Судењето на Pirate Bay

• Креатор на темата Креатор на темата SV-Strange
  • Време на започнување Време на започнување
а ќе се затвори сајтот??:nesum:

Нема шанси да се затвори и самите кажаа и ако се затвори моменталниот сервер кај што се наоѓа за рок од 48 саати ќе се отвори од друг крај на светот мислам Сунде имаше изјавено.

Судот им даде забрана на давателите на интернет конекција на PirateBay да му пружаат услуга.

Во моментов повеќе не е достапен
http://thepiratebay.org/

зашо бев у право бе? увек за негативни ствари у право испаѓам:tapp:

П.С.ми остана саут парк на 78% :/

Што значи пресудава? Дека торентиве ќе исчезнат од интернетов? Ај просветлете ме.

Што значи пресудава? Дека торентиве ќе исчезнат од интернетов? Ај просветлете ме.

Ништо. :) Не се секирај, нема да исчезнат торентите.

А што ќе биде со фајл хостинзите како рапидшер? И нив ли ќе ги затворат? Незнам што им е целта, веројатно пад на технологијата и дизајнерскиот, програмерскиот кадар. Колку и да се обидуваат да ја сопрат пиратеријата, едно е сигурно: таа секогаш ќе живее. Дали на торент тракерите, или пак на форумите преку фајл хостинзите.

А што ќе биде со фајл хостинзите како рапидшер? И нив ли ќе ги затворат? Незнам што им е целта, веројатно пад на технологијата и дизајнерскиот, програмерскиот кадар. Колку и да се обидуваат да ја сопрат пиратеријата, едно е сигурно: таа секогаш ќе живее. Дали на торент тракерите, или пак на форумите преку фајл хостинзите.

Како може Rapidshare да го затворат? :tapp: може ке имаат наредба само да се брише пиратеријата (филмови,музика,апликации....) иначе да го затворат нема шанси така да бадијала ке постира Notepad фајлови :)

Како може Rapidshare да го затворат? :tapp: може ке имаат наредба само да се брише пиратеријата (филмови,музика,апликации....) иначе да го затворат нема шанси така да бадијала ке постира Notepad фајлови :)
Според тебе, колку проценти од содржините на рапидшер се легални?

Според тебе, колку проценти од содржините на рапидшер се легални?

Ништо не е легално цел Rapid врие со пиратерија така да ако има акција ке има бришење како на пример што излегуваат нови филмови и што ги бришат (одма по закачувањето) од rapid така да ако се спроведе акција се ке се избрише во спротивно ке бидат казнети,а rapid нај више ќари од warez форумите така да ке бидат у голема загуба ако се случи овакво нешто а против законот неможе

И рапид има на врат закачено неколку судски процеси, и две пресуди веќе, од кои едната дека мораат да почнат да го филтрираат тоа што се уплодува.

Со оглед дека тоа е невозможно да го направат, Рапид или ќе го затворат или ќе плаќаат огромни казни, а можеби и затворски пресуди.

Така да на рапид му се ближи крајот, сега засега одолговлекува со жалби.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom