Бранко Црвенковски сега ја поткопува Македонија во спорот со Грција во МСП

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Не!

Тоа што словените се доселиле кај грците не може грците да ги направи словени.Не е извршена асимилација, ниту барем постои некој документ кој го потврдува тоа. Ако се досели некој американец кај мене в комшии и јас ќе станам американец?
Значи Грците си постоеле, и кај нив се доселиле Словените, и што сега, грците се словени бог да чува?

Ајде бреее! А за Македонците тоа не важи, а? Грците можат да останат грци и ако кај нив се доселиле словенските племиња, а Македонците пропаднале во земја и нит трага нит глас од нив. Кој те научи вака?

Абе дете ти грче да не си?

Ајде бреее! А за Македонците тоа не важи, а? Грците можат да останат грци и ако кај нив се доселиле словенските племиња, а Македонците пропаднале во земја и нит трага нит глас од нив. Кој те научи вака?

Ама чекај сега, јас само давам теории, никаде не постирав дека ние сме словени или пак антички македонци, затоа и вас ве прашувам.Ајде кажими што сме ние, словени или антички македонци?

ada напиша:
:tv:

Не е грче, на Бране наш дете е (мада и двете се едно те исто...:S )

Од каде ти дека јас сум грк? Јас и ти имавме реплики, очекував да ми реплицираш пак но те нема, а сега како дете мало постираш некои малоумни постови...

:tv:

Не е грче, на Бране наш дете е (мада и двете се едно те исто...:S )

Ама чекај сега, јас само давам теории, никаде не постирав дека ние сме словени или пак антички македонци, затоа и вас ве прашувам.Ајде кажими што сме ние, словени или антички македонци?
Само МАКЕДОНЦИ.

Грците ги користат изјавите на Бранко во своја полза!

Претседателот наместо да работи во интерес на државава во насока на формално да се потврди и од Судот во Хаг дека Грција ја прекршила Времената спогодба, тој и дава материјал за предметот на официјална Атина кој најмалку и оди во прилог на Македонија

Претседателот Бранко Црвенковски продолжува со лошата пракса да дава изјави кои не одат во прилог на државава. Сега на ред се оние кои се однесуваат на грчко-македонските односи, поточно тужбата што ја покрена Македонија против Грција поради непочитување на член 11 од Времената спогодба. Поточно, тужбата е затоа што Грција се обврза да не ја блокира Македонија во евроатлантскиот процес, а го прави спротивното. Неговите изјави се на штета на државава во процесот пред Судот. Надлежните и вклучените во овој предмет од македонска страна си ја гледаат работата и не и даваат никаков материјал на Грција. Тоа е вообичаено и пракса кога станува збор и за другите спорови пред Судот. Значи додека Македонија го подготвува документот за писмениот дел од расправата пред Судот на правдата во Хаг за предметот против Грција, Црвенковски со изјави во јавноста, го прави токму спротивното, и дава материјал на официјална Атина. Наместо ова тој би требало да даде придонес за формално да се потврди од Судот на правдата дека Грција не ја почитува Времената спогодба. Неговите изјави како што јавуваат медиумите во Грција, тамошните власти подготвувајќи се за писмената расправа, ги документираат за доставување до Судот на правдата. За чекорите што се прават во земјава, таа има целосно право. Официјална Атина не ги одобрува, а Црвенковски наседнува на грчките провокации.
-Ако се додадат оние потези што ги направивме пред Нова година, јас би ги нарекол на глупост да одговориш со две глупости, значи на некоја провокација од Грција да наседнеме и да правиме дополнителни грешки, како што беше именувањето на автопатот, именувањето на стадионот, именувањето на неизграден аеродром, значи потези од коишто ние немаме никаква корист, а од друга страна имаме голема штета, бидејќи го уриваме сопствениот меѓународен углед, изјави неодамна Црвенковски.

За името претседателот се огласи и од Бугарија каде е во официјална посета. Овој пат говореше за преговорите што се водат под покровителство на Обединетите нации и продолжуваат денеска во Њујорк. "Македонија е подготвена да бара решение, но не е подготвена да трпи диктат од Грција" рече Црвенковски додавајќи "ако Македонија сака да стане членка на евроструктурите, логично е, дека треба да постигне компромис со Грција, дали таков компромис е можен, зависи и од Грција".

Дека на Црвенковски ова не му е прв пат говорат и други примери. На приемот што го организираше неговиот кабинет во јануари за дипломатите акредитрани во земјава тој наместо да ја потенцира целосната посветеност на Македонија за вклучување во евроатлантските структури, говореше за неподготвеноста на државава. Значи повторно како лидер на социјалдемократите, а не како претседател на државата. Тој рече дека Македонија го нема формулирано вистинскиот одговор по новонастанатата ситуација, или недобивањето покана за НАТО со сите исполнети услови. "На самитот одржан во април минатата година Република Македонија иако ги исполни сите поставени услови, сепак, не доби покана за членство во НАТО. Преседанот од Букурешт не соочи со комплетно нова политичка реалност за која се уште, како држава, го немаме формулирано вистинскиот одговор", рече тогаш Црвенковски. Тоа го кажуваше пред неговите гости, дипломатскиот кор во земјава. Но, дека и за тоа не беше во право, има аргументи. Како прво, надворешно-политиката стратегија е воспоставена и вели дека целта е јасна, Македонија да стане полноправна членка на НАТО и Европската унија. Второ, на ова се работи континуирано и интензивно.

Но, ваквото однесување и изјавите на Црвенковски се вообичени за него, за човек кој мисли само за себе и само за својата кариера. Тој подолго време покажува, дека наместо како шеф на државата, настапува како лидер на социјалдемократите.

УТРЕШЕН ВЕЧЕР

Како можевте (Самоубиствен Спасителу, Дете Голомеше..) .... ???
Од раѓање вака ве избираат или тренирате по тоа штабовите? Па тука си имаме работа со пулени на вечерните училишта на Папата.
Ништо.. По шталски ќе мора :toe:
Vo vakvi situacii vladata e taa shto gi sproveduva tie odluki,shto znachi Makedonija ne e chlen vo EU i so tuzhbata gubi dragoceno vreme,ushte eden pokazatel upatuva na toa deka Grcija kako ugledna chlenka na EU ne e obvrzana da gi pochituva tie odluki bez ogled kako zavrshil sporot,svakjash sega za shto se raboti?Koga se reklo deka vo nadvoreshna politika se bara stav i strategija isto i politika a ne inaet se mislelo bash na ova.Ova prashanje se otvora po chlenstvoto na Makedonija vo EU,nashata pozicija e slepo crevo kako i vo pregovori taka i na megjunaroden plan,svakjash deka ne sme nikakov faktor za pregovori ili mokjni da izvlecheme uspeh vo ovoj spor?Makedonija e mala drzhava i gubi ogromni sredstva i investicii za vreme traenje na ovoj spor,gubi vreme za chlenstvoto vo EU.A isto da napomenam deka Gruevski seushte ne ponudil alternativa kako drzhavata kje opstoi na strateshki plan i vnatreshen ekonomski plan.

Абе, ти со сиот ум тресеш вакви зелени??? Ти мислиш Гејците пасат трева, па ние за малку ќе го смениме името, а после (откако ќе влеземе у ЕУ) ќе ги дигнеме нозете у вис и ќе кажеме: ова не важи !??
Не, вие знаете дека тоа не може да се случи дека Гејлада ќе бара гаранции за таа промена на името, но вие се надевате дека Македонците се глупи и ќе се фатат на ваква лага...:nenene: Па ние нафта пиеме бе, не пиеме помија..:bip:

Хаха, џабе се тие информации околу медиумите кога највлијателните или се провмровски или контра Бранко (како а1 на пример)

2. Лол сега ме насмеа. Поткопување на македонското единство? :pos:
Јас фино те прашав, што сме антички македонци или словени? И по секоја логика континуитетот за кој ти зборуваш секако се коси поради ФАКТОТ дека словените и античките македонци се ТОТАЛНО РАЗЛИЧНИ народи !!!

Ти бе, не си салам. Ова прашање за домашна да не ти е? И на што се темели твојот "факт" дека Македонците и Словените биле различни народи??? Немаш факти бе, детуле.. Затоа те заебаваат чичковците погоре.:buum: Каква дебилност треба да те мачи за да го поставиш прашањето: Дали сме биле антички Македонци (нема такви - дај доказ) или Словени (нејасна категорија - разјасни)?:nesvest:

martin напиша:
Само МАКЕДОНЦИ.
10x

Од каде ти дека јас сум грк? Јас и ти имавме реплики, очекував да ми реплицираш пак но те нема, а сега како дете мало постираш некои малоумни постови...

А врз кои извори си ги базираш “теориите“?

Бидејќи за да можеме да дискутираме за ова треба да знаеме колкав е твојот капацитет за да можеме да најдеме заеднички јазик.

Доколку имаш дупки во знаењето, можеби последица на сакатото образование, сеедно, еве никој никого не напаѓа. Но бидејќи даваш теории и притоа прашуваш ( иронично) што сме ние, дали словени или антички македонци, си наметнува само по себе некоја логика дека ти си доволно убеден да тврдиш едно од двете и притоа свесно ги толкуваш термините, за тебе се' е разбирливо и другите се мали деца кои едноставно се неуки и во тој контекст би те замолил да ни објасниш твоиве теории и да ги поткрепиш.

Можеш овде, можеш да отвориш тема на Историја форумот.
Ќе почекам, додека ги средиш аргументите, читаните дела, извори, цитати итн.

Се разбира дека имавме.
Но, откако ја воочив основата на твоите аргументи, особено околу таканареченото словенство и античност, решив да понудам соодветни реплики.

Нејсе, како што ти порачаа, малку информирај се, ако ништо друго барем на подфорумот Историја, и потоа, бујрум, дискусии како што треба и доликува.

Ти бе, не си салам. Ова прашање за домашна да не ти е? И на што се темели твојот "факт" дека Македонците и Словените биле различни народи??? Немаш факти бе, детуле.. Затоа те заебаваат чичковците погоре.:buum: Каква дебилност треба да те мачи за да го поставиш прашањето: Дали сме биле антички Македонци (нема такви - дај доказ) или Словени (нејасна категорија - разјасни)?:nesvest:

Ок, нема да користам википедија поради фактот дека грците таму пишувале во нивна полза, и нив како што ќе им текне.
А што сакаш ти да кажеш Каране, дека античките македонци и словените се ист народ? :nesum:

А врз кои извори си ги базираш “теориите“?

Бидејќи за да можеме да дискутираме за ова треба да знаеме колкав е твојот капацитет за да можеме да најдеме заеднички јазик.

Доколку имаш дупки во знаењето, можеби последица на сакатото образование, сеедно, еве никој никого не напаѓа. Но бидејќи даваш теории и притоа прашуваш ( иронично) што сме ние, дали словени или антички македонци, си наметнува само по себе некоја логика дека ти си доволно убеден да тврдиш едно од двете и притоа свесно ги толкуваш термините, за тебе се' е разбирливо и другите се мали деца кои едноставно се неуки и во тој контекст би те замолил да ни објасниш твоиве теории и да ги поткрепиш.

Можеш овде, можеш да отвориш тема на Историја форумот.
Ќе почекам, додека ги средиш аргументите, читаните дела, извори, цитати итн.

Моето образование е супер кулирај ти. Теориите ми беа околу словените и асимилацијата, во муабетот со Сашо :tapp:

Се разбира дека имавме.
Но, откако ја воочив основата на твоите аргументи, особено околу таканареченото словенство и античност, решив да понудам соодветни реплики.

Нејсе, како што ти порачаа, малку информирај се, ако ништо друго барем на подфорумот Историја, и потоа, бујрум, дискусии како што треба и доликува.

Па поради и твоето незнаење ја прекина дискусијата, многу нормално нели...

Ок, нема да користам википедија поради фактот дека грците таму пишувале во нивна полза, и нив како што ќе им текне.
А што сакаш ти да кажеш Каране, дека античките македонци и словените се ист народ? :nesum:

Моето образование е супер кулирај ти. Теориите ми беа околу словените и асимилацијата, во муабетот со Сашо :tapp:

Па поради и твоето незнаење ја прекина дискусијата, многу нормално нели...
Те цитирав за да знаеш дека на тебе се обраќам а не ти реплицирам на постот.
Од тоа што го видов што го изнапиша тука можам само да се согласам со другите дека немаш врска со историја. Ама ајде тоа не е толку важно како што е важно прашањето: Што си ти? Ти Македонец ли си? И ако си, тогаш ти сакаш ли и се согласуваш ли грците да ти го сменат идентитетот?
Ако ми одговориш дека не си Македонец и дека ич таквото не те боли дали ќе ни го сменат името тогаш не гледам зошто пишуваш тука на форумот. Ако не си Македонец и ти е сеедно како оваа држава се вика тогаш пресели се во некоја држава со некое име кое те привлекува најмногу и живеј си таму како граѓанин на истата и остави не нас да си живееме во Македонија.

Те цитирав за да знаеш дека на тебе се обраќам а не ти реплицирам на постот.
Од тоа што го видов што го изнапиша тука можам само да се согласам со другите дека немаш врска со историја. Ама ајде тоа не е толку важно како што е важно прашањето: Што си ти? Ти Македонец ли си? И ако си, тогаш ти сакаш ли и се согласуваш ли грците да ти го сменат идентитетот?
Ако ми одговориш дека не си Македонец и дека ич таквото не те боли дали ќе ни го сменат името тогаш не гледам зошто пишуваш тука на форумот. Ако не си Македонец и ти е сеедно како оваа држава се вика тогаш пресели се во некоја држава со некое име кое те привлекува најмногу и живеј си таму како граѓанин на истата и остави не нас да си живееме во Македонија.

Чекај малку, не ми кажувај ти мене дали знам или не знам историја надоврзувајќи се на другите постови, кажими ти од каде заклучи дека јас незнам историја, т.е. каде згрешив и го покажав моето незнаење.

Очигледно си ја утнал темата, тука не зборуваме за тоа дали грците ќе ми го сменат името и идентитетот, туку јас во еден пост едноставно прашав дали Црвенковски кажа некоја невистина во интервјуто, прашањето ми беше многу едноставно, но се искомпликува. Јас сум Македонец и Македонец ќе си останам, никаде не пишав дека ми е сеедно ако ми го сменат идентитетот/името па незнам зошто се брукаш и поставуваш вакви прашања за кои воопшто немам ништо спомнато во претходните постови. Јас те оставам да си живееш во Македонија, сигурно не дојдов со пушка да те истерам од дома, цц

Чекај малку, не ми кажувај ти мене дали знам или не знам историја надоврзувајќи се на другите постови, кажими ти од каде заклучи дека јас незнам историја, т.е. каде згрешив и го покажав моето незнаење.

Во неколку наврати покажа елементарно незнаење...али и незнаењето се трудеше да го претставиш како знаење, се додека некој не те исправи. Така да ако некој нема елементарни познавања од одредна област...за детаљи ич да не праиме муабет.

Во неколку наврати покажа елементарно незнаење...али и незнаењето се трудеше да го претставиш како знаење, се додека некој не те исправи. Така да ако некој нема елементарни познавања од одредна област...за детаљи ич да не праиме муабет.

Згрешив во врска со тоа до каде се населиле словените на југ, реков до Македонија (тоа што ти не знаеш и не ги познаваш вистинските граници на Македонија е твој проблем и твоја брука), значи згрешив, тие биле населени до Пелопонез.
Ти рече дека биле населени до островот Крит, што е неточно.Значи и ти погреши па никој не скокна да ти рече дека имаш елементарно незнаење !

Не се сомневам дека е супер.... САМОБЕНДИСАНО но сепак игнорантно.
Згрешив во врска со тоа до каде се населиле словените на југ, реков до Македонија (тоа што ти не знаеш и не ги познаваш вистинските граници на Македонија е твој проблем и твоја брука), значи згрешив, тие биле населени до Пелопонез.
Ти рече дека биле населени до островот Крит, што е неточно.
Значи и ти погреши па никој не скокна да ти рече дека имаш елементарно незнаење !

As far as the settlement of the Peloponnese is concerned, in my opinion a more coherent settlement took place in the 1st quarter of the 7th century when invasions to Crete and other Greek islands were undertaken from here in 623.

Извор: Werner J. Slawische Bügelfibein... S. 171.

Бидејќи не ми одговори на претходниот пост, туку ме избегна можеби со надеж дека си се извлекол и нема да мораш да докажуваш...колку си НЕУК, јас инсистирам да одиме со аргументи во понатамошната дискусија.

Das Geschlecht der Hellenen ist in Europa ausgerottet ... Denn auch nicht ein Tropfen edlen und ungemischten Hellenenblutes flieјаt in den Adern der christlichen Bevцlkerung des heutigen Griechenlands.

The Hellenic nation has been annihilated in Europe ... Because not even a drop of pure and unmixed Hellenic blood flows in the veins of the Christian population of today's Greece.

In the first volume of his History of the Peninsula of Morea in the Middle Ages, which appeared in 1830, Fallmerayer wrote:
The Hellenic race in Europe is completely exterminated. The physical beauty, the sublimity of spirit, the simplicity of customs, the artistic creativeness, the races, cities, and villages, the splendor of columns and temples, even the name of the people itself, have disappeared from the Greek continent. For not a single drop of real pure Hellenic blood flows in the veins of the Christian population of modern Greece. A terrific hurricane has dispersed throughout the space between the Ister and most distant corner of the Peloponnesus a new tribe akin to the great *Slavonic race.*

The appearance of the Avars in Europe was an epoch-making event in the history of Greece because they brought with them the Slavs and spurred them on to conquer the sacred soil of Hellas and the Peloponnesus.

''The final blow to the Greek population came, as Fallmerayer believed, with the importation of the plague from Italy in the year 746. Reference to this is found in the famous quotation from the imperial writer of the tenth century, Constantine Porphyrogenitus, who remarked that after this terrible plague the entire land was slavonized and became barbarian. The year when Emperor Constantine Copronymus died (775) Fallmerayer estimated, may be considered the final date when the desolate land became once more, and at this time completely, filled with Slavs, who gradually covered Greece with their new cities, towns, and villages. ''

''Moreover, various sources mention the presence of Slavs in Greece, primarily in the Peloponnesus, during all of the Middle Ages up to the fifteenth century. The most important source on the Slavonic penetration of the Balkan Peninsula is the Acta of St. Demetrius, mentioned above. ''

Justinian the Great and his successors (518 610)

Jakob Philipp Fallmerayer (1790 – 1861)

Извор: The Early Medieval Balkans

Autorzy John V. Fine, John V. A. Fine, Jr

http://books.google.pl/books?id=YbS...-JCiCw&sa=X&oi=book_result&resnum=2&ct=result
Одиме понатаму или да те причекам?

Не се сомневам дека е супер.... САМОБЕНДИСАНО но сепак игнорантно.

As far as the settlement of the Peloponnese is concerned, in my opinion a more coherent settlement took place in the 1st quarter of the 7th century when invasions to Crete and other Greek islands were undertaken from here in 623.

Извор: Werner J. Slawische Bügelfibein... S. 171.

Бидејќи не ми одговори на претходниот пост, туку ме избегна можеби со надеж дека си се извлекол и нема да мораш да докажуваш...колку си НЕУК, јас инсистирам да одиме со аргументи во понатамошната дискусија.

Jakob Philipp Fallmerayer (1790 – 1861)

Извор: The Early Medieval Balkans

Autorzy John V. Fine, John V. A. Fine, Jr

Одиме понатаму или да те причекам?

Види, јас користам Википедија, ти некои други автори и точка.Тоа не те прави пообразован :pos:
Јужните Словени (Склавини) и дел од Антите ги минуваат Карпатите и реката Дунав и се населуваат скоро на целата територија на Балканскиот Полуостров, достигнувајќи до Јадранското Море на запад, до Егејското Море на југ и до Црното Море на исток. Словените пенетрирале се до Пелопонез, но не успеале да ги додржат најјужните територии и не се населиле таму. Најјужните Словенски населби биле формирани северно од утврдениот град Солун.

Кажими на кое прашање не сум ти одговорил.Сериозно не паметам...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom