Бранко Црвенковски сега ја поткопува Македонија во спорот со Грција во МСП

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Хаха, џабе се тие информации околу медиумите кога највлијателните или се провмровски или контра Бранко (како а1 на пример)

2. Лол сега ме насмеа. Поткопување на македонското единство? :pos:
Јас фино те прашав, што сме антички македонци или словени? И по секоја логика континуитетот за кој ти зборуваш секако се коси поради ФАКТОТ дека словените и античките македонци се ТОТАЛНО РАЗЛИЧНИ народи !!!

3. Види сега, тие го прекршуваат договорот, и ние исто така, нели?

Точно, не ни очекував да влезеш во муабет за предизборието, всушност и нема што да зборуваш. Факт.
1.Јас ќе поворам по третпат,

СОРОС (читај СДСМ) финансира новинари во А1 и Време (а, и во останатите претходно набројани телевизии)

2. Серпико те праша нешто за Словените.
А јас ќе ти предочам дека самото тоа што велиш дека се различни народи, го дели народот на едни и други.
Додека пак вистината е дека се работи за едни те исти луѓе, МАКЕДОНЦИ, низ историјата.

Затоа, пред да продолжиш со небулуози кои го истакнуваат твоето незнаење, прочитај малку околу историските ревидирања и откритија.

3. Договорот...Договорот потишан од СДСМ кој се откажува од Македонското минато, симболи, идентитет е уште едно нешто со кое Бранко, ги поткопа позициите на Македонија, и пострашно, се откажа од неа.

Реков, таков договор, нека си го почитува сдсм.

Залезот на СДСМ ....се ближи
Бранко ќе ја вратеше на сцена ама овој пат ми се чини ептен погрешен момент и пат одбра. Бивши претседател кој ја напаѓа сопствената историја, култура, народ и постоење :tapp:

Аман бе!:vozbud:

Хаха, џабе се тие информации околу медиумите кога највлијателните или се провмровски или контра Бранко (како а1 на пример)

2. Лол сега ме насмеа. Поткопување на македонското единство? :pos:
Јас фино те прашав, што сме антички македонци или словени? И по секоја логика континуитетот за кој ти зборуваш секако се коси поради ФАКТОТ дека словените и античките македонци се ТОТАЛНО РАЗЛИЧНИ народи !!!

3. Види сега, тие го прекршуваат договорот, и ние исто така, нели?

Точно, не ни очекував да влезеш во муабет за предизборието, всушност и нема што да зборуваш. Факт.

Епа батка, ако е така ондак и грците немаат ништо заедничко со античките грци. Затоа што словените и античките грци се тотално различни народи!!! А општо познато е дека словените во своите преселби го населија целиот полустров заедно со цел Пелопонез и Крит.

Во тој случај и Александар да беше чист грк, а не е!...нема никаква врска со оние кои денес се претставуваат за грци од проста причина што тоа се само славо-грци, додека оние вистинските пропаднаа во земја во моментите кога дојдоа словените.

А за Бранко?...пффф!

Те молам кaжи ми дали словенците препливале преку Дунав на сламки, ги истребиле тукашните жители и започнале нова приказна која се вика словенство? Фала.

Словенците во никој случај тие заедно со Словените се доселиле од зад Карпатите на Балканскиот полуостров, тие спокојно живеат во подножјето на јулијанските алпи, на северот од Јадранското море, си имаат оформено држава со главен град Љубљана.Точка.
Вака сега озбилно, Словените се доселиле од зад Карпатите, тука, на Балканскиот полуостров, заклучно со Македонија на југ.Овдешните жители не се истребени (ако мислеше на жителите во Македонија).Токму и тоа сакав Ада да ја прашам, што сме ние де, Словени или Антички Македонци-домородци?

1.Јас ќе поворам по третпат,

СОРОС (читај СДСМ) финансира новинари во А1 и Време (а, и во останатите претходно набројани телевизии)

2. Серпико те праша нешто за Словените.
А јас ќе ти предочам дека самото тоа што велиш дека се различни народи, го дели народот на едни и други.
Додека пак вистината е дека се работи за едни те исти луѓе, МАКЕДОНЦИ, низ историјата.

Затоа, пред да продолжиш со небулуози кои го истакнуваат твоето незнаење, прочитај малку околу историските ревидирања и откритија.

3. Договорот...Договорот потишан од СДСМ кој се откажува од Македонското минато, симболи, идентитет е уште едно нешто со кое Бранко, ги поткопа позициите на Македонија, и пострашно, се откажа од неа.

Реков, таков договор, нека си го почитува сдсм.

1. И јас по 100 пат ќе ти кажам дека А1 ЈАВНО ГО КРИТИКУВАШЕ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ И БАРАШЕ НЕГОВА ОТСТАВКА !!!!!!! Дали еден потплатен новинар би пишувал нешто сосема спротивно или пак дали СДСМ потплатува за да се зборува по медиумите контра нив? :pos:

2. Не, напротив. Твоето незнаење е повеќе од очигледно. Јас не можам да те сватам, те прашувам за твоите корени т.е. што си ти, антички македонец или словен, а ти ми велиш дека самата помисла за отворање на ова прашање го дели македонскиот народ, значи ондак сме хибриди а?

3.Договорот сигурно не гласи така, ајде дај ми го договорот тука.

Епа батка, ако е така ондак и грците немаат ништо заедничко со античките грци. Затоа што словените и античките грци се тотално различни народи!!! А општо познато е дека словените во своите преселби го населија целиот полустров заедно со цел Пелопонез и Крит.

Во тој случај и Александар да беше чист грк, а не е!...нема никаква врска со оние кои денес се претставуваат за грци од проста причина што тоа се само славо-грци, додека оние вистинските пропаднаа во земја во моментите кога дојдоа словените.

А за Бранко?...пффф!

Чекај малку, очигледно си помешал некои работи. Кога Словените се доселиле на Балканот, тие не го асимилирале грчкото население во словенско, тие си опстојувале како два различни народи.
Е сега, Грците велат вака: Порано имало градови-држави и кралства кои што биле еден род - Грци. Тоа се Спартанците, Атињаните и Македонците. Значи според нивното тврдење Александар е крал на Македонија, Македонец - ГРК. Тоа се нивните аргументи :toe:

Вака сега озбилно, Словените се доселиле од зад Карпатите, тука, на Балканскиот полуостров, заклучно со Македонија на југ.Овдешните жители не се истребени (ако мислеше на жителите во Македонија).Токму и тоа сакав Ада да ја прашам, што сме ние де, Словени или Антички Македонци-домородци?

Заклучно со Крит бе момче!!!...Прочитај малце пред да излупеташ нешто, немој вака мислам, ептен е дилетантски.

Заклучно со Крит бе момче!!!...Прочитај малце пред да излупеташ нешто, немој вака мислам, ептен е дилетантски.

Епа кај се сега? Грците словени се а? Сакав да кажам денес живеат.. нема везе и јас лошо се изразив...

Ti navistina veruvas deka e vo prasanje licen stav na BC i deka eventualnoto negovo otsustvo od SDSM ke gi smeni poziciite na ostanatie clenovi tamu poradi otsustvoto na negovoto vlijanie???
Vakvite razmisluvanja za Makedonija tamu se endemska pojava, se prenesuvaat od koleno na koleno, od knishka na knishka, od funkcija na funkcija od Makraduli na Shema itn itn.....

100 eur. deka 2011 BC kako graganin na fyr Macedonia ke se pojavi vo svojstvo na svedok na IIta strana t.e grcija vo Haag.

Што се кладиш со мене, знаеш дека не би бил изненаден да го направи тоа. И јас не реков дека само БЦ е единствениот извор на проблемот, туку реков дека моментално ако сега се оттргне Б.Ц. тогашсе создава повеќе простор тие лоши ставови кои се пренесуваат од колено на коленода почнат да се искоренуваат во сдс.

....ceno vreme,ushte eden pokazatel upatuva na toa deka Grcija kako ugledna chlenka na EU ne e obvrzana da gi pochituva tie odluki bez ogled kako zavrshil sporot

Прашај ги Германците колку ја сметаат грција за „угледна“ членка на ЕУ.
Грција се сили не од позиција на добар углед туку од позиција на уцена.

Прашај ги Германците колку ја сметаат грција за „угледна“ членка на ЕУ.
Грција се сили не од позиција на добар углед туку од позиција на уцена.

Точно, и од позиција на сила ... а кај што има сила нема правдина...

Епа кај се сега? Грците словени се а? Сакав да кажам денес живеат.. нема везе и јас лошо се изразив...

Укључи го компјутерот ајде!!!...белким ќе ти текне.

Само не ми е јасно како некој се усудува да коментира работи од кои нема основно познавање?

Абер се немало од историја, ниту основните податоци не се познаваат, а ваму се изиграва мангупела, ѓоа многу разбираме ние. Филмот не го гледал, а го коментира, па и критики дава за него???...машала. Бог да чува!

Укључи го компјутерот ајде!!!...белким ќе ти текне.

Само не ми е јасно како некој се усудува да коментира работи од кои нема основно познавање?

Абер се немало од историја, ниту основните податоци не се познаваат, а ваму се изиграва мангупела, ѓоа многу разбираме ние. Филмот не го гледал, а го коментира, па и критики дава за него???...машала. Бог да чува!

Баш бог да чува!

Јас убаво кажав, до Македонија,значи, целиот регион Македонија ја опфаќа територијата од Косово на Север, Шара на Запад, Пирин на Исток и Егејот на Југ, уствари најјужната населена точка.Мада Пелопонез симболично се смета за нивна најјужна точка, а не Крит!

Точно, и од позиција на сила ... а кај што има сила нема правдина...

не не не ме разбра добро. Сакав да кажам грција ја има таа позиција на сила не врз основа на нејзиниот добар углед внатре во ЕУ туку врз основа на нејзиното право на вето кое има право да го примени иако морално не е оправдано кај никоја од сите други членки.

не не не ме разбра добро. Сакав да кажам грција ја има таа позиција на сила не врз основа на нејзиниот добар углед внатре во ЕУ туку врз основа на нејзиното право на вето кое има право да го примени иако морално не е оправдано кај никоја од сите други членки.

Па да де, силата-вето. Тоа сакав да кажам.

Баш бог да чува!

Јас убаво кажав, до Македонија,значи, целиот регион Македонија ја опфаќа територијата од Косово на Север, Шара на Запад, Пирин на Исток и Егејот на Југ, уствари најјужната населена точка.Мада Пелопонез симболично се смета за нивна најјужна точка, а не Крит!

Аууууу! Ова е симболично населување, а она не е! Од кај ти е ова жити све? :vozbud:

Нема симболично-не симболично. Цел Пелопонез е населен од словените! Што значи и околните острови! Тоа е целата позната Грција, нормално Беломорскиот дел не го ни сметам за Грција. А чим целата грција е населена од словените, значи грците ни се словенски браќа и ама никаква врска немаат со грците пред нив. Мислам би се сложил со ова со оглед на околностите. Не?

Аууууу! Ова е симболично населување, а она не е! Од кај ти е ова жити све? :vozbud:

Нема симболично-не симболично. Цел Пелопонез е населен од словените! Што значи и околните острови! Тоа е целата позната Грција, нормално Беломорскиот дел не го ни сметам за Грција. А чим целата грција е населена од словените, значи грците ни се словенски браќа и ама никаква врска немаат со грците пред нив. Мислам би се сложил со ова со оглед на околностите. Не?

Не!

Тоа што словените се доселиле кај грците не може грците да ги направи словени.Не е извршена асимилација, ниту барем постои некој документ кој го потврдува тоа. Ако се досели некој американец кај мене в комшии и јас ќе станам американец?
Значи Грците си постоеле, и кај нив се доселиле Словените, и што сега, грците се словени бог да чува?

Да те корегирам само, Пелазгите ни се словенски браќа, Грците не.
Битна суштинска разлика.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom