Евровизија '09

• Креатор на темата Креатор на темата јовица11
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
ne mozam da go docekam nasiot cirkus lani bese epten jako a ovaa godina ocekuvam da ima i po nekoja zrtva oti za eptn vazna rabota stnuva zbor :tapp:

Прости му го Господе, човеков не знае што збори:tapp:
Ти, бе сериозен си?!?!Леле какви луге постојат, жртви очекувал:lud::lud:

Македонија на Евросонг 2009 настапува на првата полуфинална вечер

9086DDB2ABA10E4ABAA066AEB58C740C.jpg
Вчера во Моска беше одржана ждрепка за полуфиналните вечери на Евросонг. Така се одреди која земја ќе се најде во првото полуфинале, кое ќе се одржи на 12. мај, а која во вторното полуфинале, кое ќе се одржи на 14. мај годинава, како и во кое полуфинале ќе гласаат земјите кои одат директно во финалето. Македонија ќе настапи на првата полуфинална вечер.

Земјите полуфиналистки, вкупно 38, беа поделени во шест шешири, зависно од територијалната припадност на државите учеснички. Што се однесува до финалистите, во првото полуфинале ќе гласаат Велика Британија, Германија и Шпанија, а во второто Русија и Франција.

Прво полуфинале:

Македонија
Босна и Херцеговина
Шведска
Израел
Белгија
Андора
Република Чешка
Црна Гора
Исланд
Грузија
Бугарија
Португалија
Швајцарија
Финска
Белорусија
Турција
Романија
Малта
Eрменија

Второ полуфинале:

Словенија
Данска
Азербејџан
Холандија
Летонија
Србија
Норвешка
Унгарија
Украина
Грција
Литванија
Полска
Хрватска
Естонија
Молдавија
Кипар
Ирска
Словачка
Албанија

Директно во финалето (кое ќе се одржи на 16. мај во Москва) одат Велика Бријанија, Германија, Шпанија, Франција и овогодинешниот домаќин, Русија.

извор - http://www.mmm.com.mk/?ItemID=F9ACF82340211648980BE5EFB7230738

Наш претставник треба да биде Коста Бургов со песната кралица во дискотека,човекот беше разочаран зашто му ја одбиле песната:tapp:

Лошо што не сме со Хрватска, Србија и Словенија во иста вечер па добиеме некој глас плус како блиски земји. Но тука се БиХ и Црна Гора па ке се задоволиме од нив до некаде.

makedonija treba da gi prati legijata na evrovizija :pos2::pos2:mala sala mislam deka ako otide belov ke bideme negde povisoko bidejki go sakaat srbite hrvatite bosancite i tn :smir:

Niels Brinch – Believe Again(Данска)
Waldo's People - Lose Control(Финска)
Jade - My Time(В.Британија)
Elena Gheorghe - The Balkan Girls(Романија)

Ова се песните кои вчера беа избрани, на домашните избори во Данска, Велика Британија, Романија и Финска! Мене ми е фаворит Финска:smir:

Од домашниве песни единствено ја имам слушнато Генгста Оро од охридскиве рапери (незнам точно како се викаат) и можам да кажам дека е прилично оригинална, интересна и на специфичен дијалект. Дечкиве ќе кренат големо внимание гарантирам! :vozbud:

а македонија со која песна ќе биде претставена?
не знам зошто ме заинтересира толку, ама ај :)

Од домашниве песни единствено ја имам слушнато Генгста Оро од охридскиве рапери (незнам точно како се викаат) и можам да кажам дека е прилично оригинална, интересна и на специфичен дијалект. Дечкиве ќе кренат големо внимание гарантирам! :vozbud:

Veruvaj sigurno ke bide taka. :D

Лошо што не сме со Хрватска, Србија и Словенија во иста вечер па добиеме некој глас плус како блиски земји. Но тука се БиХ и Црна Гора па ке се задоволиме од нив до некаде.

Ех, па не се луди да ги стават сите земји од Екс-Ју во едно исто полуфинале.Ставени се во ист шешир што значи дека никогаш нема сите земји од Југославија да бидат во исто полуфинале, исто како и со земјите од СССР.
Ама не е толку лоша групата бе.БиХ, Црна Гора, Турција,Бугарија, Романија, Чешка, од нив стандард добиваме поени.
а македонија со која песна ќе биде претставена?
не знам зошто ме заинтересира толку, ама ај :)

За 20 дена ке знаеме па ке ти кажеме:smir:

Niels Brinch – Believe Again(Данска)
Типична Данска песна.Препознатлив ритам, препознатлива интерпретација, типично Дански, но секоја година поминува:pipi:
Оценка 10/5
Waldo's People - Lose Control(Финска)
Певливо рефренче, обична песничка, ништо посебно.10/3
Jade - My Time(В.Британија)
Фантастичен глас, преубава моќна балада.Им посакувам многу среќа, ако ништо друго барем псоел долго време циркуз испратија асална песна.
Оценка 10/9
Elena Gheorghe - The Balkan Girls(Романија)
Веке видено.Ништо посебно.Бледа копија.
Оценка 10/2

Од понуденото Велика Британија е најдобра!

Британија дефинитивно има шанса да се врати на старите патеки!
Песнава е баш убава.

aleksbelov.com.casual MAKEDONAC treba da ide na eurosong, poshto mnogu go sakaat u Bosna Hrvatska Srbija i u Slovenija, od Bosna Hrvatska i Srbija ke dobieme 12 poeni a od Slovenija 10. Epten u ex-Yu vladee euforija takozvana Aleks Belov ... duri u Hrvatska pochnale da gi krstat decata Aleksandar. hahahahahaha A i so Sakis densashe u OT, valjda Sakis ke naprai neshto i od Greece da dobieme twelF points.

a inache ako nekoj ja ima od Koki Burgov Kraljica (ova kao albumot na Seka Aleksic) vo diskoteka nek ja dade tuka da ja simneme!

Тукушто се избра словенечкиот претставник. Песната е добра. Барем мене ми се допаѓа. За разлика од другото сра.е шо беше, оваа отскокнуваше.

Еве ја, да ја слушните:

Тукушто се избра словенечкиот претставник. Песната е добра. Барем мене ми се допаѓа. За разлика од другото сра.е шо беше, оваа отскокнуваше.

Еве ја, да ја слушните:

Со еден збор одлично!Очекувам барем пласман во финале, а ако другите песни се тапа како претходните , можно е висок пласман:pipi:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom