Vartolu
1897 Fighter
- Член од
- 29 декември 2007
- Мислења
- 15.094
- Поени од реакции
- 5.738
После неговите солидни игри во последно, мислам дека заслужува да добие барем шанса од 3-4 натпревари да се докаже, зошто стварно очигледно е дека неговата форма последниве два натпревари тргна во нагорна линија, и со добивањето на шанса за игра во следните натпревари мислам дека ќе си ја врати формата и конечно ќе заврши лошиот период на прилагодување на Португалецот..Тоа е во негов, а и во интерес на Јувентус...Бидејќи, гледајќи ги неговите игри во Лион, мислам дека би ни бил од ОГРОМНА корист, и мислам дека заслужува да му се пружи шанса да се докаже, посебно сега кога почнува да влегува во ритам..Башка тоа, Џиљи и Раниери изјавија многу позитивни коментари и пофални зборови за играта што ја покажа Тиаго на последните натпревари, и се надевам дека со севкупна поддршка од тимот пред се, од Раниери, и од Управата, играта на Тиаго ќе ни биде многу добро засилување...Форца Тиаго!!!Португалецот прикажува разочарувачки игри во дресот на Јувентус уште од неговиот трансфер во Италија во 2007. Тиаго добиваше многу мала шанса за настап од Раниери поради слабите перформанси и посакуваше да го напути клубот и ова лето.
Играчот од средниот ред сепак остана во Торино и на последните два натпревари доби шанса од првата минута пред се поради повредите на некои играчи.
Тиаго покажа солидно издание но најверојатно повторно ќе се врати на клупата за резерви кога сите играчи ќе се опорават.
Но играчот предупредува дека ќе побара заминувањ од Торино доколку не биде дел од првиот тим на Раниери.
“Јас не играм, фактички играм многу малку и поради ови причини јас размислувам да се вратам во мојата земја.” – рече Тиаго.
“Доколку работите не се променат јас ќе започнам да ја барам најдобрата солуција за мене.”
“Португалија е мојата земја и многу е јасно дека би се вратил доколку ми се укаже соодветна шанса.”
“Потребно е неколку клубови да покажат интерес за мене, но јас сум професионалец и доколку се вратам во Португалија, тоа ќе биде само во екипата на Бенфика.”