Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Само да не испадне како и секој од "талентите" на Интер. Криво ми е што упропастија млади играчи од порано, како на пр. Стојков, Пандев, Славковски, Максвел, Пирло и Сидорф (од порано), и ред други. Се надевам дека дечкото од Австрија- Антуновиќ(може го утнав, простете :) ) и новиот Алибек нема да се пропаст, како горенаведените играчи, кои по напуштање на Интер станаа класа играчи.
Времето ќе покаже кој како ќе испадне. Инаку Пауер си ме пресмеал, како К-15 ти беше ова со Арнаутовиќ*, лауреатот од Бурунди, Ауалеасауаљовиќ :pos:

Член од
23 февруари 2009
Мислења
166
Поени од реакции
5
Само да не испадне како и секој од "талентите" на Интер. Криво ми е што упропастија млади играчи од порано, како на пр. Стојков, Пандев, Славковски, Максвел, Пирло и Сидорф (од порано), и ред други. Се надевам дека дечкото од Австрија- Антуновиќ(може го утнав, простете :) ) и новиот Алибек нема да се пропаст, како горенаведените играчи, кои по напуштање на Интер станаа класа играчи.

Antunovic,,,,moze..i.ke..dojde.a....moze...i..ne....haaaaaaaahahahahhahahahhaha

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Потпиша за Интер заедно со Милито, а Круз си отиде .

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045

Славковски никогаш не бил *добар играч* а истото можам да го кажам за Стојков .... Интер тие играчи не ги има упропастено ....

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Славковски никогаш не бил *добар играч* а истото можам да го кажам за Стојков .... Интер тие играчи не ги има упропастено ....
Не знам, го фалеа цело време, макаршто и јас мислам дека е дудук.
Интер прави грешки што не им дава шанса на млади играчи и може да му се случи да стане како Милан, и да има играчи со просек од 30+ години старост, а тоа не е добро. Пирло и Сидорф се пример за тоа како се станува добар играч во Милан, а Интер ги упропастуваше.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Интер прави грешки што не им дава шанса на млади играчи и може да му се случи да стане како Милан, и да има играчи со просек од 30+ години старост, а тоа не е добро. Пирло и Сидорф се пример за тоа како се станува добар играч во Милан, а Интер ги упропастуваше.

Аа брат немој вака ... за Пирло се знае дека е грешка на Интер што им го шитна на Милан ... ама за Сидорф ... Дечкото ГАЗЕШЕ во Интер ...а отиде во Милан по скандалот со Роналдо ;)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.322
Поени од реакции
46.926
Се смени политиката друже, Сантон, Балотели, доволно е за една сезона. Овој првиов догура и до национален дрес на Куп на Конфедерации, а уште е тинјеџер, другиов важи за еден од најталентираните напаѓачи во Италија, само има '' мал '' проблем со темпераментот .
Самиот Мурињо пред извесно време рече дека има потреба од млади играчи во тимот, затоа и се носи Арнаутович, романецов и ред други, башка, Примавера тимот на Интер во последниве неколку години е меѓу топ 3 во Италија, т.е. сите млади погони на тимот се на врвот во нивните категории .

А за Пирло, Интер никогаш не го упропастиле, т.е., дечкото дојде од Бреша, значи не е производ на младинската школа на Интер .
Проблемот беше што дојде може во најнезгодниот период на Интер, период кога Роналдо имаше претешка повреда, период кога завршија 8ми, период на смена на тренери и носење дезорганизирано нови играчи . Луческу ( тренерот кој го забележа неговиот талент и тренер кој многу го ценам, без разлика што не се покажа во Интер ) беше отпуштен, Пирло беше позајмен во Реџина и таму имаше феноменална сезона . Лошиот период на Интер, смена на многу тренери, носење нови имиња, делуваа деструктивно врз целата екипа, аналогно и врз Пирло кој прво беше позајмен во Бреша па продаден во Милан на 21/22 години ( не сум сигурен ) што значи, индиректно влијаеле позитивно во неговата кариера . И стојам на тоа, дека без разлика на огромниот талент кој го поседуваше, во тогашниот Интер реално немаше шанса за прогрес, добро за него што замина во Милан, лошо за Интер што шитна таков талент на еден од нивните најголеми ривали . . . уште еден доказ за катастрофалната политика тој период . :toe:

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Затоа Пирло на секое дерби против нас игра најдобро што може,некогаш ни прцка и добри голчиња....:kesa::kesa:

Со тоа си кажува дека сме зезнале работа во врска со него и ни врака......:vozbud::vozbud:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Затоа Пирло на секое дерби против нас игра најдобро што може,некогаш ни прцка и добри голчиња....:kesa::kesa:

Со тоа си кажува дека сме зезнале работа во врска со него и ни врака......:vozbud::vozbud:

Последниот добро изведен слободен удар му е со Интер 2005 ;)))))

Ебати дрвото :) Нема искуство за Билан јбг !

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Чекајте бе а со Виеира што се деси,нели пред договор со ПСЖ беше ???

-Но пред некој ми кажа другар прочитал некаде дека трансферот се одложил бидејки ПСЖ наводно немале толку пари за него.....
Или пак според мене,не сакаат да трошат на него по клиники за стаклените нозе...
Ако не,нека биде донација од Мур трансферот и готово,да не се мачи уште една сезона нашиот Зоро да грее клупа и да го цица клупскиот буџет.
Да се шитне одма и да се земе веке еднаш таа ебана десетка,или Едерсон или Деко и крај....
Сакав Рибери,ама почнал дечкото да се заканува дека ке се откажел од фудбал ако не го пуштеле да оди во Реал.....:nesvest::nesvest:

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.049
Поени од реакции
1.177
Преговорите со Деко и Карваљо продолжуваат, па не знам кај се гледа место за млади таленти во тимот :)
Мурињо сака 23 играчи и најави подобрување на старосната граница во тимот.

Толдо 37
Орландони 36
Цезар 29
Занети 35
Маикон 27
Кордоба 32
Бурдисо 28
Ривас 26
Матераци 35
Самуел 31
Киву 28
Максвел 27
Сантон 18

Станкович 30
Виера 33
Камбиасо 28
Мунтари 24
Мансини 28
Кварезма 25
Мота 26

Милито 30
Ибра 27
Суазо 29
Обиња 22
Балотели 18

Деко 31
Карваљо 31

Во овој состав просечната старосна граница е околу 28 години, без Карваљо и Деко.

ADVISOR

barca & inter
Член од
4 јуни 2009
Мислења
799
Поени од реакции
16
Преговорите со Деко и Карваљо продолжуваат, па не знам кај се гледа место за млади таленти во тимот :)
Мурињо сака 23 играчи и најави подобрување на старосната граница во тимот.

Толдо 37
Орландони 36
Цезар 29 Занети 35 Маикон 27
Кордоба 32 Бурдисо 28 Ривас 26
Матераци 35 Самуел 31 Киву 28
Максвел 27 Сантон 18 Станкович 30
Виера 33 Камбиасо 28 Мунтари 24
Мансини 28 Кварезма 25 Мота 26
Милито 30 Ибра 27 Суазо 29 Обиња 22
Балотели 18 Деко 31 Карваљо 31

Во овој состав просечната старосна граница е околу 28 години, без Карваљо и Деко.
На овие со црвено не треба многу да се смета.Тие со зелено не се доволно искористени а незнам дали доволно ги бива.Тие со големи букви се за прв тим.Вистински потег со Мота:vozbud: а верувам и Кварезма ке блесне:vozbud:.Но друго нешто во прв тим најмлад е Сантон со 22 а другите се над 26.Дефинитивно ни треба уште еден млад играч на средина :raz:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
На овие со црвено не треба многу да се смета.Тие со зелено не се доволно искористени а незнам дали доволно ги бива.Тие со големи букви се за прв тим.Вистински потег со Мота:vozbud: а верувам и Кварезма ке блесне:vozbud:.Но друго нешто во прв тим најмлад е Сантон со 22 а другите се над 26.Дефинитивно ни треба уште еден млад играч на средина :raz:

Santon има 18:smir:

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Друже Кордоба за неговите години екстра игра....

На Матераци му помина времето,но од што го сака Интер,потпиша нов договор за да дреме на клупа и да се влегува како резерва...

Максвел каде каде добар беше,зезна со Аталанта,усра работа највеке и изгуби некако самодоверба,инаку топ играч е......
Зезаше и на други утакмици но не до толку.....

За Виеира се збореше дека ке си оди,ама изгледа ке остане и оваа сезона да грее клупа и да чисти копачки...

Ривас.....НО КОМЕНТ :pos::pos::pos::pos: Прича сама по себе.....

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.627
Поени од реакции
6.434
се до моментот на премин од беласица во интер стојков беше подобар играч од пандев :smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom