Евровизија '09

• Креатор на темата Креатор на темата јовица11
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Пената на Цукров благо речена е ужасна.Онаа на Ана Бебич (да, пак јас со Ана:pipi:) беше светлосни години боља и поевровизиска.Оние кои не ја чуле, подоле ќе оставам линк.Инаку во недела на 8-ми србите го бираат својот претставник, а злобниците веќе говорат дека победник ќе биде Оскар (чија песна неодоливо лошо потсетува на ланската од Ирска, сетете се на мисирката), додека мене при срце ми прирасна онаа на ОТ бенд (Вукашин, Сајко, Пауновиќ, Џоле)- Благослов за крај, песната е преубава.

Ана Бебич- Мрзим споре ствари
Оскар & Beauty Quееns- "моралните" српски претставници
ОТ бенд- Молитва за крај

Јовица, а од каде се снимкиве?!Нели е Беовизија во недела и понеделник?!Не сфакам баш.Познавајки ги правилата на ЕБУ песните кои учевствуваат на националните избори не треба да се емитуваат до денот на самиот избор:toe:

Јовица, а од каде се снимкиве?!Нели е Беовизија во недела и понеделник?!Не сфакам баш.Познавајки ги правилата на ЕБУ песните кои учевствуваат на националните избори не треба да се емитуваат до денот на самиот избор:toe:

Од Беовизија секоја година ги пуштаат порано во етер. :)

Ние и оваа година изгледа ќе отпадниме во полуфиналето...:)

Снимкиве одеа секое сабајле во утринската програма на РТС, нешто ко презентација на песните.Беовизија и Дора секоја година го прават истото.Што мислите за ОТ бенд?
Еве ја песната на Милица И данијел -H8er

Ние и оваа година изгледа ќе отпадниме во полуфиналето...:)
No WaY !!

Дечко, онака си кажа или? Лани беше сигурен дека ке одиме во финале ? :nenene::nenene:
Оваа година мислам дека ке ни биде правата година каде ке се покажеме на високо светло и мислам дечкиве ке се потрудат најмногу што можат да направат и ке бидеме мегу првите 8 да се надеваме,а јас се надевам.

Инаку за другите песни мене ми се свиѓа и песната на Финска.

сега ги преслушував повеќето песни што ќе бидат во москва.
и по тоа што го слушнав, мислам дека би требало да влеземе во финале најмалку. зошто, затоа што сите песни се некако слични во денс стил, а нашата каков-таков ама рок е, и е различна од другите. значи нашата, заедно со данската, турската, босанската и ако тепа от бенд, ќе се издвојуваат по стилот (од тие што ги слушав) и поради тоа би требало да немаат проблем за финале.
е сега, ако тепаат от бенд, имаат многу моќна песна, плус актуелни се...и можат да ја вратат евровизија пак во белград...којзнае....али затоа потоа, прво треба да тепат, може да ги наместат тука:pos2:

МАЛТА

Женава по трет пат на Евровизија. :)
По 1998 (3то место) и 2005 (2ро место), Кјара пак ќе се обиде да направи нешто на овој натпревар.
Има фантастичен глас. :cuc:
Ако не се лажам, пошто ние им дадовме поени на Израел и Британија, она не победи на изборот во 1998.

абе, ние ако не зафркнеме некој, кој друг...:pos2:
ај може сега треќа среќа :vozbud:

Преслушувајќи ги песните од Беовизија гледам колку во МКД немаме асални композитор кој никако да направат барем една добра песна па после кукаме како се некој друг ни бил крив па било политика или никој нас не не сака, не мора нас некој да не сака ако имаш добра песна ќе ни ја сакаат песната али ние никако да најдеме човек кој ќе направи вистински хит кој ќе се слуша и пее насекаде,само во тој случај може да очекуваме некаков си успех се друго е само инпровизација.

На Беовизија мислам дека ќе победат вие Џоле,Сајко,Вукашин затоа што публиката ги сака и имаат добра песна..исто така на Дора песната на Игор Цукров мене ми се свиѓаше добра балада е иако и на Ана не беше лоша песната..

СУПЕР Е ОД ОВИЕ ОТ БЕНД...
Оваа од малта ми личи ко таа на идол Кен ли што ја пееше

Вечер почнува Беовизија па што мислите кој ќе победи главни фаворити се ОТбенд, Оскар и Бјути Квинс,и Ана Николиќ.Па на кого вие типувате?

Дали знае некој во колку часот почнува Беовизија денес? Досега го немам гледано изборот во живо, ама годинава ќе гледам заради учесниците од ОТ :), ме интересира што ќе направат и како ќе биде гласањето.

Песната на ОТ Бенд не е лоша.

беовизија почнува вечер во 21 часот. ќе биде добро. веројатно от ќе победат, затоа што песната им е супер, а и тие си се популарни:toe:

Беовизија започнува вечер во 21часот инаку оваа вечер е полуфинале а утре е финалето во кое ќе влезат 10песни,сега ја видов сцената и навистина изгледа спектакуларно.

Ovie pesni sto ste gi dale od Beovizija,mene mi se losi.Gi slusnav i veke nemam zelba da gi slusnam pak osobeno ovaa na Milica i Daniel,bezveze:toe:

Во моментов има Беовизија.Само што заврши настапот на ОТ бендот.
Очекував подобра песна.Иако и оваа не е лоша.Отскокна од песните, ама очекував нешто многу подобро.Комплименти за нивната изведба во живо.И забелешка на девојката што беше како придружен вокал, се изгуби, поточно зајде покрај нив четворица.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom