Повлеченоста на албанските партии во спорот за името!

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Ne e zakana.. pobogu ne ni sum vo pozicija da se zakanuvam, ne sum od onie sto se silat na tastatura.
I vprocem ne bese nasoceno kon tebe licno, tuku kon makedonskata politicka elita....
sakaa sami da igraat, nek teraat do kraj muski, bez lov na vesterki i bez cepidlacenje neka ponesat odgovornost.

I, koja e togas spored tebe taa nasa kauza?

Imam sto da izgubam, i toa mnogu, preterano mnogu, zatoa i do kraj ke se boram protiv "tebe". :toe:[/quote
Знаеш како правиш ти?Сега значи нормално е да ти речам јас :Ами како ние ви помогнавме околу Косово нели можевме да одолговлекуваме".Значи испаѓа дека ние сме ги сватиле проблемите на Албанците на Косово и воопшто на сите Албанци а за возврат истите ни кажуваат дека нее нивни проблем името.(само не велими дека вие си сакале да се вмешате а некој ве измарширал)тоа нее вистина.Ако е кажи еве уште еднаш ќе те прашам кој и кога ве одбил и како на кој начин.Мене стварно не ми е познато тоа.
Там е прашането,дека не можевте.Напрежението растеше и за ваше добро беше да признаете Косово.Ова е големата разлика.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Види,нема нужда да бараш во секи моj збор провоциране,заштото нема да го наjдиш,заштото го нема.Нека сложим рака на срцето и да речем:
Вистина е дека сте во една лодка и македонците и албанците во РМ,НО албанците отдавна спечелиха и то достатачно.
Да приемеме дека спечелите и запазите името (зад което сум и jaс),шо печелjaт албанците во РМ?Сите знаеме шо печелите вие,но албанците?
Обратно,ако изгубите името,шо губите вие и шо губат албанците?
Нека бидеме реални поне еднаж.
Албанците и Македонците, ја делат истата судбина на земјава.

Посебно на економски план.

Доколку се зачува името, Македонија добива ЕУ статус и понатаму немора да објаснувам.

Името нема да дозволиме да смени, ако некој се дрзне ќе има Чаушеску сценарио.

Z

Zona Pelucida

Гостин
Па што има да се замараат,они си имаат друга цел,да си влезат у ЕУ и да си се спојат со Косово,а како што сме гзолижачи на своите соседи,па некој ден и креветот под гз ќе ни го земат.Искрено алал да им е.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Албанците и Македонците, ја делат истата судбина на земјава.

Посебно на економски план.

Доколку се зачува името, Македонија добива ЕУ статус и понатаму немора да објаснувам.

Името нема да дозволиме да смени, ако некој се дрзне ќе има Чаушеску сценарио.
Донекаде сум согласен со тебе.Имам само една забележка- и да почнете преговорите со ЕУ,членството е далеко.Ке добиете само едно-веднага НАТО.
Нека обаче да не заборавjaме дека албанците имат алтернатива.Македонците немат.Вие треба да браните и чест и достоjнство.Албанската чест и достоjнство не са застрашени.

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Dobro be, sto se pravis so sila ulav da go ebam i sto mesas babi so zabi?!!

Koga toa nekoj albanec bese vklucen vo kreiranjeto na makedonskata drzavna politika, narocito nadvoresna? Nemaa pristap tamu albancite, ne im bese dozvolen pristap, ne bea primeni vo ekipata, ne im se davase da igraat. Sekogas bese taka, ne mi baraj konkreten moment, oti celo vreme bese taka, ne samo eden moment tuku celi 18 godini. :toe:
Е сега некој стварно се прави улав.Јас колку што памтам во секоја делегација имаше по некој.Нее баш така како што велиш.Но според тебе би требало министерот за надворешни да е Албанец.За внатрешни исто Албанец.Прецедател Албанец,премиер Албанец,прецедник на собрание Албанец.Ако пропуштив нешто надополни.Сепак за тие работи околу поделба на министерски места се договараат коалиционите партнери и тука неможеш да се лутиш.Значи се се договара.Ако ДУИ или ДПА прифатиле тоа што прифатиле не можеш да обвиниш некого дека не те пуштил да учествуваш во креирањето на надворешната политика.

Там е прашането,дека не можевте.Напрежението растеше и за ваше добро беше да признаете Косово.Ова е големата разлика.
Можеше да се одолговлекува до немајкаде само и тоа е дел од договарањата меѓу коалиционите партнери.Но точно е и дека притисоците беа големи како од Албанците така и од големите сили(САД и др.)

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Е сега некој стварно се прави улав.Јас колку што памтам во секоја делегација имаше по некој.

Потсети ме те молам за една делегација кога се преговарало и имало албанец? Те молам? :)

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Потсети ме те молам за една делегација кога се преговарало и имало албанец? Те молам? :)
Не знам за што се преговарало но Муса Џафери и Теута Арифи беа редовни во делегациите кои патуваја без разлика дали со Илинка или со овие сега.И и нив заедно со нашиве мака мачевме за да си ги вратиме назад.Забораваја да си дојдат.:pos2::pos2:Исто имаше претставник на Македонија Албанец во советот наЕвропа.Амбасадори има со лопата да ги риниш.Е сега е прашање што и кого застапуваат.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Не знам за што се преговарало но Муса Џафери и Теута Арифи беа редовни во делегациите кои патуваја без разлика дали со Илинка или со овие сега.И и нив заедно со нашиве мака мачевме за да си ги вратиме назад.Забораваја да си дојдат.:pos2::pos2:Исто имаше претставник на Македонија Албанец во советот наЕвропа.Амбасадори има со лопата да ги риниш.Е сега е прашање што и кого застапуваат.
Зборувам за преговори за името. Еден пример, еден албанец. Не зборувам за амбасадори.

k@z@n

RS power
Член од
3 март 2008
Мислења
997
Поени од реакции
53
К*р ги боли албанците за македонија,тие повеке ни оневозможуват да одиме понатаму прават некои будали ќе има и сега за избориве пак ке се испукат некаде и пак ке дојди фуере и ке кажи не сте спремни за еу и пак го јадовме како секогаш..

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
К*р ги боли албанците за македонија,тие повеке ни оневозможуват да одиме понатаму прават некои будали ќе има и сега за избориве пак ке се испукат некаде и пак ке дојди фуере и ке кажи не сте спремни за еу и пак го јадовме како секогаш..

Така е, албанците кур ги боли за Македонија. Они го продадоа името, они преговараат за името, они не дозволуваат реформи да се реализираат, они праат скулптури од 8 миљони евра, они ќе постават директор во некоја фирма за да украдат 5 миљони евра од сметка и после ќе го разрешат. Мајке ми, албанците за се се криви.

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Така е, албанците кур ги боли за Македонија. Они го продадоа името, они преговараат за името, они не дозволуваат реформи да се реализираат, они праат скулптури од 8 миљони евра, они ќе постават директор во некоја фирма за да украдат 5 миљони евра од сметка и после ќе го разрешат. Мајке ми, албанците за се се криви.
Римз не бегај од конкретниот исказ, за изборите БАБА МИ да не беше крива? Факт е дека инцидентите се случија во подрачјата населени со мнозинско албанско население.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Римз не бегај од конкретниот исказ, за изборите БАБА МИ да не беше крива? Факт е дека инцидентите се случија во подрачјата населени со мнозинско албанско население.
Па ако баба ти работи во МВР, тогаш да, она е крива. Сите инциденти, беа диригирани од МВР. Одговори ми, зашто нема ниеден седнат на клупа за тие инциденти? :) Да, албанците ги направија тие инциденти. Да, МВР беше вмешана. Да, власта доби мнозинство гласови и тоталитаризам во парламентот баш поради ТИЕ избори. Прашај ја баба ти, ќе ти објасни подобро.

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Па ако баба ти работи во МВР, тогаш да, она е крива. Сите инциденти, беа диригирани од МВР. Одговори ми, зашто нема ниеден седнат на клупа за тие инциденти? :) Да, албанците ги направија тие инциденти. Да, МВР беше вмешана. Да, власта доби мнозинство гласови и тоталитаризам во парламентот баш поради ТИЕ избори. Прашај ја баба ти, ќе ти објасни подобро.
Ахам, МВР ви е секогаш крива кога апси криминалци (нели тие секогаш се само Албанците според вас?), кога казнува изборни престапници, кога спроведува акции "само" во пределите населени со албанско население. Власта не добива ништо со изборните инциденти, напротив доби најжестоки критики од сите меѓународни институции (иако власта не беше крива за се'). Не барај дежурен виновник во МВР и ДПМНЕ, запрашај се зошто само кај вас Албанците мора да запука калашников на сите избори досега?

k@z@n

RS power
Член од
3 март 2008
Мислења
997
Поени од реакции
53
Пак најсетне можи јас отидов теарце,арачиново и.т.н па ѓи испукав сите им ги наполнав кутите со ливчина,аман...

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123
Tие се тие права што секој треба да ги има секаде, не само албанците во Македонија, туку и Македонците во Албанија, во Пирин и во Егејот. Ете ги шпанците во Америчките држави Калифорнија, Флорида, Њу Мексико, си зборуваат шпански, веат домениканско знаме или порториканско (најмалку важно), поднесуваат документи на шпански јазик, лекарот им се обраќа на шпански, џандарите знаат шпански па ти се обраќаат на шпански ако не знаеш англиски. И што добиле од таков став? Сите шпанци викаат I'm an American!!. Kај нас се гледа како Ultimate Sin ако некој албанец сака да зборува на албански. А споредбата е таква што албанците не се дојдени тука, иако така се третирани.

.

Од друга страна сте вие со истите тие права,но од зборовите Јас сум Македонец бегате како вампир од лук :nenene:

Kajgana Shop

На врв Bottom