Како што поминува времево се повеќе удираш со главата во ѕид и тресеш зимзелени.
Деко и Карваљо не беа ѕвезди, никој не ги знаеше пред да тепаат во УЕФА.
Јас ги знаев Тери и Лампард пред да ги купи Абрамович. Прашај ги и навивачите на Челзи да видиш дали не ги знаеле.
Не ми е потребен Златан за да победиме во ЛШ, потребен ми е некој што ќе му даде гол на Манчестер на пример:
Ти текнуе? Или и ова му го наместија другите.
Порто кога стана првак кој беа напаѓачи? Манчестер Јунајтед со Двајт Јорк и Енди Кол?
Ибра е подобар од Ето - подобар е! Нема да имаме играч како Ибра - нема! И јас тоа викам. Викам и дека не мора да имаме. Нема ваљда уште 3 години да свршаваме на голот со Парма.
Ни треба играч кој ќе дава голови со најјаките екипи, а Ето е убиец кога станува збор за дерби - натпревари.
Затоа олади малку. Уште 4-5 дена и ќе знаеме на што сме.
И патем, ако бидне трампата и Ето заигра за Интер, и понатаму ќе го викаш мајмун? Чисто да знам, онака навивачки, колегијално... Навиваме за Интер или за Ибра?
Тери не беше купен туку дојде од младинците на Челзи. Муабетот ми беше дека и тој и Лампард не беа некои познати од мали нозе.. да речиме како Руни кој беше веќе ѕвезда со 15-16 години.. овие тек после 24-25 години.. исто како и Деко и Карваљо кои после Порто станаа едни од најдобрите фудбалери тогаш..
Потребен ти бил некој кој може да му даде гол на Манчестер за да триумфираш во Лигата на Шампионите. Поголема глупост немам слушнато. Да ти се мочам јас на тој голот што го дал Ето.. Еден од малкуте кои сам ги изработил.. Али знаеш што е разликата меѓу Ето и Златан? Едниот игра во Барсаа, другиот во Интер.. Значи кога ќе игра Манчестер против Барса тие не знаат кој побрзо да го чуваат, дали Ето, дали Анри, дали Меси, дали Иниеста. Додека во Интер работата е толку проста што и еден 13 годишник што гледа фудбал ќе ја воочи - запри го Златан, ќе го заприш Интер!!
Сега појасно ти е? Не одам јас со глава во ѕид, ти одиш..
Најди ги головите од Ето кој сам ги дал, јас ќе ги најдам од Златан.. па да видиме како ќе излези односот.. да не биде 1 према 50 !
И патем, јас сум таков карактер, или сакам играч или мразам, без разлика дали играл за нас или за некој друг. Го сакам Златан, Маикон, Балотели, Касано, Роналдо, Лампард, Тери, Лусио, Амаури, Меси, Руни, Жерард, Тоти..
Али не можам да поднесам играчи како Ето, Дел Пиеро, Недвед, Фабрегас, Видич, Валдез, Гатузо, Кујт..
Така да Ето ако не си забележал има доста чуден карактер, сака клубот да му посветува доста внимание, сака публиката да се однесува добро, не сака да биде заменет, едноставно доста чуден.. и не ме чуди што Барса сака да го откачи..
кажи му го тоа на морати , а што друго ни останува .... да не мислиш дека е ето доволен да го замени ибра ?
Токму поради тоа што не е доволен само еден да се купи, а веќе купивме 3, а во трансферот на Златко се вклучени 2, и највероватно уште најмалку еден јас сум против тоа! Али незнам што мисли онај Морати.. ова не е начин на кој Мурињо работи..