Нови вработувања на Албанци во администрацијата

P

Princ

Гостин
Работата што ќе им ја дадат и треба да ја завршат Албанците,ЌЕ ЈА ОДРАБОТАТ МАКЕДОНЦИТЕ
Добар виц.
Јавната администрација која не чини 2 милијарди долари годишно никогаш не работела. Секој што ќе проба за тоа да ги окриви албанците е.. кхм.

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Najmnogu sto mi preci e sto ne kazuvaat na oglasite deka ke primaat samo Albanci pa ilijadnci gragani prakaat aplikacii(i trosat pari za toa sto moze da iznesuva i do 100 denari) i odat na intervjua a nemaat nikakvi sansi.

P

Princ

Гостин
Мене највише ме иритира што не кажуваат дека огласот е тесно партиски па да не се мачи никој да аплицира, да оди на интервју...

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Princepse, duri i oglasite za cirak u konduradizlnica se namesteni...sto ondaK se lazeme...brkaj vrski, a ako fatis, najdi i za mene nesto.

P

Princ

Гостин
Princepse i фамилијата на Princepse никад немале книшка од никоја партија и никад нема ни да имаат. Од Princepsi (принцип де :icon_lol: )

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
A fer li bese porano koga da mu ebes mater ne mozese da se vraboti albanec, samo zatoa sto bese albanec?
Edvaj 1% gi imase vo administracija. Fer bese toa? Pa tatko mi morase dve godini da brka rabota za da izvadi drzavjanstvo, zatoa sto nekoja nepismena tamu radi inat oti tatko mi bese albanec mu barase izvod od cukun dedo mu... fer bese toa? Jebiga, zivotot ne e fer, surov e. :toe:
haha:pos2:eek:d kaj vadel izvod azerbejgjan?:)
hahaha:pos2: 1% tolku ste bile vo drzavata ama jebiga sega ste 20% kako kompirova zlatica ste:)

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Bandera.

btw, jas sum Albanec, dozvolena mi e umetnicka sloboda vo biranje na izrazi.... ti si samoproglasen makedonski nacionalist, a poznavanjata na osnovnite nacela na makedonskiot pravopis ti se ubi boze.... :toe:
haha dabe ,zastiten so zakon kako raritet pred izumiranje:pos2::pos2:haha umetnicka sloboda :pos2:se presmejav ,bog da cuva i brane dane brani od vakvi :)

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
haha dabe ,zastiten so zakon kako raritet pred izumiranje:pos2::pos2:haha umetnicka sloboda :pos2:se presmejav ,bog da cuva i brane dane brani od vakvi :)
Ti be backo si za interniranje od planetava....
Vishok, nepotreben materijal si, glup-tup-neupotrebliv.....:toe::toe:

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Odlicen pet , sedi i posle ke kazel nekoj aljbancite nepismeni. :pos2:

Odlicen pet , sedi i posle ke kazel nekoj aljbancite nepismeni. :pos2:jakupi safit moze voda da ti nosi:)

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Администрацијата е без врска. Ако нешто не ми се бендисува од ВМРО, тоа е толеранцијата кон администрацијата.
Некој магична мешина е која само се полни, а никако да пукне и да се разлее.
Темата не треба да биде дека Албанци се ново вработени, треба да се збори како да се избркаат или пренасочат 2/3 од администрацијата.
Што е многу многу е.
Нека се вкупно 50000, нека има колку треба и Албанци.
Масовноста е проблем, не етничката припадност.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
Ова е веќе тенденциозно и националистички. Нема да ти реплицирам, жалам.
сеедно како го гледаш, има и квота и за србите и ромите..еден ден може и за египјаните..квотата базирана врз националност е националистичка. мојата реакција е напротив..контра принципот на вработување само ради националност.

Мора КВОТА бидејќи кога ја немаше се вработуваа само Македонци со врски или членови на одредена партија. Сега исто е вработувањето, само со квоти. 75% партиски војници македонци, 25% исти албанци.
те молам списите од архив ме интересира кој се тие се саде македонци пред 2001 односно пред 2009..да почнеме од министерствата и собранието. бива??? или и тоа не одговара..од првиот ден од нзависноста имаше партии колалициони партнери во ВЛАДА море еј..во влада, во управувањето со оваа држава...проблемот кај тебе/ вас..е ценењето и благодарноста.

Ти да беше повеќе фер од македонец ќе отвореше завчера тема за оној цајканот македонец што со години бил вработен во МВР иако лежел затвор за фалсификување. Ама не си ни ти фер.
како се фааи бш за тоа ....ТРИ ДЕНА ми беше за потпис :vozbud: не го прочита??? ако не тоа читај ми ги постовите за шерифскиот дел од лавовите на други теми.

И мене ми смета, реков во еден пост порано дека и брат ми аплицираше за вработување, дипломиран правник, му понудија од ДУИ книшка, овој ја одби и нормално дека нема да го примат. Ама тоа е бе.
Kaltuzin ова и на тебе се однесува Партиската глупост не е оспорена во ниеден момент, туку само и е додадена задолжителна национална!

резултатот на се погоре кажано, и на се одбрането се сведува на желбата на секој, движечката сила на младината наместо да биде амбција да се стане ова....

е сведена на ова...

секој сака да биде теткица на шалтер

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
ebe interesna slucka denes razbrav deka od vcera pocnalo masovno da sebrkaat makedonci od rabota.i toa gi brkale od institucii-firmi direktori na dui. navodno pricinata bila sto grujo nesakal da priznae deka se dogovoril so ali ameti.a i razbrale od dui deka selmani nesto dogovara so dpmne,i mnogu bile naluteni.
a i pak palat makedonski kuki vo aracinivo?
pa bas na ovaa tema mi objasnuvavte moralo da se vrabotuvaat albanci zaradi ramkoven!

A UCK PO TOJ RAMKOVEN NELI NE SMEE DA PALI KUKI ?

E SEGA SAMO FALI UTRE ONOJ OD M.V.R KOTEVSKI ILI MOZE JANKULOVSKA DA IZLEZE NA T.V. I DA NI KAZE DEKA GI BARA STORITELITE (a tie se tuka okolu nejze mislam u vlada parlament .......itn)

pa dobro bre do koga vaka ke se zivee?

so dusa i srce za bratot

Kajgana Shop

На врв Bottom