Евровизија '09

• Креатор на темата јовица11
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Александер Рибак (претставникот од Норвешка и мојот вафорит воедно) изјавил дека фаворити му биле баш Некст Тајм.

извор А1 ексклузив
:pos2: Ама братче...има една ужасна страна на евровизија.... а тоа е ?...
Политиката.... и уште имало , бар така ми кажуваат...правило тие што не се со нас таа вечер...од нивните територии несмее да се гласа...значи Србија , Хрватска?....
ако од овие балкански земји немавме поени...тогаш само Турција гласала за нас.... тоес неколкумина од Турција очекувам за нас да гласале и НИКОЈ ДР... ете тоа е политиката што многу ја мрзам....:tapp:

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
ОКЕЈ. Отиде темава туризам па затоа ке се поштедам самиот себеси од продолжување на оваа дискусија иако имам контра аргумент...

А со промоцијата што добивме? Пак ист живот. Ви кажувам ништо не се променува со победа. Ни добро за победникот ни добро за државата која ја претставува. Еве ја Србија победи пред 2 години. Иди прашај ја Марија Шерифовиќ или владата на Србија што се промени по победата и одржувањето на Евровизија во Белград.

Плус факт за победникот дека не е услов дека ке успее е тоа што само АББА станаа ѕвезди по победата. Другите си продолжиа како што си беа.

Абе што има врска победата на шерифович со владата на србија? или ако ние би победиле што би имало тоа со партиите кај нас? србите можат да с епофалат како успешен народ на многу полиња па така и на музиката каде имат трофеј. Ние на кое поле имаме трофеј?

Z

Zoza

Гостин
:pos2: Ама братче...има една ужасна страна на евровизија.... а тоа е ?...
Политиката.... и уште имало , бар така ми кажуваат...правило тие што не се со нас таа вечер...од нивните територии несмее да се гласа...значи Србија , Хрватска?....
ако од овие балкански земји немавме поени...тогаш само Турција гласала за нас.... тоес неколкумина од Турција очекувам за нас да гласале и НИКОЈ ДР... ете тоа е политиката што многу ја мрзам....:tapp:

da da vo pravo Srbija Hrvatska nemozea da glasat za nas sinoka i mnogu jasno deka seto toa e samo edna fuck politika :tapp:

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Само што м икажаа дека сме биле 10 и дека жирото п онивите правила го одлучува десетиот патник а тоа бил исланд. И нека каже некој после дека немало политика и местенки и нас намерно не шиканираат зашто немаме некој фактор во европа а и русија не гласале во прват полуфиналана вечер туку ќе гласа во втората. А сигурен бев дека од домачинот ќе добиевме некој глас ама тоа е.

п.с исто така се збори дека нашата дијаспора дала многу малку гласови за разлика од претходните години. Епе ете ви сега гледајте во четврток што прави дијаспората на србија без разлика каква песма имаат они ќе ја подржат затоа што се поголеми патриоти од нас :helou:
До кога бре со вакви дезинформации?!Побогу брате па не сме ти ние овци па да поверуваме во секој твој пост.Поготово што ова е најголемата глупост дека само што ти кажале дека сме биле 10ти.Господ да чува и голман да брани работава.
Значи за последен пат кажувам дека тие резултати ке се објават по завршување на финалната вечер во сабота.ДО тогаш само ти шпекулирај и објавувај што предвиделе тарот картите.

А ти као имаш врски сега, па одма дозна??? :tapp:
Тарот карти братееее:pos2::pos2:

da da vo pravo Srbija Hrvatska nemozea da glasat za nas sinoka i mnogu jasno deka seto toa e samo edna fuck politika :tapp:
Па тие не можеа ама можеа Босна и Херцеговина и Црна Гора:pipi:

O

Out Boy

Гостин
Само што м икажаа дека сме биле 10 и дека жирото п онивите правила го одлучува десетиот патник а тоа бил исланд
Брат, реално, нема врска ова што збориш. Вртењето на пликовите (руски рулет :pos:) беше рандом и нема врска кој по кој ред бил прочитан за во финале.

И да имало нешто такво, сигурно Израел влетал кај “жирито“ со нивната финта “На есен се пукаме, ама на пролет се сакаме“.

Да не должам, моите финалисти за утре:
1. Ирска
2. Украина
3. Норвешка
4. Кипар
5. Данска
6. Словенија
7. Азербејџан
8. Грција
9. Литванија
10. Молдавија

Полска би можела да влезе, доколку Украина потфрли.
На Холанѓаните не верувам дека ќе им успее старата “мис свет“ финта: Заедно за мир :toe: А естонската песна е страшна :ija:
Можен е и пласман на Унгарија, да речеме наместо турбо-фолкот на молдавците :smir:

Србија и Хрватска се најголемото промашување на вечерта. Не гледам веќе Евросонг ако некоја од овие кретенски песни се пласира во финале :nesum:

И секако, да ја спомнам Грузија, моралниот победник оваа година:

Some people tell you the stories
To drag you down to the knees
But let me tell you - don’t worry
No worries, no worries

Another glass of my moonshine
Will kick the hell out of me
But let me focus on good stuff
Some good stuff, just good stuff

We don’t wanna put in the negative move
It’s killing the groove
I’m trying to shoot in some disco tonight
Boogie with you

So many people are whining
They’re freaking all day long
Their bitchin’ will last forever
And ever, and ever

You better change your perspective
Your life won’t be outta luck
A groovy sun will be rising
Be rising, it’s rising

It’s killing the groove
I’m a trying to shoot in some disco tonight
Boogie with you

Boogie with you, boogie with you
Boogie with you, boogie with you
Boogie with you

I like all Europe countries and I love Europa
Say - give me sexy ah
Give me sexy ah
Say - give me sexy ah
Give me sexy ah

Put in
Don’t wanna put in
We don’t wanna put in
We don’t wanna put in

It’s killing the groove
Boogie with you

It’s killing the groove
Boogie with you
:eek:jea:We don’t wanna Рutin :eek:jea:

MadA@FakA

Black&White
Член од
4 август 2006
Мислења
1.049
Поени од реакции
105
Македонија беше многу подобра од половина што отидоа во финале.. ама ај то е то..

иначе водителите под хитно треба да се сменат.. врска немат, кога гледав се чувствував дека живееме во 80-тите години и претерано се гушкат, не и личе до толку.. :smir:

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Македонија беше многу подобра од половина што отидоа во финале.. ама ај то е то..

иначе водителите под хитно треба да се сменат.. врска немат, кога гледав се чувствував дека живееме во 80-тите години и претерано се гушкат, не и личе до толку.. :smir:
Водителов не можеше да и оддолее, нависистина се како убавицата и ѕверот (како што кажа Каролинчето- коментаторката):pos2:
Инаку водителката ептем ми личи на актерката [FONT=arial,sans-serif][SIZE=-1]Denise Richards, само што веѓите и' беа погусти

[/SIZE][/FONT]

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Водителката мене ми беше ружна, од машки аспект, не знам, не е убава воопшто.
Иначе зашто можеби не гласале Србите, Хрватите, Црногорците за нас? Затоа што НЕКСТ ТАЈМ не им се познати, тоа е проблемот, зашто порано гласаа, сега не

Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343
Брат, реално, нема врска ова што збориш. Вртењето на пликовите (руски рулет :pos:) беше рандом и нема врска кој по кој ред бил прочитан за во финале.

И да имало нешто такво, сигурно Израел влетал кај “жирито“ со нивната финта “На есен се пукаме, ама на пролет се сакаме“.

1. Ирска
2. Украина
3. Норвешка
4. Кипар
5. Данска
6. Словенија
7. Азербејџан
8. Грција
9. Литванија
10. Молдавија

Полска би можела да влезе, доколку Украина потфрли.
На Холанѓаните не верувам дека ќе им успее старата “мис свет“ финта: Заедно за мир :toe: А естонската песна е страшна :ija:
Можен е и пласман на Унгарија, да речеме наместо турбо-фолкот на молдавците :smir:

Србија и Хрватска се најголемото промашување на вечерта. Не гледам веќе Евросонг ако некоја од овие кретенски песни се пласира во финале :nesum:

И секако, да ја спомнам Грузија, моралниот победник оваа година:

:eek:jea:We don’t wanna Рutin :eek:jea:
Грузија е едно срање големо колку Месечината и затоа нема да учествува оти чичко Путин му кажа кај му е местото, нема таа песна и крај.
We wanna Putin a lot (and Russia of course)

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Така е, во право си. Единствено што не ми се допаѓаше покрај толку убавата сцена беа водителите на овој евросонг. Се обидуваат да бидат интересни, хумористични, но секој не е за водител кој што би го привлекол вниманието на гледачите.

Член од
18 септември 2007
Мислења
2.547
Поени од реакции
33
Водителката мене ми беше ружна, од машки аспект, не знам, не е убава воопшто.
Иначе зашто можеби не гласале Србите, Хрватите, Црногорците за нас? Затоа што НЕКСТ ТАЈМ не им се познати, тоа е проблемот, зашто порано гласаа, сега не
Србите и Хрватите не можеа да гласаат за нас затоа што можат да гласаат само земјите кои се натпреваруваат таа вечер.

Само во финалето гласаат сите земји учеснички.

Член од
18 септември 2007
Мислења
2.547
Поени од реакции
33
Коа победил Чолич?
Татко ми ми има кажано дека бил последно место на Евровизија со песната Гори Ватра (ако не последно некое од последните), па еве се уште си пее човекот :).

ФлоуБТ

Потпис: Clever Bastard
Член од
17 февруари 2008
Мислења
1.582
Поени од реакции
66
1. Ирска
2. Украина
3. Норвешка
4. Кипар
5. Данска
6. Словенија
7. Азербејџан
8. Грција
9. Литванија
10. Молдавија
Горе долу тоа е и мое мислење, ама Ирска да влези па не знам од кај ќе се удрам. :pos2:

Песната е ко оние на Мајли Сајрус, за дечиња од 13 години. Не пали то појќе. :smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom