SuicideMessiah
Советник
- Член од
- 7 јули 2008
- Мислења
- 5.575
- Поени од реакции
- 295
ООО ти! Чекај малце, јас нити сум нити сум бил ВРМР-овец, ти прам реален домајчински муабет
Абе ајде мене најде да ми кажуваш?Го фалиш Мацио ко да си му прв братучед од проста причина шо ни негојте не го фалат појќе не пак другите,умре џупката шо го фалеше.
Како бе чоек за тебе домајќински муабет е трошење еден куп пари наши за еден помочан огномет на ДПМНЕ да незнај чоек дали е 11 Мај или 11 Октомври?То за тебе е домајќински муабет?Не заебавај друже.
а ти ми збориш Гвујо/Иванов, кој кур тие?
Ги вмешав нив така шо Мацио од нив има научено како да ги цеди Прилепчани ко лимон и то,укажувам од кого научил за цедење пари а само ја срами дипломата од Економскиов овде шо ни е,која брука и резил му ги нанесе Грујо и Мацио на Економскиов овде во Прилеп и сами не се свесни.Почнаа и муабети да вадат дека во Економски Факултет Прилеп мито и корупцијата помага а не 9ка или 10ка во индексите.
Дека нема ламби во градов немој молим те, че ти се смеј светов.
Абе шом вака викаш ти мора да си многу шетан чоек,ама да те однесам на централни места во градов па ти види од колку бандери има ламби шо работат и удри ја математиката за осветлување шо ти ја наплаќа Мацио па најди најмал заеднички содржател и види шо резултат имаш,една ламба не работи по улициве,ниту една освен тие вцентар и на реклами шо се,кај мене Точила од 100 ламби и кусур работат само 10,то е за тебе улично осветлување?Немој аман не се брукај :smir:
И шо ти смета тебе црквата, комунист еден
Како прво и прво умре комунизмот туку го има во глајте на Љубчовистите,во Србија го нема не пак во Македонија така да не треси глупости.А за црквите мене лично ништо не ми смета црквата ама ми смета ако има еден куп невработени мој роднини со завршен економски и правен факултет а да ги мера улиците така ко џупци невработени.Со тие пари од црквата Мацио можеше да ги фрли по текстилните индустрии или по металуршките фирми кај шо има луѓе отпуштени на принуден одмор,ама не мислиш бе чоек зато вака лупаш,а и тој шо сака да се крси има 3 цркви во градов 3 вцентар и една на варош дури и крст има на тапанче а и ако му е до крстење ако е верник можи да си се прекрсти пред икона.Еве на пример јас се крстам во календарче од св.Петка па немам гајле пак сум верник.
И ај еве кажи ми едно нешто шо има напраено тој твој Пирган во градов? М?
Пиргано шо нема напраено,сите проекти од Мацио како на пример фонтаната пред Комерцијална Банка беше од Пиргано а веќе во Варош им го реши случајот со водата и канализацијата.Во Прилеп ДПМНЕ е 15години на власт ако не и појче ама градов уште е едно инаетчиско село,се само инает да се терало па ако треба и корења да јадиме ама ДПМНЕ да биди на власт

-ИЗВИНИ! Ама поарно е да си чутиш, оти ништо не си во право шо си напишал!
Море мајката,да чутиме и да трпиме да не цица Мацио за глупости а?Многу паметен ти бе?Ај ќе те видам ко ќе бараш работа по некоја година ко ќе наполниш 18-19 години шо ќе кажиш.И дека му ќутиме сите на Мацио зато вака ни е градов затрупан со дивоградби и цркви наместо изградба на текстилни фабрики или фабрики за преработка на железо и слично.
ме насмеј ептен!
Ама то кафенцето има да ти се скисели ко че ти речи утре мајка ти или татко ти нема пари зато шо фирмава ни е на привремен одмор поради немање инвестиции и немање работа.