Промискуитет меѓу младите

• Креатор на темата Креатор на темата marsovka
  • Време на започнување Време на започнување
tesko, promisluitetot malku se namali poradi strav od sida, ama sepak se propagira preku tv, filmovi intrnet itn i normalno losoto e polesno da se prifati.

Сега е во пораст кај нас оти е сеуште ново. Ама кога ќе дојдат наредни генерации и кога ќе видат како цел град покажува со прст и им се смее на таквите девојќи ќе се смени нагло мислењето.

Како бе така за се да обвинуваш домашно воспитување..Мислиш дека родителите може да контролираат што децата гледаат на телевизија?Да не треба да им цензуриират или да се притресуваат секогаш кога ќе има нешто несоодветно во цртаните(зашто во сегашните цртани има свашта)..
Да не треба да им стојат родителите над глава кога шетаат по нет-страните и да им кажуваат тука може,тука не...
Премногу контрола е лошо..

Како можеш да кажеш така кога нешто што најмногу влијае на човековата свест и расудување се медиумите. Децата кои секој ден гледаат на телевизија, на нет вакви случаи добиваат чувство дека тие се нормални појави во околината што ги опкружува и ги прифаќаат како нормални џабе им казни, затворање по дома, забрани и сл. Воспитувањето е процес кој треба да се спроведе пред период на адолесценција, да му се укажат на детето моралните вредности, опасности од кои треба да бега.Ако се пропушти тој воз веќе е доцна.
Ок кога и двете веќе напнавте за телевизијата или нетот дека влијале на тоа децата да се сексаат на 12 години... гледаат и самоубиства нели, епа тогаш што не почнат да се самоубиваат, ако веќе им е да се соживуваат со тоа што го гледаат и најпосле гледаат и вести а и емисии кои укажуваат дека сексањето или свирењето флејти и што уште не на мала возраст е ненормално, девијантно и штетно, што не се придржуваат до тоа? Немој да ми кажете дека зјапаат порки на нет а пред тоа да кликнат дека имаат 18+ ама не... не го одбираат другото што го гледаат, туку го одбираат сексот како игра, токму поради малата контрола од дома и тоа што родителите дозволиле нивното мало ќеркиче да оди со некој 20+ годишен на кого дефинитивно не му е дојдено до држење за раче со тоа девојче со наплив на хормони... и искрено баш би сакал да ве видам и двете како мајки на девојчиња кои ќе имаат забрана за нет (под услов да не се промени многу од сегашнава ситуација) а ќе се онака ослободени од домашно воспитување т.е ќе им дозволите да бидат слободни пошто нели вие сте перфектни и не требало да се мачите и да им укажувате на тоа дека сексот не е игра која треба да ја практикуваат наместо играњето со кукли или играњето криенка на 12 години туку дека се слободни да скитаат и да прават што сакаат.

Епа види што мислам на таа тема, имаше и таква тема...Не е секогаш така...ским си такав си....ѕирни поубаво и ќе вииш дека за мене тоа нема никакво значење
можеби нема никакво значење кај повозрасните. Ама кај младите се е уклапање во средина , емитирање на тв, емитирање на најпопуларниот во друштво, најпопуларниот од клас, најпопуларниот од школо. ја гледам сестра ми и нејзино друштво, и се зависи од околината. Тој кој се издвојува не е прифатен

можеби нема никакво значење кај повозрасните. Ама кај младите се е уклапање во средина , емитирање на тв, емитирање на најпопуларниот во друштво, најпопуларниот од клас, најпопуларниот од школо. ја гледам сестра ми и нејзино друштво, и се зависи од околината. Тој кој се издвојува не е прифатен
хммммм нема везе цел живот сум странец меѓу луѓето,никогаш не било ради тоа дали си или не си сексуално активен

па обично ретки се тие фраерчиштата, и не глеам зашо некој би се одвојувал од поголемиот дел на поединци кои не се така истакнати и би се приклучил кон фаците доколку сфатил што е правилно и дколку имало кој да му покаже како да живее...а ја се глеам себеси...средно сум...така да многу добро знам како идат тие работи...и затоа вака и зборам...

Значи сепак најглавната улога ја имаат родителите. И секако дека не може да се виси над глава, меѓутоа неможе ни да се дозволи сваштарија.
Многу нормално дека и родителите имаат голема улога во восптувањето,во насочувањето на децата и нивното однесување..ама поентата ми беше дека не е се во строгоста на родителите,џабе ќе ги ставиш под стаклено ѕвоно кога само што ќе излезат ќе збеснат..
Има многу фактори кои ќе влијаат врз оформувањето на детето како личност,дефинитивно не се само родтелите виновни..
Кој родител би посакал лошо за своето дете?Кој би сакал ќерката да му биде радодајка..ама поради други непосакувани работи се случува и тоа..

tesko, promisluitetot malku se namali poradi strav od sida, ama sepak se propagira preku tv, filmovi intrnet itn i normalno losoto e polesno da se prifati.
Абе како не,сега користат кондоми и немаат гајле од ништо..Владата добро се грижи младите да користат кондоми и да не фатат сида...

Ок кога и двете веќе напнавте за телевизијата или нетот дека влијале на тоа децата да се сексаат на 12 години... гледаат и самоубиства нели, епа тогаш што не почнат да се самоубиваат, ако веќе им е да се соживуваат со тоа што го гледаат и најпосле гледаат и вести а и емисии кои укажуваат дека сексањето или свирењето флејти и што уште не на мала возраст е ненормално, девијантно и штетно, што не се придржуваат до тоа? Немој да ми кажете дека зјапаат порки на нет а пред тоа да кликнат дека имаат 18+ ама не... не го одбираат другото што го гледаат, туку го одбираат сексот како игра, токму поради малата контрола од дома и тоа што родителите дозволиле нивното мало ќеркиче да оди со некој 20+ годишен на кого дефинитивно не му е дојдено до држење за раче со тоа девојче со наплив на хормони... и искрено баш би сакал да ве видам и двете како мајки на девојчиња кои ќе имаат забрана за нет (под услов да не се промени многу од сегашнава ситуација) а ќе се онака ослободени од домашно воспитување т.е ќе им дозволите да бидат слободни пошто нели вие сте перфектни и не требало да се мачите и да им укажувате на тоа дека сексот не е игра која треба да ја практикуваат наместо играњето со кукли или играњето криенка на 12 години туку дека се слободни да скитаат и да прават што сакаат.
А мислиш не се самоубиваат заради интернет икс фактори?!?
Случај еден
Случај два
Само два примери дека децата гледаат од интернет и телевизија како да си го одземат животот..Знам дека имаше уште една тема за девојка што се самоубила зашто оставила нејзина слика на некој форум па ја изреметиле,само не можам да ја најдам...
А мислиш дека кога ќе бидат некоја секс сцена го менуваат каналот или ја исклучуваат страната само затоа што се чесни..Како не бе..Особено не во денмешно време каде што секој можен прозивод го рекламираат со секс сцени,секоја емисија која сака да постигне публицитет продава секс..
Поинформирани се од колку што сме биле ја и ти на нивни години..
оној вицон-„Сине јас и ти време е да разговараме за секс“...-„Кажи тато,што треба да ти објаснам...„не е веќе само виц,туку е реалност..

И не знам зашо не нападна толку..каде побогу јас реков дека сум совршено воспитана или дека сум совршена..
И јас сум правела грешки во животот на кои не сум горда..и јас сум скршнувала од патот по кој моите сакале да одам...
Знаеш,моите мачно работеле за да ме израснат и да ми допуштат многу работи,ретко кога имале време да ме воспитуваат и да надгледуваат што правам,немале време да си играат со мене,да пишуваат домашни или што и да прават родителите со нивните деца..ама мајками кога сме имале еден саат во неделата само за нас две ми кажувала дека треба да сум чесна,дека треба да сум паметна и да се контролирам,да не ме интересира што прават сите други..до тука смее да те пипне машко..подоле не..има време за се...

За разлика од тоа,денешните деца не дозволуваат родителите да им кажуваат боло што..веќе се информирани од многу други извори..тоа е целчата поента..

А и друштвото многу влијае..ако твоето друштво е сексуално девијантно,многу нормалкно дека и ти ќе бидеш по настарните работи..ако не е си најдеш друго друштво кое ти одговара...

Ziveeme vo komeercijalno opstestvo
a ima edna izreka mislam vaka bese
covekot e po priroda promiskuiteten
Prirodata go sozdala neverstvoto
a opstestvoto brakot
a brakot e sofisticirana prostitucija
se zemaat megu sebe slicnite po ugled i prestiz
prostitutka plakas za edna vecer
zena ja plakas cel zivot
ne nosi pari doma
i nema ni sex he he...

Знаеш,моите мачно работеле за да ме израснат и да ми допуштат многу работи,ретко кога имале време да ме воспитуваат и да надгледуваат што правам,немале време да си играат со мене,да пишуваат домашни или што и да прават родителите со нивните деца..ама мајками кога сме имале еден саат во неделата само за нас две ми кажувала дека треба да сум чесна,дека треба да сум паметна и да се контролирам,да не ме интересира што прават сите други..до тука смее да те пипне машко..подоле не..има време за се...
Токму тоа и го потенцирам цело време, некој седнал и ти кажал што и како, е кај овие гарант никој не се ни потрудил да го стори истото, сигурно и ти си гледала порнич ама гарант не си помислила веднаш еј чек да да ја пробам сцената со овој или со оној, зошто некој ти зборувал за тоа дека контролата треба да преовладува, дека тоа што го правиш е погрешно и не треба одма се што ќе видиш да го примиш (да го примиш како навика де :)) а и гарант мајка ти а и татко ти не ти дозволувале на 13 години да носиш деколте и некој пушап градник за цицињата да бидат напрчени, некое џиш карминче на устата, и минич кој повеќе ќе открива одошто ќе сокрива и притоа да ти дозволат со гордост да раскажуваш како си фатила дечко па уште и како сте се бакнувале и сл.

neka ima sexs ...........sakavte demokratija .....si otidoaaa i turcite aj sega ebaajte se do bessvest................i se neka ispadnat kurvi i lizaci teski.........
pozzz voa e napisano za tie sto se smizlicki mili moi:baeh:

Јас пак, ги гледам (слушам) мачките у маало и си влечам аналогии.

Порано, мачките се пареле само во февруари. Сега се парат минимум двапати годишно, ако не и почесто. Колку што знам, причината за оваа нагласена и прогресивна промискуитетност е добриот живот - заради изобилство на храна и топол дом на зима, се губи потребата од сезонско парење заради добивање на потомство на пролет.

Аналогно, промискуитетноста на луѓето (па и младите) во ситуации кога им се сите останати потреби исполнети е исто така природна. Училиштата треба да воведат сексуално образование и да дистрибуираат бесплатни кондоми. Повеќе од ова не верувам дека може да се направи.

Јас пак, ги гледам (слушам) мачките у маало и си влечам аналогии.

Порано, мачките се пареле само во февруари. Сега се парат минимум двапати годишно, ако не и почесто. Колку што знам, причината за оваа нагласена и прогресивна промискуитетност е добриот живот - заради изобилство на храна и топол дом на зима, се губи потребата од сезонско парење заради добивање на потомство на пролет.

Аналогно, промискуитетноста на луѓето (па и младите) во ситуации кога им се сите останати потреби исполнети е исто така природна. Училиштата треба да воведат сексуално образование и да дистрибуираат бесплатни кондоми. Повеќе од ова не верувам дека може да се направи.
Да ама сега учат веронаука и таму ги учат дека кондоми да се користи е грев.

Да ама сега учат веронаука и таму ги учат дека кондоми да се користи е грев.
Tрчи,трчи..тресни глупост...трчи,трчи тресни уште нешто...
Зашто побогу на веронаука би ги учеле да не користат кондоми?!
Всушност учат на имање еден партнер,брачна заедница и такви ствари,промискуитет не е изборна опција па ако веќе тоа го одбереш не користи заштита зашто е грев...

Tрчи,трчи..тресни глупост...трчи,трчи тресни уште нешто...
Зашто побогу на веронаука би ги учеле да не користат кондоми?!
Всушност учат на имање еден партнер,брачна заедница и такви ствари,промискуитет не е изборна опција па ако веќе тоа го одбереш не користи заштита зашто е грев...
исто така да се истури семето на земја е грев казнив со смрт -стар завет не ми тењкнува кој дел

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom