"Дечко ми"/"Девојка ми" или неговото/нејзиното име?

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Кога разговарате во друштво и притоа го споменувате вашиот дечко или девојка, дали го кажувате неговото/нејзиното име или пак едноставно кажувате - дечко ми/девојка ми?

Имам една другарка која секогаш кажува "дечко ми" иако сите добро го знаеме кој е и како се вика и практично е во наше друштво откако се заедно, а таа пак си продолжува дечко ми, дечко ми... или да се плаши да и го украде некој или пак се фали дека има дечко:toe:
Нормално е на почетокот од врската кога никој не го познава или пак никој од друштвото не слушнал за него да се кажува дечко ми, се додека не го запаметат, ама нон стоп да се вика дечко ми, тоа е веќе смешно.

Кој е вашиот став?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Јас обично со моето друштво кога зборам за дечкото, кажувам или името на дечкото или му давам епитети како “господинот“, “дотичниот“, “овој“... :icon_lol: А особено кога сум лута ги давам горенаведените примери.:)
А со луѓе кои не знаат, а морам да објаснам некоја ситуација, кажувам дечко ми и неговото име потоа.

Ајанта

Македонка
Член од
21 декември 2008
Мислења
580
Поени од реакции
37
Секогаш го спомнувам по име, ама ретко ми е тема на муабет во моето друштво, ептен ако на дневен ред имаме оговарање на „дотичните“.

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
Коа праам муабет со некој што не го знае дечко ми го користам терминот дечко ми.. во друштво ко се зезаме обично на трач партија го викам дотичниот или слично а коа праам муабет со некој што го знае си го викам на име

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
името, е сега ако праша некој која е таја следи објаснувањето: девојка ми.

E_L_E_N_A

Битола,мој роден крај
Член од
27 декември 2007
Мислења
479
Поени од реакции
16
Па пред оние што го познаваат,односно моето друштво го користам неговото име,а ако разговарам за него со личности кои не го запознале лично,тогаш го користам терминот „дечко ми".

babydol

Copy...
Член од
15 јули 2008
Мислења
1.561
Поени од реакции
92
Најчесто со име го споменувам , е сега ако некој евентуално не го препознае кој е , што е тогаш го именувам како дечко ми:pos2:

Член од
2 септември 2007
Мислења
2.155
Поени од реакции
176
По име го викам пред луѓе, а ако некој не знае, викам „дечкото“ :) Некогаш на шала викам „момчето“, „моето момче“, „либето“ или некои слични такви.
Тоа „дечко ми“ (кога сите знаат како се вика дечкото) ми е многу смешно и ми делува ко девојката да се фали што има дечко, кога бевме помали знам многу девојчиња така викаа. :)

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
Најискрено никогаш многу многу не ми бил на дневен ред пред целото друштво да зборувам за него.Али кога се случувало нешто такво тогаш најчесто го именувам по име некако по сум навикнала :toe:.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.138
Поени од реакции
163
Koga razgovaram za nego so luge so ne go znaat vikam de4ko mi, inaku so tia so go znaat go vikam na ime ili tipot moj, a ako sum nalutena idiotot moj.

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Или велам „тетребот“ или по име, или „изгорот“, кога сакам да звучам поетично. Ама се е ова за пред блиските. Пред оние кои не го знаат во принцип се трудам и да не го зборам многу, ама ако се мора, велам „дечко ми“ или „пријателот“. Последново ми е собрано од бугарските ми другарки, ми се свиѓа како израз:)
Иначе, него му се обраќам некогаш со „дечко ми“, ама чисто на заебанција, иначе по име си се викаме...

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Па на луѓе што ЈАС не ги знам а и дечко ми што не го знаат викам дечко ми...е сега од друштвото веќе сите го знаат и го кажувам со име :pipi:

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Кога зборам со луѓе за него, обично го ословувам со дибекот, оној волон мој, стоката и слични називи за домашни животни.
Кога му се обраќам директно ги користам лигавите изрази од типот: сонце, маче, срце, бејбе итн.
Кога разговарам со некој со кој што се шмекам и кој сакам да го заведам, немам дечко. Ако сепак по игра на случајот стане збор за него, го наведувам како „еден пријател со кој повремено се глеаме, а кој секако не ми е дечко, зошто у суштина сум слободна.“

А терминот „дечко“ го употребувам само кога сакам да се отарасам од некој напор, кај кого секогаш пали старото „иам дечко“.

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
При разговори го викам по име најчесто,доколку некој се зачуди,тогаш потенцирам-дечко ми:).

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
јас ја викам оваја :pos2: треба да се видам со оваја, треба да му се јавам на оваја!
и сите ме опоменуваат да не ја викам така :):)
така ми иди да ја викам! а понекогаш на име ја викам!

Kajgana Shop

На врв Bottom