Брат Љубе 2001 и Брат Љубе 2009 - ист човек или...

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387

http://www.b92.net/video/video.php?nav_category=905&nav_id=343833

ПРВО ВИДИ ГО ВИДЕОТО, ПОСЛЕ КОМЕНТИРАЈ!!!

Разлика помеѓу нивните ставови речиси и немаше.

На Љубе Бошковски му смета АНТИЧКАТА ИСТОРИЈА, исто како и на Фрчковски.

изјавите на Љубе претходно беа дека
- 2001 немало терористи,
- дека тој се борел за Европска Македонија(да, европска)
- дека Македонија треба да направи компромис за името...

Што му направија на Љубе во ХАГ?
Тој не е истиот човек што беше.
како да им објасниш на некои луѓе, за кои сум сигурен дека Македонија им е поважна од се, луѓе кои се патриоти, но за жал го гледаат Љубе од 2001, но не сакаат да го видат тој од 2009?

И зашто Соња Тарчуловска не ја поддржа кандидатурата на Љубе?
Зошто Јохан остана во Шевенинген?
Можеби не сакаше да биде пионче на странските служби кои хараат по Македонија, да мора да каже тоа што ке му речат....

Ако сегашнава власт сметаше дека Љубе ке им биде конкуренција, зошто тогаш ангажираше армија на адвокати и се бореше со сите сили да го извадат од затвор?
Зошто едноставно не се понашаше како владата на Бучко - незаинтересирано???

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Мала дигресија...profesor Ljubomir Frčkoski, prema procenama analitičara ima
najveće šanse na izborima.Што е сега па ова?

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Опа... јас сега се чуствувам како НАЦИСТ. ЛоЛ
Благодарам Љубе што ни се заблагодари вака...

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Уште една мала дигресија од моја страна: Додека Љубе зборува за решавањето на ЕУ и НАТО интеграцијта, репортерката ги пренесува овие зборови: "Не се сложувам со некои потези на премиерот Груевски, но она што најмногу ме загрижува е неговото инсистирање на античките корени на Македонците. Оваа ариевска теорија нам воопшто не ни е потребна". Ова во видеото Љубе воопшто не го говори. Дали грешкава е намерна или случајна? Бидејќи, јас колку што знам во симултан превод треба да се пренесат истите зборови, а не резиме или некој цитат.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Аууу сега ќе дојде Македон91 и ќе ве убедува дека Љубе не мислел на тоа кога го кажал тоа туку погрешно е интерпретиран :kesa:

Едит: Веќе дошол!

Еј пази за Фрлето:

prema procenama analitičara ima
najveće šanse na izborima.
:pos2: јао шта чеш... пуно аналитичара ми имамо из Бихачке, ма сви су неопредељени и објективни, посебно кад их интервјуише Српске медије.

* Испричавам се свима Србендама за моји пара-Српски језик.

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Абре се гледа кој им одговара на Б92 па затоа фаворизираат!
:D
Ако грешам поправете ме.

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Аууу сега ќе дојде Македон93 и ќе ве убедува дека Љубе не мислел на тоа кога го кажал тоа туку погрешно е интерпретиран :kesa:

Едит: Веќе дошол!

Еј пази за Фрлето:

:pos2: јао шта чеш... пуно аналитичара ми имамо из Бихачке, ма сви су неопредељени и објективни, посебно кад их интервјуише Српске медије.

* Испричавам се свима Србендама за моји пара-Српски језик.
Прочитај добро, Македон91 е и прочитај го првин мислењето и потоа коментирај дали сакам да те убедам или не.

Член од
11 февруари 2009
Мислења
4
Поени од реакции
0
Ако сегашнава власт сметаше дека Љубе ке им биде конкуренција, зошто тогаш ангажираше армија на адвокати и се бореше со сите сили да го извадат од затвор?
Зошто едноставно не се понашаше како владата на Бучко - незаинтересирано???
голема грешка си!!! помошта за адвокатите ја одвои владата на бучковски а не овааа на груевски

Ме интересира дали вие што сега пробувате да го оцрните љубе ке го правевте ова да беше кандидат на вмро???

И ако љубе нечини како што викате, објасните зошто грујо трчаше на аеродром да се поздрави прв со него, дури и пред неговите сестри кои чекаа во позадина????

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Мислам дека Љубе сака да му ги лапне гласовите на Фрчко затоа оди со слична кампања...
Демек Европа курац палац...
Од друга страна пак Нано Ружин се избацува со патриотски изјави...

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
голема грешка си!!! помошта за адвокатите ја одвои владата на бучковски а не овааа на груевски

Ме интересира дали вие што сега пробувате да го оцрните љубе ке го правевте ова да беше кандидат на вмро???

И ако љубе нечини како што викате, објасните зошто грујо трчаше на аеродром да се поздрави прв со него, дури и пред неговите сестри кои чекаа во позадина????

Одговорот ќе го добиеш кога ќе си одговориш на прашањето кога ПРЕПОРОДЕНИОТ Љубе ги објави своите нови ставови, кои ги премислувал 4 години во Хаг и се реши повторно да се кандидира за претседател?

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Немаше да го прават тоа... Иако ја почитувам политиката на ВМРО, сепак за Љубе ќе гласам.. Има овде кои кога го ослободија Љубе го величеја, откога ВМРО отиде со некој анонимус Ѓорѓе Иванов, сега него го величат.

C

cige

Гостин
Ова е само некоја реченица што нема врска дека тоа го мисли, туку само дел од одговорот на некое прашање кое што му го поставиле, и после тоа е сечено и монтирано.
Напред! Брат Љубе:vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom