petar_joker
OLD ROCKER
- Член од
- 5 септември 2007
- Мислења
- 1.249
- Поени од реакции
- 57
Бројкиве се точни. Овие се според ДИК после 100% обработени гласови. Немат многу математики за втор круг. Се знае отприлика кој за кого ќе гласа. Поздрав
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ми делуват верно бројкава.А за анализи за втор круг е рано...имат многу математики.
Ќе имат купвење на гласој Охрид наголемо...предосеќам
И досега имаше, со брашно и масло. Не ме прашвете од кај знам, едноставно знам... Нанче и маријачите се спремни се’ да напрает за да го добиет Охрид, само нечесната игра и обидот за фалсификат што се подготвува ме плашат.
Фантом, реални да бидиме и Ацо ќе купвит гласој, не само Нанче. Ацо веќе почна предизборно да стават улични, да поможвит во некој проекти во селава и сл. А за фалсификат незнам, ама ништо чудно.
Македон... да се разбериме, имат разлика во придобивање на гласој, и во купвење на гласој.
Помош во проекти или поставување на улично осветлување, пополнување на дупки на улици и сл, е придобивање гласој, пошо то е помош за градот, и работи шо им служет на граѓаните.
Каква помош за градот е 100 евра од гласач шо ги дават Нанче, брашно и масло со камиони?
Иначе и Ацо купвеше така гласој бе, им делеше брашно и масло на Еѓипќаниве (и на некој социјални случаи) предизборно. Така да ко ќе видиш за та работа, исти к*рац се двајцата.
Јас одговорно тврдам дека Петрески немат купвено гласој на тој начин, освен ако не излезит видео со таква содржина, па да ме разубедиш.*
*да, имат видео од приврзаниците на Нанче кај шо делет брашно по куќи, на ден пред изборите, на 21ви.
И сам знајш дека за сите избори имало безброј математики. Технички, и Фрчко мојт да тепат.))))
Нанче пред 4 години ко изгуби рече: Јас си имам работа во Скопје, мене гласој од сељани не ми требет, бла бла бла...
А народов то го памтит, зато Нанче ја изгуби Рача, кај шо СДС доби по прв пат, Велгошти рекордно мала разлика од ко памтам...
За комбинации, имат миљон. Познавајќи ги правите ВМРО-вци во градов, Нанче не би го гласале и сам да е на ливче. Попоски, иако попрво би си каснал од дупето него на Петрески гласојте да му ги дајт, најверојатно ќе морат да ги дајт, и уште да се смејт пред камера... Smile and wave boy, just smile and wave. :helou: