Зошто никогаш не е направена игра со ракомет ?

Mr.HyPNoTiC

UnTraceable Guest!
Член од
13 ноември 2007
Мислења
1.450
Поени од реакции
239
Имаше игра со ракомет. Германска... Ја имав пред 5-6 години.
И тиња беше. Али муабетот ми беше дека е направена, но нема никогаш да има среќна судбина. Ракометот никогаш нема да ја достигне популарноста на фудбалот, кошарката и хокејот (на пример) во земјите кај што има најголем пазар за игри.
Сите на ракомет менаџер се германски

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Спортски игри претежно (99.90%) прават американциве, а они и ракомет..... Крали Марко и AND1 Патики...

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Нема нема...
Таа што ја има е менаџирање...
Која и да искочи тешко дека ќе биде нешто посебно, многу е комплицирано за играње,
Мислам дека не го сфативте дечково.

Настрана лиценците и интересот,бидејќи има игри со англиско рагби,кои имаат некоја минорна публика во Британија,има игри со ловење елени,кои однапред се знае дека ќе имаат мала продажба,ама сепак се правени.

Најголем проблем би бил физичкиот енџин,со сите тие држења,фаули,шутеви и слично.
Иако,реално не би требало да биде комплицирано за правење,ќе се направи микс меѓу American Football и NBA LIVE енџините,и би требало да излезе нешто фино.

Навистина е чудно што никој не си ја испробал среќата со ракометов.

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
Мислам дека не го сфативте дечково.

Настрана лиценците и интересот,бидејќи има игри со англиско рагби,кои имаат некоја минорна публика во Британија,има игри со ловење елени,кои однапред се знае дека ќе имаат мала продажба,ама сепак се правени.

Најголем проблем би бил физичкиот енџин,со сите тие држења,фаули,шутеви и слично.
Иако,реално не би требало да биде комплицирано за правење,ќе се направи микс меѓу American Football и NBA LIVE енџините,и би требало да излезе нешто фино.

Навистина е чудно што никој не си ја испробал среќата со ракометов.

Па дај ако не јас ке отидам во ЕА-СПОРТ, нека ми стават сонди ли како се викаат по цело тело и јас ке ги праам движењата:wink:

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
ako pravat igra sigurno ke go nema kire lazarov poso nikoj ne znae za makedonija
Не треси зелени, ќе ти се смеат! Ако Кире не го знаат и ако Македонија не ја знаат у ракомет, ондак незнам по шо друго не знаат. Сепак Кире беше нај стрелец у ИСТОРИЈА на светските првенства.

Иначе, за игра.. тешки се движењата, се би било фаул, тешко е голманот да фати било што, тешко е чекори да не се праат, тешко е се да се среди, мада како што рече мац)) може да се напраи ако се потрудат малце поише :)

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.345
Поени од реакции
75
Не треси зелени, ќе ти се смеат! Ако Кире не го знаат и ако Македонија не ја знаат у ракомет, ондак незнам по шо друго не знаат. Сепак Кире беше нај стрелец у ИСТОРИЈА на светските првенства.

Иначе, за игра.. тешки се движењата, се би било фаул, тешко е голманот да фати било што, тешко е чекори да не се праат, тешко е се да се среди, мада како што рече мац)) може да се напраи ако се потрудат малце поише :)
ok neka bide taka,ne sakam da tresam zeleni i da mi se smeeat,ama treba da se trudat da napravat nesto ubavo ako pravat da gi ima site drzavi so igraat rakomet

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
пошо ке треба да се срамат другите земји од нас...:) ама ако се направи, за инат ке не направат тапа у статс...

blaster1

Искусен Кајганџија
Член од
16 декември 2008
Мислења
777
Поени од реакции
26
Еј да бе стварно.Ама интересно ќе биде стварно.
:salut:

Mr.HyPNoTiC

UnTraceable Guest!
Член од
13 ноември 2007
Мислења
1.450
Поени од реакции
239
Нема смисла ... тешко се прават вакви игри ... ако беше лесно би направеле и за Одбојка ама ... тешко е јбг ...:pipi:

Член од
2 октомври 2008
Мислења
1.016
Поени од реакции
50
Најмал проблем е то "тешко е". Ко ке ја достигни ракометот популарноста на кошарката, фудбалот , хокејот итн.. дури тогаш ке почнат да излегват добри (ракометни) игри. А ако се земи предвид дека американците сакат и следат ракомет колку ние шо следиме голф , не вервам дека би излегле во блиска иднина. Кинезите ни се шансата:) да се надеваме на нив , баш ми се игра нешто ново за промена.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Најтешко би било сепак шутот и правењето на фаули иако не е невозможно сето тоа. Одамна сум мислел за ова и мислам дека е време некој да се нафати да ја направи играва зашто во Скандинавија и тука во Балканскиве земји ке биде добро продадена.

П

Паган-др

Гостин
Абе сите викате "тешко е". Па за сите жанрови на игри, за сите спортови имало почеток. Тогаш и они викале "тешко е" да се направи игра НБА ли шо знам. Сега сите викате тешко е пошто не е разработен овој спорт како видео игра. Ако се нафатат на пр. EA Games ке ја напраат играта ама нема да биде нешто добро бидејки почеток е. Со тек на време тоа се ке се усоврши. Ама проблемот е што во Америка, Јапонија главните земји за видео игри не е толку популарен овој спорт. Исто ко што кажа некој погоре ние ко што не ни е интересно да гледаме голф така и на американците не им е интересно да гледаат ракомет. Некоја европска компанија да се зафати со ваков проект би било добро.

H

-HRO

Гостин
Imam slusnato deka ima samo Handball Manager.Nisto poveke.
A inace gledam i deka vrz EA SPORTS se vrsi golem pritisok od lugjeto od Evropa i od drugite kontinenti da se napravi igra so rakomet,taka da se nadevam deka naskoro ke ima.Bi bilo mnogu interesno.

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
Би било добро, но сепак мислам оти за playstation 2 или Xbox подобро би било отколку на пц. Затоа што многу подобро е чуството кога играш на рачка отколку да претискаш на копчињата на тестатурата.

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Би било добро, но сепам мислам оти за playstation 2 или Xbox подобро би било отколку на пц. Затоа што многу подобро е чуството кога играш на рачка отколку да претискаш на копчињата на тестатурата.
Па ќе си ставиш џојстик на компјутерот де:)

Kajgana Shop

На врв Bottom