Авто огласи (интересни возила за продажба)

H

^HITMAN^

Гостин
Во???

Потрошувачка, дефинитивно.
Да, но класика е брат, погон на задни тркала без никаква електроника ЕСП, глупости -НИШТО. Да се задржи овој ѕвер на автопат со поагресивно возење и во услови полоши од нормалните би било вистинска уметност.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Да, но класика е брат, погон на задни тркала без никаква електроника ЕСП, глупости -НИШТО. Да се задржи овој ѕвер на автопат со поагресивно возење и во услови полоши од нормалните би било вистинска уметност.
Ипак мислам дека темата е за реални возила, достижни за просечниот македонски граѓанин. И да имам 60 к долари, имаш уште еден куп ебанки за чудото да го видиш на Мкд табли.

Инаку, има слични возила што ги имаат истите возни карактеристики (пример Мерџо 115 со 2.8 литарски бензински 6 цилиндричен мотор со 200 кс, или Форд Капри 2.0 бензин в6) а се далеку подостапни кај нас.

H

^HITMAN^

Гостин
Ипак мислам дека темата е за реални возила, достижни за просечниот македонски граѓанин. И да имам 60 к долари, имаш уште еден куп ебанки за чудото да го видиш на Мкд табли.

Инаку, има слични возила што ги имаат истите возни карактеристики (пример Мерџо 115 со 2.8 литарски бензински 6 цилиндричен мотор со 200 кс, или Форд Капри 2.0 бензин в6) а се далеку подостапни кај нас.
Се согласувам затоа и отворив посебна тема.:smir: Кога сме веќе овде да те прашам дали знаеш каде можам да најдам Опел Сенатор. Постара кога е и би требало да се движи некаде околу 2 до 3,000 евра кај нас половно. Заинтересиран сум да купам такво нешто и барам на пазар 3 пред некое време и немаше. Однапред благодарен. Мерак ми се постари масивни и големи аута, со над 2500цм3 минимум, па ако треба у гаража ќе го чувам, само да го имам.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Се согласувам затоа и отворив посебна тема.:smir: Кога сме веќе овде да те прашам дали знаеш каде можам да најдам Опел Сенатор. Постара кога е и би требало да се движи некаде околу 2 до 3,000 евра кај нас половно. Заинтересиран сум да купам такво нешто и барам на пазар 3 пред некое време и немаше. Однапред благодарен.
Шо модел на сенатор бараш? Има 3 верзии колку што знам,

Senator A1

Senator A2

Senator B

и сите доаѓаат со 3.0 литарски бензински мотор (мислам дека вториот модел има и 2.3 литарски дизел мотор ама не сум сигурен). Се останато што се наоѓа по нив, е монтажа.

H

^HITMAN^

Гостин
Шо модел на сенатор бараш? Има 3 верзии колку што знам,
Senator B

и сите доаѓаат со 3.0 литарски бензински мотор (мислам дека вториот модел има и 2.3 литарски дизел мотор ама не сум сигурен). Се останато што се наоѓа по нив, е монтажа.
За Б мислев извини што не напоменав. Ако познаваш некој или некаде да се продава те молам пиши ми. И што мислиш колку му е реална цена од прилика кај нас пошто колава од 94-та е таму некаде,а? Значи од прилика цена од трефка онака независно од опрема и сочуваност.

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Уф... ретки се Сенатор Б, инаку освежена Омега. Досега имам видено само еден ваков, неготински таблички...

H

^HITMAN^

Гостин
Уф... ретки се Сенатор Б, инаку освежена Омега. Досега имам видено само еден ваков, неготински таблички...
Да во право си, сега разгледав поубаво за Омега и ги има и со 3.0 литри до 4.5 литри а мислев дека ги напраива само до 2.0. Би можел да разгледам само цената дали ќе ми одговара. Од 4,000 евра не ми се даваат повеќе. Ако некој најде Сенатор Б или Омега Б со над 3.0 литри зафатнина на моторот за овие пари, вечно ќе му бидам благодарен.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
За Б мислев извини што не напоменав. Ако познаваш некој или некаде да се продава те молам пиши ми. И што мислиш колку му е реална цена од прилика кај нас пошто колава од 94-та е таму некаде,а? Значи од прилика цена од трефка онака независно од опрема и сочуваност.
Имаше еден во Битола, трула вишна боја... Ама каде отиде веза немам. 3.0 бенѕоне под хауба имаше, треба да поминам во уличката каде што стоеше, 100% сум сигурен дека го продаваа.

Ако најдам нешто, ќе те известам. Патем од Омегите има повеќе изведби на бензинци, 2.0i, 2.4i, 2.6i, 2.8i + тие што ги спомнавте.

H

^HITMAN^

Гостин
Имаше еден во Битола, трула вишна боја... Ама каде отиде веза немам. 3.0 бенѕоне под хауба имаше, треба да поминам во уличката каде што стоеше, 100% сум сигурен дека го продаваа.

Ако најдам нешто, ќе те известам. Патем од Омегите има повеќе изведби на бензинци, 2.0i, 2.4i, 2.6i, 2.8i + тие што ги спомнавте.
Aко некогаш поминеш одтаму те молам прашај и за телефонски број. Да знаеш дека чекам.:) Фала ти многу.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Alfa Romeo Sprint 1982 ... ретко исто моделче ... што викате за ова ?

http://www.pazar3.com/ViewItem.aspx?itemId=450367

Ако има 2.0 мотор под хауба... вреди за 1000 еврони да се земе. Мислам дека Alfetta носеше ознака.

Патем, имаше нешто вакво во Битола, ама никако да го видам во последно. Многу кул количе.

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Не е Алфета, ако се сеќавам добро Алфета иде некако како „прекар“ на Алфа ГТВ. Спринт и ГТВ се два различни модели.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Слична ми дојде на Alfetta... затоа така помислив. Патем, забележете ги седиштата каков облик имаат. Ретко се наоѓаат такви седишта и во новите автомобили, а моделот е 30 години стар.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Слична ми дојде на Alfetta... затоа така помислив. Патем, забележете ги седиштата каков облик имаат. Ретко се наоѓаат такви седишта и во новите автомобили, а моделот е 30 години стар.
На задните седишта мислиш ? многу ми се свиѓа таква клупа со седишта како фотељи ... многу добро се седи ... имаше вакви ауди 80 купе едно порано старо моделче и некои други купе количиња ... а предните не ми се свиѓа она мрежата :jaj:

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Дали има некој во МК Daytona Cobra, и дали може да се најде и по која цена, ептен ми прави мерак.

Или па уште поубаво AC Cobra

Kajgana Shop

На врв Bottom