bitushanec
Борец за човекови права
- Член од
- 17 јануари 2006
- Мислења
- 3.741
- Поени од реакции
- 814
Колку што знам, Заев како градоначалник среди само една улица во Струмица (со фонтани и палми), направи два кружни тека (со донации) и во негово време се изгради новиот трговски центар (за кој доби кривична пријава за наводна проневера на 8 милиони евра). Сето тоа, СДСМовците го сметаат како преобрат на Струмица од селска паланка во европски современ град.
Остатокот од Струмица (99%), се стари ископани улици, без тротоари, земја и прав на сите страни, стар неуреден плоштад и парк, несредени училишта и градинки.
Не успеа да го направи и најважното за Струмица- дренажниот канал без кој Струмица со секој пороен дожд се поплавува и се прават огромни материјални штети, кои мора да ги санира владата на ДПМНЕ. Прашањето е кај отидоа парите за тој одводен канал и зошто она што досега е изградено од него е дефектно и фушерски направено, а се потрошени милионски средства?!
Ако грешам или некој успех на Заев сум пропуштил, ве молам да ме корегирате.
Остатокот од Струмица (99%), се стари ископани улици, без тротоари, земја и прав на сите страни, стар неуреден плоштад и парк, несредени училишта и градинки.
Не успеа да го направи и најважното за Струмица- дренажниот канал без кој Струмица со секој пороен дожд се поплавува и се прават огромни материјални штети, кои мора да ги санира владата на ДПМНЕ. Прашањето е кај отидоа парите за тој одводен канал и зошто она што досега е изградено од него е дефектно и фушерски направено, а се потрошени милионски средства?!
Ако грешам или некој успех на Заев сум пропуштил, ве молам да ме корегирате.