со Ибра губевме многу ретко во Италија ако не си забележал.. Особено од вакви посрани екипи како Лацио..

Ако ова не е лошо лето, барем за изминатите 2-3 сезони, не знам кое е.. Губиме титула која ретко ја губевме.. Почетокот на сезоната е најважен, а ние губиме од Лацио.. Нас гол ни дава една амеба во името на Матузалем.. а нашите скапи и преплатени ѕвезди не можат да постигнат гол.. Значи ако овој Интер вас ви е најсилен што досега сте го гледале тогаш тешко нас.. Што ли ќе биде кога ќе играме со Барселона, Челзи, Манчестер.. Тогаш плејот ќе не спаси највероватно..
И како тоа се надеваш дека дел од парите ќе бидат потрошени на добар плеј? Да те потсетам дека бараме плеј на позајмица.. Да видиме дали прво ќе успее.. Па ако не успее ќе бараме нов..
А добриот Мота кој ја донесе според тебе Џенова така високо на табелата изигра за една бедна оценка 4 на натпреварот од Супер Купот! Ако денот не се познава по утрото.. тогаш највероватно кај вас сонцето изгрева на запад..:smir:
Ето е далеку подобар од Ибрахимович имаме супер тандем во нападот поз

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.545
Поени од реакции
7.083

ja како што се сеќавам лани во подготовките во ајакс амстердам купот се посравме а во утакмиците со баерн и со спортинг лисабон едвај дадовме по 1 гол!
финалето на суперкупот го добивме на пенали и тоа оти тоти се испосра а не заради тоа што ибро бил ѕвер!

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.049
Поени од реакции
1.177

Џабе се расправаме. Зборуваш само за инает.
Одкако замина Ибра според тебе Интер е послаб од минатата сезона а дојдоа вториот стрелец во Италија, Ето кој според многумина е еден од најдобрите напаѓачи во светот, Мота кој имаше перфектна сезона во Џенова а одбраната ја засиливме со Лусио, капитенот на Бразил за чии квалитети не треба многу да зборувам.
Се очекува комплетирање на тимот со новиот плеј. Кој и да е сигурен сум дека ќе одигра подобро од Станкович на таа позиција.

Не можам никако да те сватам како мислиш дека овој тим е послаб од оној од минатата сезона.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.675
Поени од реакции
59.798
Што дискутирате цел ден кога никој никого не може да убеди? Над 95% на фан клубов сметаме дека Интер е појак од лани. Ibracadabra смета дека сме послаби. Да оставиме времето да покаже, ене каде е сезонава, брзо ќе можеме да направиме споредби и да видиме кој бил во право.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Некој посака Обиња да го снема?
Според Канал 4 , може и ќе бидне тоа. Евертон изгледа се заинтересирани за него пак.

Ibracadabra

Волшебник
Член од
21 септември 2008
Мислења
1.299
Поени од реакции
65
Што дискутирате цел ден кога никој никого не може да убеди? Над 95% на фан клубов сметаме дека Интер е појак од лани. Ibracadabra смета дека сме послаби. Да оставиме времето да покаже, ене каде е сезонава, брзо ќе можеме да направиме споредби и да видиме кој бил во право.
Тоа што сметате ваша работа.. Како тоа ене каде е сезоната само не те разбирам? Сезоната за нас почна, ако не си забележал.. Веќе изгубивме.. Јас почнав да правам споредби.. Ако вие го чекате Бари, а оваа утакмица со Лацио не ви беше важна тогаш што пак вие се разбирате од фудбал? Па подобро првите 3 во првенството да ги загубиме, отколку оваа сега која носеше трофеј.. Незнам јас што чекаш уште.. Почни да споредуваш.. Игравме против еден просечен тим со играчи на кои името не можиш да му го прочиташ..
Ако ние го купиме најјаките фудбалери нормално дека ќе бидеме посилни.. Ако купиме неколку добри плејмејкери.. Јас велам дека Интер со Ето без плеј е далеку послаб од Интер со Ибра без плеј.. Ако тоа не ти е јасно ќе ти се разјасни понатаму..
А на оваа утакмици ние плус го имавме и вториот најдобар стрелец во калчото заедно во тандем со Ето, според вас најдобриот стрелец во Европа, па уште ако додадеш и Лусио и Мота.. и пак загубивме..??
Значи ако тие двајца кои треба да постигнат според вас 50+ голови имаа 2 % реализација тогаш кај ни е крајот сезонава..
И нормално да не заборавиш моето тврдење е дека овој Интер сега со Ето иако го има + Милито е послаб од оној само со Златан во напад. А тоа откако ќе се доведе плеј, доколку се доведе, е друга работа..
Зборувам за овој Интер, за оваа измината утакмица..
Ајде сега го чекаме Бари оти гледам поважен ви е од суперкупот..
Па да се надеваме дека ќе купиме нешто од ѓубрево на пазаров што остана..

П.С. Знаеш што е најлошото? Откако почна трансфер периодот Реал во првата недела ги купи Кака и Роналдо, Гвардиола го побара Златан пред да започнат подготовките на Барса, а ние го продаваме најдобриот наш играч откако почнаа подготовките, а нашиот плеј кој треба да дојде сеуште не е купен.. Значи имаме уште 18 дена да го купиме, да го претставиме и да го уиграме со нашите фудбалери..
Трансфер политика ти е тоа.. не е заебанција..
Осеќам ако дојде плеј потоа ќе викате не е доволно уигран..:tapp:

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.049
Поени од реакции
1.177
Тоа што сметате ваша работа.. Како тоа ене каде е сезоната само не те разбирам? Сезоната за нас почна, ако не си забележал.. Веќе изгубивме.. Јас почнав да правам споредби.. Ако вие го чекате Бари, а оваа утакмица со Лацио не ви беше важна тогаш што пак вие се разбирате од фудбал? Па подобро првите 3 во првенството да ги загубиме, отколку оваа сега која носеше трофеј.. Незнам јас што чекаш уште.. Почни да споредуваш.. Игравме против еден просечен тим со играчи на кои името не можиш да му го прочиташ..
Ако ние го купиме најјаките фудбалери нормално дека ќе бидеме посилни.. Ако купиме неколку добри плејмејкери.. Јас велам дека Интер со Ето без плеј е далеку послаб од Интер со Ибра без плеј.. Ако тоа не ти е јасно ќе ти се разјасни понатаму..
А на оваа утакмици ние плус го имавме и вториот најдобар стрелец во калчото заедно во тандем со Ето, според вас најдобриот стрелец во Европа, па уште ако додадеш и Лусио и Мота.. и пак загубивме..??
Значи ако тие двајца кои треба да постигнат според вас 50+ голови имаа 2 % реализација тогаш кај ни е крајот сезонава..
И нормално да не заборавиш моето тврдење е дека овој Интер сега со Ето иако го има + Милито е послаб од оној само со Златан во напад. А тоа откако ќе се доведе плеј, доколку се доведе, е друга работа..
Зборувам за овој Интер, за оваа измината утакмица..
Ајде сега го чекаме Бари оти гледам поважен ви е од суперкупот..
Па да се надеваме дека ќе купиме нешто од ѓубрево на пазаров што остана..

П.С. Знаеш што е најлошото? Откако почна трансфер периодот Реал во првата недела ги купи Кака и Роналдо, Гвардиола го побара Златан пред да започнат подготовките на Барса, а ние го продаваме најдобриот наш играч откако почнаа подготовките, а нашиот плеј кој треба да дојде сеуште не е купен.. Значи имаме уште 18 дена да го купиме, да го претставиме и да го уиграме со нашите фудбалери..
Трансфер политика ти е тоа.. не е заебанција..
Осеќам ако дојде плеј потоа ќе викате не е доволно уигран..:tapp:
Нормално тоа е наша работа, но води ти сега во кој е проблемот, во оние 99% кои мислат како нас или оние 1 % со поинакво мислење?

Натпреварот со Лацио го загубивме, но прикажавме одлична игра. Ќе беше супер да се почне зезоната со некој трофеј но ова не е ништо страшно и трагично.

Тоа е само еден натпревар. Минатата сезона имавме неколку порази, нерешени со најдобриот состав во кој беше и Ибра. Значи се работи за еден натпревар.
Не знам тим кој цела сезона реди само победи. На секој можи да му се случи да нема свој ден, среќа или да му тргне на противникот.

Натпреварот со Бари е многу важен, а зошто да не поважен од оној со Лацио. Се работи за првенствен натпревар и добро ќе биде одбраната на титулата да се почни со 3 бода.

Не знам дали и кога ќе сватиш дека Ибра не е поголем од Интер. Па ни еден фудбалер не е поголем од клубот. Фудбалерите доаѓаат, играат за клубот освојуваат нешто или не, но клубот останува вечен, засекогаш во срцата на верните навивачи.

Ibracadabra

Волшебник
Член од
21 септември 2008
Мислења
1.299
Поени од реакции
65
Нормално тоа е наша работа, но води ти сега во кој е проблемот, во оние 99% кои мислат како нас или оние 1 % со поинакво мислење?

Натпреварот со Лацио го загубивме, но прикажавме одлична игра.

Не знам дали и кога ќе сватиш дека Ибра не е поголем од Интер. Па ни еден фудбалер не е поголем од клубот. Фудбалерите доаѓаат, играат за клубот освојуваат нешто или не, но клубот останува вечен, засекогаш во срцата на верните навивачи.
Тие 99 кои ги кажуваш веќе паднаа на првиот тест..
Сега нека се тешат со Бари..

Натпреварот со Лацио го изгубивме, но прикажавме добра игра! За победа на истиот даваа трофеј, за добра игра кило круши.. Па види сега ти.. И да те поправам ние имавме посед на топка бидејќи игравме против една просечна екипа, далеку од тоа да имавме атрактивна игра и некои изградени акции..

Значи кога не можиш да вратиш најлесно е да речеш Интер е поголем од Ибра! А каде јас тоа реков поинаку? Интер останувал вечен.. И не знам што..
Јас реков и ќе ти повторам за да сфатиш конечно..
Интер со Ибра е појак од Интер со Ето. Толку. Кратко и јасно..
Е сега Ибра е минато.. Ето е тука.. Се надевам со Милито, Мота, Лусио и плејот ќе ја надополниме дупката која ја остави Ибра. Али лошо почнавме.. Факт.. Тоа е.. Нема назад.. Само ме иритираат незнајковци кои ги има многу овде.. Сме имале игра.. Преку кур ако сме имале.. Изгубивме.. Мурињо е нервозен.. Мурињо знае дека без плеј ништо не прави.. А Морати смирен.. Го собра тој економскиот аспект.. Сега го чекам Бари, а после него и првото дерби сезонава со Милан.. Да видам како ќе играме.. Па да дискутираме..

Член од
23 септември 2008
Мислења
313
Поени од реакции
7
Pamtete mi go zborot Ibra i so Barca nema da zeme CL.

P.S. Sorry za latinicava.
FORZA INTER!!!!

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.049
Поени од реакции
1.177
Тие 99 кои ги кажуваш веќе паднаа на првиот тест..
Сега нека се тешат со Бари..

Натпреварот со Лацио го изгубивме, но прикажавме добра игра! За победа на истиот даваа трофеј, за добра игра кило круши.. Па види сега ти.. И да те поправам ние имавме посед на топка бидејќи игравме против една просечна топка, далеку од тоа да имавме атрактивна игра и некои изградени акции..

Значи кога не можиш да вратиш најлесно е да речеш Интер е поголем од Ибра! А каде јас тоа реков поинаку? Интер останувал вечен.. И не знам што..
Јас реков и ќе ти повторам за да сфатиш конечно..
Интер со Ибра е појак од Интер со Ето. Толку. Кратко и јасно..
Е сега Ибра е минато.. Ето е тука.. Се надевам со Милито, Мота, Лусио и плејот ќе ја надополниме дупката која ја остави Ибра. Али лошо почнавме.. Факт.. Тоа е.. Нема назад.. Само ме иритираат незнајковци кои ги има многу овде.. Сме имале игра.. Преку кур ако сме имале.. Изгубивме.. Мурињо е нервозен.. Мурињо знае дека без плеј ништо не прави.. А Морати смирен.. Го собра тој економскиот аспект.. Сега го чекам Бари, а после него и првото дерби сезонава со Милан.. Да видам како ќе играме.. Па да дискутираме..
Ајде кажи ми што не знам да ти вратам па затоа викам Ибра не е Интер.

Цело време се крстиш во Ибра и овој Интер бил послаб од лани. ЈАс ти објаснив како и зошто е појак ајде објасни и ти. Цело време предвидуваш дека без Ибра не правиме ништо оваа сезона, Ето нема да биде добро засилување...
Јас и најголем дел од останатите членови ти споредуваме тимот од минатата сезона со овај тим но како стои на хартија бидејќи рано е и не можиме да прогнозираме што би се случило во иднина.

Мурињо не е нервозен, рече дека е задоволен од играта и нагласи дека ваква игра сме имале досега само на неколку натпревари одкако е тој во Интер. Мислеше на добрата партија со Јуве, Рома...

Па цело време плачиш за еден куп. Сеуште тимот е во подготовки а недостасува и последното засилување.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
И уште карање за тој пусти Ибра :tapp:
Аман бе Ибракадабра сфати дека уште на полусезона сакаше да си оди од Интер,даваше изјави од типот ништо не знам за мојата иднина,и лижеше гз на Барса само да се пресели таму и одма го бакна амблемот.Интер никој не тера со сила да остане,а ако останеше ке трчкаше само по теренот од чист кеиф само за да му тера инет на Морати и Мурињо зашо не го пуштиле во Барса да оди...
Па кој кур си отиде во Барса,срекен е таму,како што изјави самиот,а тоа му беше прва официјална изјава откога потпиша за Барса-Ова е вториот мој најсрекен момент во животот,првиот ми беше рагањето на керките,а вториот потписот за Барса.

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.686
Поени од реакции
829
@ Ibracadabra

Факт е дека имавме игра, а немавме среќа со Лацио.
Исто ко што е факт дека лани суперкупот зависеше од пенал на Тоти, тој погоди пречка... Имавме среќа и го земавме Суперкупот.
Факт е дека Кварезма и Мансини беа утка од трансфери лани...
Оваа година дојдоа Лусио, Мота, Милито и Ето. Очекувам од сите одлична игра, освен од Мота, кон него гледам со резерва. И да не го бива, ќе грее клупа, тука се Камбијасо, Мунтари, па и Станковиќ може поназад да игра со пред него...

Овој Интер е посилен од тој лани, се засиливме на сите позиции...
Виде и сам полани што се деси откако се повреди Ибра, се стопи предноста и во последно коло се вадевме за титулата, се разбира дека со Ибра пошо целата тактика (која црна тактика) беше подај на Ибра и он знае понатака...

Подобро е да имаш тим него да зависиш од 1 човек, и мене ми е многу тешко така, ама сепак тоа е тоа...
Тешко се помирувам со фактот и сметам дека подобро ќе беше да останеше Ибра, а да се донесеа истите без Ето.
Ама он сакаше да си оди, и отиде...

Пак ќе кажам, времето ќе покаже што е и како е.

А оваа утакмица со Лацио и изгубениот трофеј што толку го збориш, ја изгубивме крајно незаслужено и немавме ич среќа...
Да играме сезонава, како што игравме со Лацио, губам кладба :) :) :) :) т.е. Интер е шампион, 5ти пат по ред :)

Marso

Io sono INTERISTA!
Член од
22 јануари 2006
Мислења
1.456
Поени од реакции
311
ако си немате работа можеме цело време да збориме за Ибра.... јасно е дека Интер ќе беше појак со Ибра, тоа е факт, според мене тој е најдобар фудбалер на цел свет, ЛИДЕР, ама зборам ФУДБАЛЕР, а како човек, карактер е ГОМНО. Не мора да ги набројувам причините на сите ни се познати... Интер со Милито и Ибра ќе беше појак од Ето Милито, ама ако не го дадовме во Барса, тој цела година ќе сереше по Интер, ќе сереше по управата, и ќе го шитневме за максимум 25-30 милиони, и ќе останевме без Ето... што е голем хендикеп... затоа АМАН веќе еднаш престанете да го зборите ИБРА, тој е историја, ако е за тоа да почнам јас за Роналдо да серам, или за Адријано, а? тие ми се омилени..... затоа да ја насочиме таа енергија што ја користиме за расправии и дискутирање во нешто креативно, како креирањето на интернет страницата....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom