А што направил па за да му доделат?Според информација на неколку Италијански медиуми агентите на Андраде ќе почнат процедура на тужба против Јувентус, која го обвинуваат клубот дека не му доделил плата на Андраде од Јули па наваму..
Ништо, меѓутоа има договор, што како играчот, така и клубот мора да го почитуваат без разлика дали играчот е повреден или не... Имено прочитав дека во договорот на Андраде стои клаузула според која ако не заигра повеќе од 6 месеци договорот еднострано ке биде прекинат... There were reports in September that the Bianconeri directors were seeking to rescind his contract, which runs out in 2010, as the stopper’s deal contains a clause that allows the unilateral termination in case he is on the sidelines for more than six months. Како ќе се одвиваат работите останува да видимеА што направил па за да му доделат?
Направил ненаправил...Но постои потпишан договор, и кој мора да се почитува...Така да ако договорот налага клубот му исплаќа плата на играчот, независно дали играл или не, тогаш обврзан е да му исплаќа, доколку пак во договорот има клаузула кои ги дефинира правилата ако е повреден нема да добива плата нема да добива.. Андраде вероватно не е повреден по своја желба така да мислам да оставиме да видиме како ќе се одвиваат работите во иднина, и какви клаузули поседува неговиот договор, и што ќе извлечат..Мислам дека работава нема да дојде до судови и дека ќе се сведе се на меѓусебен договор!!!А што направил па за да му доделат?
More poveke bi sakal da izgubi milan vecerva...uste vecer milan i napoli da napravat eden babacko X i se ke bide ok, za edno dve do tri kola ke bideme N 1 na tabelata kade sto ni e mesto,
Ние си ја искористивме Рома кога е во криза искористивме 3 бода, сега кога ке си оди Спалети можеби ке флези во форма Рома ке биде јака ке имат проблеми Интер и Милан против Рома ние ја искористивме и Интер ја искористише ама тоа е, битно е убава игра и да нема киксови од послабите екипи оти лани на јуве тоа му се десаваше со јаките екипи играше супер но кикснуваме од аутсајдерите, сега ова година не смее да се дозволи вакво нешто.Не се секирам многу за Наполи,Фиорентина и Удинезе.Кога-тогаш ќе паднат во форма и ќе кикснат некој натпревар. Треба да се пазиме само од Интер и Милан