Те молам кaжи ми дали словенците препливале преку Дунав на сламки, ги истребиле тукашните жители и започнале нова приказна која се вика словенство? Фала.
Словенците во никој случај тие заедно со Словените се доселиле од зад Карпатите на Балканскиот полуостров, тие спокојно живеат во подножјето на јулијанските алпи, на северот од Јадранското море, си имаат оформено држава со главен град Љубљана.Точка.
Вака сега озбилно, Словените се доселиле од зад Карпатите, тука, на Балканскиот полуостров, заклучно со Македонија на југ.Овдешните жители не се истребени (ако мислеше на жителите во Македонија).Токму и тоа сакав Ада да ја прашам, што сме ние де, Словени или Антички Македонци-домородци?
1.Јас ќе поворам по третпат,
СОРОС (читај СДСМ) финансира новинари во А1 и Време (а, и во останатите претходно набројани телевизии)
2. Серпико те праша нешто за Словените.
А јас ќе ти предочам дека самото тоа што велиш дека се различни народи, го дели народот на едни и други.
Додека пак вистината е дека се работи за едни те исти луѓе, МАКЕДОНЦИ, низ историјата.
Затоа, пред да продолжиш со небулуози кои го истакнуваат твоето незнаење, прочитај малку околу историските ревидирања и откритија.
3. Договорот...Договорот потишан од СДСМ кој се откажува од Македонското минато, симболи, идентитет е уште едно нешто со кое Бранко, ги поткопа позициите на Македонија, и пострашно, се откажа од неа.
Реков, таков договор, нека си го почитува сдсм.
1. И јас по 100 пат ќе ти кажам дека А1 ЈАВНО ГО КРИТИКУВАШЕ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ И БАРАШЕ НЕГОВА ОТСТАВКА !!!!!!! Дали еден потплатен новинар би пишувал нешто сосема спротивно или пак дали СДСМ потплатува за да се зборува по медиумите контра нив?
2. Не, напротив. Твоето незнаење е повеќе од очигледно. Јас не можам да те сватам, те прашувам за твоите корени т.е. што си ти, антички македонец или словен, а ти ми велиш дека самата помисла за отворање на ова прашање го дели македонскиот народ, значи ондак сме хибриди а?
3.Договорот сигурно не гласи така, ајде дај ми го договорот тука.
Епа батка, ако е така ондак и грците немаат ништо заедничко со античките грци. Затоа што словените и античките грци се тотално различни народи!!! А општо познато е дека словените во своите преселби го населија целиот полустров заедно со цел Пелопонез и Крит.
Во тој случај и Александар да беше чист грк, а не е!...нема никаква врска со оние кои денес се претставуваат за грци од проста причина што тоа се само славо-грци, додека оние вистинските пропаднаа во земја во моментите кога дојдоа словените.
А за Бранко?...пффф!
Чекај малку, очигледно си помешал некои работи. Кога Словените се доселиле на Балканот, тие не го асимилирале грчкото население во словенско, тие си опстојувале како два различни народи.
Е сега, Грците велат вака: Порано имало градови-држави и кралства кои што биле еден род - Грци. Тоа се Спартанците, Атињаните и Македонците. Значи според нивното тврдење Александар е крал на Македонија, Македонец - ГРК. Тоа се нивните аргументи