Опцијата која ја протежираш нема лезет од покажувањето на интелигенцијава толку јавно.A KAKO BESE TEKSTOT ?:pos2::helou:
Potpolno se slagam so tvoeto mislenje,a sto se odnesuva do realiziranjeto na urbanistickite planovi toa moze da se sluci samo vo s.Gncari i s.Pretor za da mu se urbanizira na nekolku bliski luge na gradonacalnikot Buzle to est.HLADNACATA NA MANE I OBJEKTITE STO NIKNAA KAKO PCENKA PREKU NOK NA KEOT OD PRESPANSKOTO EZERO VO PRETOR A KOI SE DIVOGRADBI I TONI ISTUREN BETON.Бавно се реализираат урбанистичките планирања во општините и во секоја фаза плановите мораше да се усогласуваат со министерствата за животна средина и за транспорт и врски. Локалната самоуправа има ингеренции, ама нема можности да провлекува странски инвестиции.
Ако сакаш да владее мислење на "паметните" како што ги нарекуваш овие твоиве кои создадоа педесет јузери за да ја фалсификуваат оваа анкета тогаш нека ти биде простено. Се гледа колкав капацитет на размислување имаат членовите на ВМРО ДПМНЕ особено оние помладите кои ниту еден немаат средно дозавршено или пак да не споменувам факултет.vo Resen vladee mislenje (na poglasnite,no ne i pametnite)deka rabotite se dobri takvi kakvi sto se od strav deka ako se smeni vlasta,mnogu gazolizaci zaludno go potrosile jazikot.E sega na narednive izbori rabotite ke se smenat,pa taka tie istite ke mora da pocnat malku i so svoja glava da mislat inaku gi ceka provalija.
moe mislenje e deka" zvezdi" i planeti so svoite sateliti se iznagledavme minative 18 godini od osamostojuvanjeto ,pa e krajno vreme da glasame za promena,zatoa sto Resen i Prespa ke gi vratime vo "tursko".....
a sto se odnesuva do toa "koj go zdbole za Resen....."Nikola imam predlog dojdi kasni me za jabolkarskiot pa dvajcata da ne' bole.
edno mora da ti e jasno: Resen bese grad uste vo vremeto koga vo Ohrid imase samo edna asvaltirana ulica i dva kafici na nea pa koga ke se resis povtorno da pisis nesto,probaj barem malku da razmislis...
Ако сакаш да владее мислење на "паметните" како што ги нарекуваш овие твоиве кои создадоа педесет јузери за да ја фалсификуваат оваа анкета тогаш нека ти биде простено. Се гледа колкав капацитет на размислување имаат членовите на ВМРО ДПМНЕ особено оние помладите кои ниту еден немаат средно дозавршено или пак да не споменувам факултет.
Кога ќе завршат факултети и кога ќе бидат подготвени да се соочат со сите проблеми, тогаш може да зборуваме дека младите од ВМРО ДПМНЕ во Ресен ќе можат да се интегрираат во креирањето на политики во Ресен и Преспа, се дотогаш УМС-Ресен ќе биде без кредибилитет и со етикета дека е раководена од насилници кои немаат никакво образование и се подготвени на се и сешто само за да победат. Наместо да се заканувате, фатете се за работа, три години во ваша власт е државата, прашајте се во себе Дали државата направи нешто во Ресен, освен што го закочи Аквапура проектот и што не одделува ниту еден денар иако ние ресенчани плаќаме даноци колку што не плаќа ниту еден град во Македонија.
Дојде време да се запрашаме дали проблемот што Општината Ресен нема пари да асфалтира една улица, а Битола има да асфалтира десет улици лежи во локалната власт во Ресен во што се сомневам или пак во владата на Република Македонија која го запостави Ресен како да не е дел од оваа држава.
А за господата членови на ВМРО ДПМНЕ кои ја создадоа и ја развиваат темата во оваа насока со плукање и оцрнување на својот градоначалник кој успеал да направи премногу за својот град и покрај притисоците од ВМРО ДПМНЕ би им порачал дека немаат ниту грам мозок и дозволуваат некој од горе да им кажува отвори тема ваму отвори тема таму, плукај таму плукај ваму, се додека имаме вакви личности нашата држава воопшто нема да напредува, уште помалку нашата општина.
Подршка за Димитар Бузлевски кој направи од Ресен одлично место за живеење.
Димитар Бузлевски имаше 4 години на располагање и за тие 4 години не направи ништо во општинава. Се извинувам направи. Направи кеј покрај Голема река (проект за перење пари), направи амфитеатар, кој е нефункционален и некомплетен (проект за перење пари), ја поплочи улицата Мите Богоевски и истата ја стави во функција на СП Маркет, сега таа улица е комплетно руинирана.Ако сакаш да владее мислење на "паметните" како што ги нарекуваш овие твоиве кои создадоа педесет јузери за да ја фалсификуваат оваа анкета тогаш нека ти биде простено. Се гледа колкав капацитет на размислување имаат членовите на ВМРО ДПМНЕ особено оние помладите кои ниту еден немаат средно дозавршено или пак да не споменувам факултет.
Кога ќе завршат факултети и кога ќе бидат подготвени да се соочат со сите проблеми, тогаш може да зборуваме дека младите од ВМРО ДПМНЕ во Ресен ќе можат да се интегрираат во креирањето на политики во Ресен и Преспа, се дотогаш УМС-Ресен ќе биде без кредибилитет и со етикета дека е раководена од насилници кои немаат никакво образование и се подготвени на се и сешто само за да победат. Наместо да се заканувате, фатете се за работа, три години во ваша власт е државата, прашајте се во себе Дали државата направи нешто во Ресен, освен што го закочи Аквапура проектот и што не одделува ниту еден денар иако ние ресенчани плаќаме даноци колку што не плаќа ниту еден град во Македонија.
Дојде време да се запрашаме дали проблемот што Општината Ресен нема пари да асфалтира една улица, а Битола има да асфалтира десет улици лежи во локалната власт во Ресен во што се сомневам или пак во владата на Република Македонија која го запостави Ресен како да не е дел од оваа држава.
А за господата членови на ВМРО ДПМНЕ кои ја создадоа и ја развиваат темата во оваа насока со плукање и оцрнување на својот градоначалник кој успеал да направи премногу за својот град и покрај притисоците од ВМРО ДПМНЕ би им порачал дека немаат ниту грам мозок и дозволуваат некој од горе да им кажува отвори тема ваму отвори тема таму, плукај таму плукај ваму, се додека имаме вакви личности нашата држава воопшто нема да напредува, уште помалку нашата општина.
Подршка за Димитар Бузлевски кој направи од Ресен одлично место за живеење.