Софтверот не работи, плата нема!

• Креатор на темата Креатор на темата AL.
  • Време на започнување Време на започнување
Никој никого не оправдуа, ама дека не е крај на светот, не е.
Ова се доведе до ниво на хистерија повторно, се манипулира со народот.
Доста со тие катаклизми.
Демек готово, банките ќе ве казнуваат, електростопанство ќе ве исклучува итн...

Ау сигурно некој го саботирал од СДСМ идат избори:pos2:

Во Македонија совтвер се парави за една недела што не ми е ни чудно да падне системот, барем треба некој да оди на суд за не одговорна работа без разлика дали е саботиран бидејки при изработка на ваков совфер се предвидува и саботажа.

Ако вака паѓа системот засмислувам што може да му се случи ако на некој хакер му влезе во око никој нема да зема плата

Доста со тие катаклизми.

Zoshto da mi zema bre Gruevski kamata od moi pari na banka?Eve na primer 2 dena chekam honorar da mi isplatat a deneska e 3 den od koga nemam pari zemeno.3 pati se maltretiram po bankite da si go zemam honorarot.Ama mene mi e chudno kako mozesh da go pravdash i pokraj se pred ochi shto ti go pravi,namesto nie da mu barame kamata za zadrzhuvanje na parite toj ni ja drzhi platata i parite od prichina shto izbori se blizhat pa nema koj da ja finansira kampanjata.Krajno vreme e takvite kako tebe od DPMNE da ja izvaat glavata od analniot otvor na Gruevski i da si go stavat prstot na chelo.

P.S.Skraja da e kraj na svetot.Bozhe sachuvaj ste.

Така да продужи со дркање во празно.

Se gleda koj e drkach ovde.:drk:

Доста со тие катаклизми.

Сега му е мајката..си велат овие „мудриве„..
Оти после тоа можеби и не ќе имаат шанси..
:toe:

Дека е потребна реформава, точно. Од секој можен аспект, така си е и тука се согласуваме.
И дека мораше некој да го направи софтверот е точно. Е сега, прашањето е кој и што уствари направил. Ти текнува? Проектот е добар, реализацијата е ужасна.
И немој, те молам, со бош муабети од типот на, на почеток е, нормално е да има проблеми. Софтверот има само еден проблем, не функционира, воопшто!

Delot za penziite rabotese bez problem od 2006... istiot "pisuvac" na softverot GRNAROV, go napravi i ovoj....i ne veruvam deka softverot e PROBLEMOT....Ne e nekoj softver, ama sepak kako taka funkcionirase....( a si bese operisan od "prijatelskoto" komuniciranje so korisnikot..:))
Najverojatno se raboti za NEVEROJATNEN PROSTAKLUK na glavesinite na UJP , koi polni so samobendisanost mislat deka se BOGOVI, nemaat pojma kakvi im se performasite na sistemot pod niv...napraven edinstveno so satar da "reze" pari od narod....
Od druga strana site tie sistemi se polni so NEDOVOLNO OBRAZUVANI ili po nekoja linija primeni rabotnici PACERI...koi neznaat ni prst na nekoe mesto da si bocnat ...a ne pak da koncepiraat, zadvizat i "vozat" takov eden sistem...
Ne e mozno vo denesno vreme vo Makedonija da nema 150 strucnjaci koi CELATA TAA MAKEDONIJA ke ja digitaliziraat do poslednoto apce vo sekoja apteka...
...definitivno nekoj sistematski NESAKA TOA DA BIDE...,bidejki ona sto klincite go pravat nadvor ...pokazuva nesto drugo...

Ау сигурно некој го саботирал од СДСМ идат избори:pos2:

Во Македонија совтвер се парави за една недела што не ми е ни чудно да падне системот, барем треба некој да оди на суд за не одговорна работа без разлика дали е саботиран бидејки при изработка на ваков совфер се предвидува и саботажа.

Ако вака паѓа системот засмислувам што може да му се случи ако на некој хакер му влезе во око никој нема да зема плата
Jebi ga..... Dr_ViRuS.............. tolku znaat, imaat bijna fantazija, ama ne gi biva za REALIZACIJA...takvite koi znaat ili se vo kuse ili se IZBEGANI veke odamna... :)...se spremaat??????...:)
Kako bese ona: proektiraj 5 godini , gradi edna,hartijata, sega bajtite...se najeftini :), vo MKD e obratno ..se proektira edna godina..pa posle se pravat GRESKI CELI 5 godini...:)

Бетончо, во софтверот нема графа за платени придонеси кон вработен кој е на боледување во тековниот месец. Па сеа ти види дали до необразуваните пацери е проблемот :):)

Zoshto da mi zema bre Gruevski kamata od moi pari na banka?Eve na primer 2 dena chekam honorar da mi isplatat a deneska e 3 den od koga nemam pari zemeno.3 pati se maltretiram po bankite da si go zemam honorarot.Ama mene mi e chudno kako mozesh da go pravdash i pokraj se pred ochi shto ti go pravi,namesto nie da mu barame kamata za zadrzhuvanje na parite toj ni ja drzhi platata i parite od prichina shto izbori se blizhat pa nema koj da ja finansira kampanjata.Krajno vreme e takvite kako tebe od DPMNE da ja izvaat glavata od analniot otvor na Gruevski i da si go stavat prstot na chelo.

Е не како тебе некој од СДСМ како нешто друго ти ствил во аналниот отвор па толу што ги браниш невидени апаши дај достате со тие СДСМ треба да згасне таа партија знае што прави премиерот.

Бетончо, во софтверот нема графа за платени придонеси кон вработен кој е на боледување во тековниот месец. Па сеа ти види дали до необразуваните пацери е проблемот :):)

Проблемот, сеуште, е до необразованите пацери. Ама, не тие на кои што мислеше Бетончо. ;)

Проблемот, сеуште, е до необразованите пацери. Ама, не тие на кои што мислеше Бетончо. ;)
Bogami ako toa e Grnarov, ne ke se slozev deka e neobrazovan pacer. Prvata mreza vo Makedonija, ona na penziskiot fond, e negovo delo. :)....a ako e do nekoj drug aslak so go kucal kodot, peki...:)

Bogami ako toa e Grnarov, ne ke se slozev deka e neobrazovan pacer. Prvata mreza vo Makedonija, ona na penziskiot fond, e negovo delo. :)....a ako do nekoj drug aslak so go kucal kodot, peki...:)

Совтерот нечини некој треба да одоговара.

Секогаш за почеток се зима готов совтвер за да се намалат ризиците , а во меѓувреме се бара поефтина алтернатива.

Овој совтвер сигурно нема силмулативни тестови гугле прават тестови по една година , ама ние сме најдобри зошто ќе ни се тестови.

Многу жално е што тоа се врзува со политички кампањи тоа е дел од нашиот образовен систем покажува колку сме способни односно неспособни.

Пензиснскиот фонд како и многу други системи ни се врзани со Мајкрософт што не го сметам за некој успех ( Бидејки тие се правени по страта психологија на ВБ програмери секоја чест на исклучоците).

Најтрагичното е што страдат вработените во стопанството.

Сепак тоа е Македонија ништо не е трагедија

Централната банка ги сумираше економските показатели за лани

2008 годината завршила со просечна стапка на инфлација од 8,3%. Народната банка регистрирала забавување на бруто инвестициите, а салдото на девизни резерви е намалено за нешто повеќе од 36 милиони евра.

СДСМ повторно нуди економски решенија

СДСМ повторно ќе изготви Акционен план за справување на македонските компании со глобалната економска криза и ќе го достави до Владата, најави денеска, привремениот лидер на СДСМ, Зоран Заев. Најголемата опозициона партија смета дека економијата е тема со која треба да се занимаваат македонските власти, а не само да тераат политика пред избори.
“Ќе изготвиме уште еден Акционен план и ќе го доставиме до Владата. Повторно ќе чекаме одговор од страна на Владата,“ рече Заев.
Тој соопшти дека имаат формирано работни групи во општините, чија задача е на општинско ниво да се договараат и преку искуства да се најдуваат решенија за справување со последиците од економската криза.
Заев ја обвини владата за игнорантски однос кон ефектите од кризата врз македонското стопанство и врз граѓаните.
“Во над 67,4 отсто од компаниите со кои сме контактирале, откажана им е барем една нарачка од странските партнери. На над 24 отсто од компаниите им е откажан кредит, кој им е неопходен да работат. Педесет отсто од компаниите не се знае како и кога ќе ја поделат јануарската плата, заради, Владиниот проект бруто плата. Секој месец се отпуштаат по 12.000 вработени, од кожарската, текстилната, земјоделците метало-преработувачката, а не зборуваме за металуршката, таа постои. Сите компании се погодени, поточно оние кои го создаваат бруто домашниот производ,“ рече Заев.
Според неговите информации странските инвеститори ја напуштаат државата, а Владата во паника им исплаќа огромни плати на странските менаџери, од џебовите на граѓаните.
“Да ги прифатија нашите предлог мерки за економската криза, немаше да дојде до ова дереџе“, додаде Заев.
Тој уште еднаш ја обвини Владата за расипништво кога во време на глобална криза, Владата троши пари на, како што рече Заев,“споменици како Шмизли и Дрва, и дека таквите потези се надвор од секоја економска логика. Тој порача тие пари владата да ги пренасочи за вистинска помош на македонските компании.

Хахахахахахаха, ме насмеа да си ибиш векот, хонорар не оди преку тој софтвер за него не се плаќаат придонеси.
Следно што е ...

Хахахахахахаха, ме насмеа да си ибиш векот, хонорар не оди преку тој софтвер за него не се плаќаат придонеси.
Следно што е ...

Isplatata odi preku Komercijalna Banka,a komercijalna gi zadrzhuva parite na odredeno vreme.Shto ne ti e drugo jasno?

Абе хонорар нема врска со бруто плата, не ме замарај, оди јави му се на Игор шема, да ти кажи нешти друго.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom