"Дечко ми"/"Девојка ми" или неговото/нејзиното име?

Член од
8 февруари 2010
Мислења
4
Поени од реакции
0
Кога разговарате во друштво и притоа го споменувате вашиот дечко или девојка, дали го кажувате неговото/нејзиното име или пак едноставно кажувате - дечко ми/девојка ми?

Имам една другарка која секогаш кажува "дечко ми" иако сите добро го знаеме кој е и како се вика и практично е во наше друштво откако се заедно, а таа пак си продолжува дечко ми, дечко ми... или да се плаши да и го украде некој или пак се фали дека има дечко:toe:
Нормално е на почетокот од врската кога никој не го познава или пак никој од друштвото не слушнал за него да се кажува дечко ми, се додека не го запаметат, ама нон стоп да се вика дечко ми, тоа е веќе смешно.

Кој е вашиот став?
Јас мислам дека твојата другарка постапува исправно со оглед на тоа да не се побркаат имињата кои се исти(идентични)на нејзиниот дечко. Тука во Германија секогаш се употребува изразот: "Меin Mann" или "Mein Freund" а при тоа се мисли-„Мажми„ или „Мојот дечко„. Така да нема забуна дали се работи за некој пријател, другар или колега, туку конкретно се однесува за нејзинот маж или дечко.
Кој е вашиот став?[/quote]

~angela~

mladiot matematicar
Член од
29 август 2008
Мислења
226
Поени од реакции
25
Кога разговарате во друштво и притоа го споменувате вашиот дечко или девојка, дали го кажувате неговото/нејзиното име или пак едноставно кажувате - дечко ми/девојка ми?

Имам една другарка која секогаш кажува "дечко ми" иако сите добро го знаеме кој е и како се вика и практично е во наше друштво откако се заедно, а таа пак си продолжува дечко ми, дечко ми... или да се плаши да и го украде некој или пак се фали дека има дечко:toe:
Нормално е на почетокот од врската кога никој не го познава или пак никој од друштвото не слушнал за него да се кажува дечко ми, се додека не го запаметат, ама нон стоп да се вика дечко ми, тоа е веќе смешно.

Кој е вашиот став?
Se slozuvam so tebe, istoto go pravev i jas, i imas pravo ako site go znaat veke mozes po iem da go vikas, ali i mene nekad na covek sto go znae decko mi i ke recem decko mi vaka i taka, namesto po ime, ali poubavo e po ime sepak i toj e covek, a ne samo po prekar: decko mi :D:pos2::back:

Член од
30 април 2009
Мислења
790
Поени од реакции
38
Моментално сум сингал :(:(:(

Член од
5 февруари 2010
Мислења
290
Поени од реакции
58
Во ситуации со познато друштво и за двајцата, го споменувам со име... во ситуации со непознато (кои не биле многу), со "дечко ми".

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
Обично го кажувам неговото име, е сега за тие што незнаат кој е, кратко и јасно кажувам дека тој ми е дечко и потоа продолжувам пак да го кажувам името, некако ми е глуп терминот "дечко ми".

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Најсоодветен збор што го користам е "ѓубре или ѓубрето" :pipi:, секако од милост кажано, а ретко паѓа на муабет кога сум во друштво.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Жена ми.

Је беш га, 6.5 години сме заедно... како да ја викам? :)

Suvopi4est

The One & Only
Член од
4 февруари 2011
Мислења
148
Поени од реакции
18
ja koa kazuvam za zenskami go kazuvam prvo imeto na zenskami i posle produzavame da zborime po ime :)

Член од
15 октомври 2009
Мислења
822
Поени од реакции
291
името :P, нејќам женска ми дека ќе викат се курчи има женска.... може нема да викат, ама така си викам :D:D

RZ

Член од
3 април 2010
Мислења
75
Поени од реакции
14
ја викам "жена ми" , иако сеуште ми е девојка, али ќе ми биде жена па затоа така викам

Kajgana Shop

На врв Bottom