Кои права на хомосексуалците треба да се бранат со закон?

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
...Само да не се експонираат толку во јавност, инаку, нека си се сакаат...:smir:

...Само да не се експонираат толку во јавност, инаку, нека си се сакаат...:smir:
и јас викам така,
факт е дека многу луѓе не ја прифаќаат таквата сексуална ориентација, јас иако лично не чувствувам некоја омраза против нив, сепак не можам без резерва да ги прифатам таквата појава зошто како прво не е природно, а потоа и не долично да видиш двајца мажи кои се лапаат или се држат за рака на улица

neмам ништо против нив..нека си се сексаат.ама,не морам јас,(а верувам и голем дел )да ги гледаме на парада и да им се восхитуваме,а тие да си се промовираат како модерни типови.

Мислиш да не им се дозволуваат ТВ емисии,како оваа новава госпоѓа министерка?????

И во рамковен да ги додадат.И обавезно во Армија и Полиција да бидат застапени.То ке биди лудило под тушеви...Уште само хомосексуалците ни фалеа како проблем.Ма шатори пред собрание ако не им се исполнат барањата.

И во рамковен да ги додадат.И обавезно во Армија и Полиција да бидат застапени.То ке биди лудило под тушеви...Уште само хомосексуалците ни фалеа како проблем.Ма шатори пред собрание ако не им се исполнат барањата.

:pos2::pos2::pos2::pos2:
Се сложувам со тебе :pos2::pos2:

Ајмо изволте....Македонија ви нуди љубов и се....
Какви права...:tapp::tapp:...свашта

Kои права... Права цевка,права шипка...се шо е долго и право а може и малце закривено на краевите за бољи осечај:)
Шо сакаат нека праат,поише жени за нас али нека не им даваат да посвојуваат деца. Тоа ми е чиста глупост.
-Кај работи татко ти?
-Кој татко?Двајца иам.
Шо чоек ќе излезе од тоа дете?

јас викам вака, нека си прават парада ако сакаат а кој сака нека оди на парадата, а кој неќе нека си седи дома или нека оди на друго место или нека отвори тема на форумов за парадата

А зошто да прават педерски паради? Зар нема други вредности државава (оваа и било која друга) па педерски паради да прави? Е*ати таквите вредности кога најголем хепенинг им е таква парада. Имам против, прашал некој некого зошто се малтретира нормалниот свет со вакви девијанти по телевизиите? Зошто мора да ги гледаме? А тој што ги поддржува не знам дали има деца кои би ги однел да гледаат паради на рунтави газиња, па да идат у геј клуб со детето, па на бичевање. Не, ние не сме прошетани надвор, ништо не знаеме, живееме во 18-ти век. Мало морген.
Штета што не се забранат сите вакви емисии и написи, понездрави се дури и од политика.

Мислиш да не им се дозволуваат ТВ емисии,како оваа новава госпоѓа министерка?????
...Не, не мислев на тоа...немам гледано, гледав само една епизода, но таму нема ништо геј, освен самиот Боки, за кој, освен електрична столица, нема спас...
Друго ми беше поентата: не треба да се проценуваат луѓето според нивната сексуална определеност, туку по оние работи кои се навистина важни..:smir:

Jas se soglasuvam so Lurtz donekade ,znaci ne treba da imaat nikakvi prava osven onie sto se propisani so ustav kako i site ostanati,zatoa sto se i isti so site ostanati.

Apropo paradite ne se soglasuvam bas premnogu,kako prvo jas ne veruvam deka drzavata gi organizira paradite(mozebi da gi sponzorira po malku) i si e nivno pravo da si se organiziraat se dodeka ne gi prekrsuvaat zakonite na televizija mozes da smenis kanal isto i deteto ne mora da ti i e involvirano vo paradata moze da si sedi zatvoreno doma i da gleda Ultimate Fight ,mislam normalno ako sakas da izgledas zdravo pokolenie:wink:(cinik sum sorry),kako vtoro Lurtz imas mnogu pogresna slika za pederite deka setaat so runtavi gazinja ili deka se oblekuvaat so rozevi bluzicinja i stegnati farmerki(mada sega i kaj nas e vo trend e ova pa ne se prepoznavaat uljezite).

Koga ke pogledam naokolu sto me sublimira okolu 30 % od bivsite kolegi mi bea pederi(3-ca)
I vidi cudo se toa bea teretana momci koj izgledaja sosem normalno i toa onaka Crnci so muskuli 190 do 195 mislis deka krcma ke ti skrsat a vamu si razmenuvaat blow job kako ovie so rozevive maicina koj se poveke promiskuitetni od Rocco.

Znaci jas sum da mu bidat zagarantirani pravata so ustav i nisto poveke ama mrazam koga se benificirani kako beli mecki sto i neretko e slucaj.

ако се воведат забрани тогаш А1 ќе треба да ја укине емисијата Ексклузив, или барем да си најде нови водители, а исто и редакцијата на таблоидот Свет ќе треба да се ремонтира, а и ќе нема шмизлата Мелита (сама си призна јавно дека е), Нора Шаќири и останата ВИП багра кај да иде да си прави фризура и да се мејкапува

а боки е посебен феномен, не ги вреѓајте хомосексуалците, тие сепак се луѓе, а ваков мутант се раѓа еднаш во 100 години, е сега Бог сакал тоа да се случи на наша територија, а против одлуките на Повисокото Битие ние како обични смртници не можеме ништо

сакам да кажам боки му доаѓа нешто како мутирана верзија на вирусот за заушки

Нивни права може да бидат :
- Да не ги тепаат 200 души туку 20 на 1 мислам :)

Друго ништо.

Jas se soglasuvam so Lurtz donekade ,znaci ne treba da imaat nikakvi prava osven onie sto se propisani so ustav kako i site ostanati,zatoa sto se i isti so site ostanati.

Apropo paradite ne se soglasuvam bas premnogu,kako prvo jas ne veruvam deka drzavata gi organizira paradite(mozebi da gi sponzorira po malku) i si e nivno pravo da si se organiziraat se dodeka ne gi prekrsuvaat zakonite na televizija mozes da smenis kanal isto i deteto ne mora da ti i e involvirano vo paradata moze da si sedi zatvoreno doma i da gleda Ultimate Fight ,mislam normalno ako sakas da izgledas zdravo pokolenie:wink:(cinik sum sorry),kako vtoro Lurtz imas mnogu pogresna slika za pederite deka setaat so runtavi gazinja ili deka se oblekuvaat so rozevi bluzicinja i stegnati farmerki(mada sega i kaj nas e vo trend e ova pa ne se prepoznavaat uljezite).

Koga ke pogledam naokolu sto me sublimira okolu 30 % od bivsite kolegi mi bea pederi(3-ca)
I vidi cudo se toa bea teretana momci koj izgledaja sosem normalno i toa onaka Crnci so muskuli 190 do 195 mislis deka krcma ke ti skrsat a vamu si razmenuvaat blow job kako ovie so rozevive maicina koj se poveke promiskuitetni od Rocco.

Znaci jas sum da mu bidat zagarantirani pravata so ustav i nisto poveke ama mrazam koga se benificirani kako beli mecki sto i neretko e slucaj.
Ок, моја грешка што дадов филмски пример за хомосексуалец :smir:. Сум ги гледал хомосексуалните лица во Данска, Шведска, знам дека не се такви, не можеш ни да ги познаеш. Во право си, сето тоа е така. Ама бев револтиран со некои си закони, паради и слично. Зошто е тоа потребно, не знам. Едноставно не знам дека е или не е хомосексуалец, а не ме интересира. Закони нема потреба пошто никаде не стои дека е забрането за педери или никому ни на чело не стои такво нешто. Едноставно, премногу се фокусира општеството на вакви квазипроблеми (и некој погоре што спомна, и мене ми личи на предизборни манипулации), отколку на вистински проблеми како на пример здравствената заштита на население, социјална заштита и слично. Премногу минутажа во медиумите (ок, приватни се но сепак јавноста ги гледа), децата се подложни на разни влијанија, како кога ќе земеш глина да ја преобликуваш во нешто. Мислам за психата на моите и другите деца и млади во РМ, нема да остави добар впечаток постојано споменување на вакви (сепак за мене девијантни) појави.
И ја кога бев млад (во сфрј) имаше хомосексуалци, ваљда се дружеле меѓу себе, никој тоа не им го бранеше (јас најмалку). Но вакви барања, настапи, ... Мислам дека дури сега би се направила дискриминација со вакви закони, пошто има и други категории население со своја сексуална ориентација (не мислам само на педофилите) кои исто така би побарале закон и рамноправност и кои себеси се сметаат за сосем нормални. Би се отишло во премногу непознати води, а како што спомнав, не гледам нерамноправност, само слушам од некое лице претставник од масо кое постојано се жали. И никој друг.
Едноставно прашање, која е поентата доколку би се донел некој закон, закон за што?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom