Која религија е најсурова?

• Креатор на темата Креатор на темата igor108367
  • Време на започнување Време на започнување
Доказ и желба не се исто. За секое тврдење треба да има доказ инаку е теорема.

Веќе реков: верата е индвивидуална/приватна/внатрешна, а не надворешна категорија. Затоа, Он вели„...Царството Небесно е во вас...„. Ако сакаш доказ од духовна природа, треба а имаш и духовни очи. А за доказите од материјална природа, доволни ти се разумот и 5-те сетила.

Веќе реков: верата е индвивидуална/приватна/внатрешна, а не надворешна категорија. Затоа, Он вели„...Царството Небесно е во вас...„. Ако сакаш доказ од духовна природа, треба а имаш и духовни очи. А за доказите од материјална природа, доволни ти се разумот и 5-те сетила.

Ок те разбрав докази нема освен гола вера.

Докази има. Се однесуваш како да си „...паднат од Марс..„ и како во животот ништо да не си научил. Се што си учел во школка клупа, сето тоа сведочи за твојот Бог, само што авторите на учебницире кои ги користиш, не сакаат да признаат дека се е од Бога, оти (авторите) така би биле исмејани.

Можам само да ти посакам среќа во (бого)барањето. Средбата со Бога е секогаш лична, не очекувај некој да те запознае со твојот Творец. Христос дојде и сите не повика на спасение. Твое е да одлучиш дали ќе Го прифатиш или не.

Докази има. Се однесуваш како да си „...паднат од Марс..„ и како во животот ништо да не си научил. Се што си учел во школка клупа, сето тоа сведочи за твојот Бог, само што авторите на учебницире кои ги користиш, не сакаат да признаат дека се е од Бога, оти (авторите) така би биле исмејани.

Можам само да ти посакам среќа во (бого)барањето. Средбата со Бога е секогаш лична, не очекувај некој да те запознае со твојот Творец. Христос дојде и сите не повика на спасение. Твое е да одлучиш дали ќе Го прифатиш или не.

ок значи јас и сите можни научници на светот сме паднати од марс. Инаку на ниту еден научник не му е страв да ги објави своите верувања и докази ако навистина смета дека се точни.

ок значи јас и сите можни научници на светот сме паднати од марс. Инаку на ниту еден научник не му е страв да ги објави своите верувања и докази ако навистина смета дека се точни.

Ето, пак си паднал од Марс.
Научниците воопшто не кријат дека „некој„ сето „тоа„ го создал. Но, се СРАМАТ тоа свое убедување, т.е. рационално сознание дека Вселената и се во неа се логични производи од рационално битите, ЈАВНО да го кажат. Ќе бидат исмејани, дека, ете, и тие, иако паметни, пак се занмиваат со „праисториски„ финти-дека Бог е Творецот на се видливо и невидливо.

Ајде кратко и јасно:

Боже,који постао ниси
И ког нестат неќе,
С Твојом волјом све престаје,
Раѓа се и креќе.

Свако јутро исход Сунца
И запад пред вече,
О Твојој нам моќи, Боже,
Сто доказа рече. :smir:

ГИ МОЛАМ АДМИНИСТРАТОРИВЕ ТЕМАТА ДА ЈА ПРАТАТ ВО КАНТА...ОТИ НЕМА ЛОШИ И ДОБРИ РЕЛИГИИ(ЗАВИСИ КОЈ КАКО ЈА РАЗБРАЛ-ОД НИВО НА КУЛТУРА И ЕДУКАЦИЈА И ЕКБА ДА ВОСПРИМИ НЕШТО ТУЃО ПОЗИТИВНО,А НЕ ДА ГО ОМАЛОВАЖУВА)-И ОВОЈ ФОРУМ НЕ Е ЗА ВРЕЃАЊЕ НА РЕЛИГИИТЕ(БЕЗ РАЗЛИКА АДВЕНТИСТИ ХРИСТИЈАНИ МУСЛИМАНИ-ЈАС СУМ АТЕИСТ)...
ЗАТОА ПРАВЕЦ-КАНТА ОТИ ТУКА НИШТО КОРИСНО НЕМА-ИЛИ ГО МОЛАМ АВТОРОТ
ДА ГО СМЕНИ НАСЛОВОТ ВО "КОЈА РЕЛИГИЈА ИМА ОСТАВЕНО НАЈМНОГУ ТРАГИ ВРЗ ЕТИКАТА","ИЛИ КОЈА РЕЛИГИЈА НАЈМНОГУ ВЛИЈАЕ ВРЗ ОПШТЕСТВОТО"ПА ТУКА КЕ ИМА ДИСКУСИИ НЕМА ВАМУ НИШТО...А И ДА САКААТ НАЈЛОША НА КРАЈ КРАЕВИ НЕКА СПОРЕДАТ ПО "ВЛИЈАНИЕТО НА РЕЛИГИЈАТА И РЕЗУЛТАТИТЕ ОД СЕКОЈА РЕЛИГИЈА" КАКО И ТОА ДАЛИ ИМАТ ПОЗИТИВНО ИЛИ НЕГАТИВНО:smir:

Ајде кратко и јасно:

Боже,који постао ниси
И ког нестат неќе,
С Твојом волјом све престаје,
Раѓа се и креќе.

Свако јутро исход Сунца
И запад пред вече,
О Твојој нам моќи, Боже,
Сто доказа рече. :smir:

Прекрасно, побратиме Omer el Faruk! Прекрасно!:aplauz:

Алах уегбер!

БОЖЈАТА (Алаховата, Елоаховата) СОВРШЕНА ВОЛЈА се отелотвори во ИСУС (Иса) Живото ЕВАНГЕЛИЕ кое ни ја престави СОВРШЕНАТА ВЕРА (СОВРШЕНИОТ ИСЛАМ)!

Алах уегбер!

Христијанство,ислам,будизам,Том Круизам,исто ми се фаќа,и онака не сум религиозна.

Христијанство,ислам,будизам,Том Круизам,исто ми се фаќа,и онака не сум религиозна.

Ето, видите...Сега дури и тоа го знаеме-дека не си религиозна. И во што е тука твојата уникатност?

Муслиманската !
Зошто пак муслиманската? Не сум муслиман, но би сакал да знам како муслиманите се покажале лоши кон тебе или на телевизија? Но не мешајте нација со вера. Учев со арапи, ок си беа луѓето, да не правам примери за во маало-буквално цел балкан и скоро сите вери (без будизам, харе и јеховини).

Ето, видите...Сега дури и тоа го знаеме-дека не си религиозна. И во што е тука твојата уникатност?

А ти си религиозен па се сметаш за уникатен?

А ти си религиозен па се сметаш за уникатен?

Кога напишав „уникатност„, мислев на „уникатноста„ во ставот дека не верува. А тој став не е уникатен, оти добар дел од форумџиите веќе го изјавиле како свој став. Така, има(ме) уште еден форумџија кој вели дека не верува, а со тоа, не кажува ништо уникатно-неверувањето како личен став, веќе е кажано и од други.

Секоја религија е сурова, затоа што наметнува тешки јареми на своите поданици-робови.

Но има само една вера на љубовта и милоста без трунка суровост, вера каде ритуалите се заменети со љубов а жртвите и курбаните со милост. Нели?:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom