“Нуклеарна политика на Балканот“

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Во текстот под наслов „Зарем и нуклеарна енергија во Грција“, весникот наведува дека неодамна во јавноста се појавиле информации дека грчката Влада подготвува планови за изградба на атомска централа во реонот на Лерин.

http://www.kanal5.com.mk/ShowNews.aspx?ItemID=45423&mid=1500&tabId=1&tabindex=0

Оваа ќе биде туѓа,па нема да се секираме доколку “пукне“.:smir:

Оваа ќе биде туѓа,па нема да се секираме доколку “пукне“.:smir:

АВС сме ги правеле дискусиите, и сме востановиле дека голем едл од нашете население многу е наивно по однос на Нуклеарните централи и си гаи илузии дек најблиската дека ќе биде козлодуј за секогаш ако ние не изградиме.

АВС сме ги правеле дискусиите, и сме востановиле дека голем едл од нашете население многу е наивно по однос на Нуклеарните централи и си гаи илузии дек најблиската дека ќе биде козлодуј за секогаш ако ние не изградиме.

Е да де,само што Лерин е поблиску одколку Белане или Козлодуј,а и Гејциве кога имаат пари за оружје,нема да се “ребрат“ за нуклеарче.:smir:

Grcite se pametni i odat napred. Denes so mnogu mala investicija moze da se izgradi nuklearna centrala i da se obezbedi evtina energija no se razbira nie kako makedonci ke prodolzime da bideme prenaplatuvani i ucenuvani za da dobieme struja i ke se molime na evrop da ni ja deda.

Grcite se pametni i odat napred. Denes so mnogu mala investicija moze da se izgradi nuklearna centrala i da se obezbedi evtina energija no se razbira nie kako makedonci ke prodolzime da bideme prenaplatuvani i ucenuvani za da dobieme struja i ke se molime na evrop da ni ja deda.

Не бери гајле Игоре,МАНУ започнува со студија за изградба на Македонска нуклеарка,а кога МАНУ ќе се зафати со нешто,сметај дека работата е веќе “преполовена“.:pos2:

Преполовена и на онаа лоша половина.

АБЦ, нема да дозховлат хазарите кај нас да има нуклеарна централа.

Преполовена и на онаа лоша половина.

АБЦ, нема да дозховлат хазарите кај нас да има нуклеарна централа.

Всушност тие и ги прават,ако не си знаел,скоро насекаде во светот главните “мајстори“ за нуклеарки се Хазари.:toe:

Da,mozebi, ama nema da dozvolat kaj nas.

Па си велам дека ќе дозволат,оти струја ќе им треба во остварување на нивниот долгогодишен план,со оваа територија.:smir:

Ke dozvolat bidejki vo golem del od evropski zemji kako i vo USA e zabraneto da se gradat novi nuklearni centrali. Poslednata nova nuklearna centrala vo amerika e otvrena vo 1976 godina. A struja im treba se poveke. Poevtino im e da ja kupat prozivedena od nuklearna centrala otklolku sami da ja proizvedat so jaglen.

Како прво неаме пари за такво нешто како второ нема да ни дозволат поголемите земји пошто ќе имаат страв дека сме една понестабилна земја ... :jaj:

Ако решар хазарите, ќе биде, ако не нема, јас мислам нема, ама кој знае, Мојсеј два е отпочнат, ќе видиме каков ќе му биде крајот.

Нуклеарка во Егејска Македонија!

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Грција сака да гради нуклеарка[/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]АТИНА, 30 јануари - Како последица на недостигот на енергија и ограничените енергетски ресурси, во Грција во последно време се почесто се водат дискусии за нуклеарната енергија, и прашањето за нејзиното користење повторно е поставено на дневен ред, пишува грчкиот весник "Адезмефтос типос".[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Во текстот под наслов "Зар и нуклеарна енергија во Грција", весникот наведува дека неодамна во јавноста се појавиле информации дека грчката Влада подготвува планови за изградба на атомска централа во реонот на Лерин.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Според овие информации, за изградбата на нуклеарката грчкиот премиер Костас Караманлис веќе разговарал со неговиот руски колега Владимир Путин и со францускиот претседател Никола Саркози, и за таа намена веќе биле обезбедени 675 милиони евра.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Реализацијата на целиот проект би требало да им биде доверена на француската "Арева" и на германскиот "Сименс". [/FONT]

-Кога ја прочитав веста, немаше сомневање дека ја знам локацијата, тоа не ќе да е така случајно.Се надевам дека имаме некои права, како комшии да издејствуваме,секако и со помош на Македонците во Егејска Македонија, да си ја преместат централата во грција, па нив нека ги зрачи.

Ako se napravi taa nuklearna centrala, ABC , razmisli koj ke trpi.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom