Нови вработувања на Албанци во администрацијата

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Јас мислам дека никој нема да се буни доколку има квалитетен албански кадар и биде вработен, ама срамно е да се огласуваат „националистички конкурси“, ова верувам само кај нас го има, ако се побунат сега македонските конкуренти би можеле да ја тужат државата за кршење основни човечки права.
Нека има 25%, па и 30% нека се вработат , ама по регуларен пат, а не само за да се исполни бараниот процент.
Ех....почитувано владо, достигнавте толку добар рејтинг и доверба од граѓаните и сега пак за банални грешки, мачкање очи , лажни ветувања го губите.
Навистина жално, иронично и непотребно.Срамно и непожелно за Македонија.

Инаку Принц, тоа што си го напишал за една , две или три генерации, не ти е на место батка, нека чекаат тие две три генерации дома па третата нека се вработи, а не обратно, простите и необразовани ќе работата за да се испраксаат оти се албанска националност, а оние од македонска пак,кои имаат повеќе квалитети ќе трпат гладни од солидарност и желба за соживот.
Глупости !
И ја се сложувам со тебе. Потполно.
Чистка во Администрација, па нека се вработат тие што се компетентни. ЦЕЛА чистка. 75% македонци нека избркаат и 25% албанци, и јово на ново нека вработат.
Колку што се албанците несоодветен кадар, толку е и македонската администрација. Го дрвите непотребно. Особено Македонцки.

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
И ја се сложувам со тебе. Потполно.
Чистка во Администрација, па нека се вработат тие што се компетентни. ЦЕЛА чистка. 75% македонци нека избркаат и 25% албанци, и јово на ново нека вработат.
Колку што се албанците несоодветен кадар, толку е и македонската администрација. Го дрвите непотребно. Особено Македонцки.

Точно е тоа римз, не треба да те погодува темава само заради фактот дека си од албанска националност. Има и луѓе од Македонска националност кои не си ги заслужуваат позициите.Јас сум за секого да има работно место, соодветно на образованието, профилот , искуството и квалитетите. Меѓутоа сега тураат албанци насекаде од многу грешни причини, а тоа ќе има повеќе негативен одкоку позитивен ефект.
Ете да речеме да дојде една „Еу“ комисија на цела администрација, како ќе се покажат со ова искуство и капацитет, организираност...
Нашата оценка би била под НУЛА!

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
ја што викам

Играњето футбал без малцинство е лошо..ке почне да плаче кај судијата. факат, најголеми цмиздровци на балканотДури и Грците го укапираа ова па бутнаа пола егејска Македонија по државни фирми и ги закутеа.факат и тоа по препорака на најтврдите националисити Амерканскиот белчо кога апсеше по харлем го плукаа демек не апсел наркодилери туку црнци, па бутнаа црнци во полиција факат, како кукавте и плачевте за планинска бура додека не се излезе со соопштение за мешан состав на полицијата:vozbud:

НО бутањето на неписмени кадри поготово зошто со пази КВОТА МОРАЛО е контрапродуктивно,факат дискриминација на мнозинството ради цмиздрење во војска пушка им даваат на луге што не знаат да избројат колку метци во рамка имаат факат од село крави пасел и дрва броел униформа облекол, на конкурсот учките три пати пагаа па требаше интервенција од горе........АБЕ ЕЈ ТИ...да не збориме каков државен СОВЕТСКИ апарат се створи..мутираше..ке не изеде
..факат, наместо развој цицалчиња

ако некој го дрви тоа се дрварчињата од танушевци кој купиле кука во бутел

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
Барем ја купиле :) не ја добиле поклон од државата со по 20 евра месечна рата :D
во право си, ја купиле со плакање на данок, почитување на законите, лојална конкурентност применувајки ги најсовремените knowhow принципи на работење...:vozbud:

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
во право си, ја купиле со плакање на данок, почитување на законите, лојална конкурентност применувајки ги најсовремените knowhow принципи на работење...:vozbud:

Ајде вака. Ќе ти плеснам во фаца, со докази, со документи, во Чаир, минимум 10 (а можам и повеќе) македонски семејства, кои не плаќаат струја, не плаќаат данок, немаат решен имотен спор со државата, и живеат на куќа без имотен лист. Можам да ти посочам и кон исто толку фамилии (ако пак сакаш и повеќе) кои што добиле станови на поклон од власта, дека биле државни службеници, и плаќаат месечна камата од 20-50 евра максимум.

Лојална конкурентност? Не бе друже, и албанците сакаат дел од тој колач. Вие не сакате да го делите колачот, па ми зборуваш тука за закони, лојалност и сакање држава. Не паламуди :)

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Ајде вака. Ќе ти плеснам во фаца, со докази, со документи, во Чаир, минимум 10 (а можам и повеќе) македонски семејства, кои не плаќаат струја, не плаќаат данок, немаат решен имотен спор со државата, и живеат на куќа без имотен лист. Можам да ти посочам и кон исто толку фамилии (ако пак сакаш и повеќе) кои што добиле станови на поклон од власта, дека биле државни службеници, и плаќаат месечна камата од 20-50 евра максимум.

Лојална конкурентност? Не бе друже, и албанците сакаат дел од тој колач. Вие не сакате да го делите колачот, па ми зборуваш тука за закони, лојалност и сакање држава. Не паламуди :)
За да делиш колачи , треба и да учествуваш рамноправно во правењето на колачот, а не некој друг ќе го направи па сите ќе јадеме! Не оди така батка.

oBi_VaN

Is the man!
Член од
11 ноември 2007
Мислења
756
Поени од реакции
21
Во ред е секој да си го добие тоа што му следува, ама треба да има начин, постапка и критериум за спроведување на истото. Мене не ми смета што 200 и кусур албанци добиле работно место во администрација, ми смета начинот на кој е тоа направено. А не е тоа кривица на Албанците, ниту е кривица на Македонците. Кривицата знаете и сами кај да ја барате, немора да ви цртам сеа. Џабе се препуцавате... :smir:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.419

Не зезај сеа, знаеме кои зони се забранети за ЕВН. Македонци кои не плаќаат струја на прсти се бројат.....

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
За да делиш колачи , треба и да учествуваш рамноправно во правењето на колачот, а не некој друг ќе го направи па сите ќе јадеме! Не оди така батка.
A што па си правел ти за да добиеш ексклузивно право на колачот? Јас со векови сум присутен во Скопјево. Дошол некој од Делчево, и оп...негово стана. Полека бе алоо...каде? Со кој памет? :)

Во ред е секој да си го добие тоа што му следува, ама треба да има начин, постапка и критериум за спроведување на истото. Мене не ми смета што 200 и кусур албанци добиле работно место во администрација, ми смета начинот на кој е тоа направено. А не е тоа кривица на Албанците, ниту е кривица на Македонците. Кривицата знаете и сами кај да ја барате, немора да ви цртам сеа. Џабе се препуцавате... :smir:
Епа кривицата и те како е на друго место. Само што кажав и претходно. Јас осудувам партиски вработувања. Без разлика дали се албански или македонски партиски вработувања. Ама да пљукаш само по едните, за да ги прикриеш другите...е лицемерие :)

Не зезај сеа, знаеме кои зони се забранети за ЕВН. Македонци кои не плаќаат струја на прсти се бројат.....
Еве бе... 500 евра кладба. За тебе и 20 македонски семејства ќе ти набројам во Чаир. Ќе те носам од куќа во куќа. Бива?
Убаво ти кажав ја. Сакаш доказ, бујрум. 500евра кладба, и веќе никогаш да не просереш за неплаќање сметки САМО од албанци :)

Ќе ти дадам и сметки да видиш на македонец, кои што ЈАС (албанец) ги платив. Во плико ми се :)

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
A што па си правел ти за да добиеш ексклузивно право на колачот? Јас со векови сум присутен во Скопјево. Дошол некој од Делчево, и оп...негово стана. Полека бе алоо...каде? Со кој памет? :)

Епа кривицата и те како е на друго место. Само што кажав и претходно. Јас осудувам партиски вработувања. Без разлика дали се албански или македонски партиски вработувања. Ама да пљукаш само по едните, за да ги прикриеш другите...е лицемерие :)

Еве бе... 500 евра кладба. За тебе и 20 македонски семејства ќе ти набројам во Чаир. Ќе те носам од куќа во куќа. Бива?
Убаво ти кажав ја. Сакаш доказ, бујрум. 500евра кладба, и веќе никогаш да не просереш за неплаќање сметки САМО од албанци :)

Ќе ти дадам и сметки да видиш на македонец, кои што ЈАС (албанец) ги платив. Во плико ми се :)
А бе ти свесен си дека твоите браќа направија граѓанска војна во Македонија ? Твоите браќа од 25% кои ги има во Македонија 15 или 20 се криминалци и работат повеќе за доброто на косово одолку за Македонија...ете тебе што ти е подраго, Македонија, Косово или АЛбанија ?
Биди бар реален вонекои работи, а не велам дека нема Албанци кои заслужуваат, има и секоја им чест!

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.419

Батка, зошто не го гледаш тоа пропорционално. Од сите неплаќачи на сметки 70% се Албанци. Не е тоа по рамковен мислам...

Дали ти ќе го подржиш ЕВН кога ќе почнат да ги исклучуваат селата што не плаќаат и ќе ги осудиш тие кои за тоа ќе плачат дека е тоа репресија врз нив.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635

без објаснување

арачиново, прва слободна економска зона и тест лабарот
пластичарска лас вегас
кондово змаево гнездо
сарај, свадба 24 часа

oBi_VaN

Is the man!
Член од
11 ноември 2007
Мислења
756
Поени од реакции
21
Да не беше Албанец, ќе кажев дека си 100% у право, вака.... малце потешко!
:pos2::pos2::pos2::pos2:

Се зезам, малце шала:smir:, многу сериозно сте ја фатиле работава по сабајлечки! Нема збор дека партиите се тие кои допринесуваат во раздорот помеѓу граѓаните на Р.Македонија.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
А бе ти свесен си дека твоите браќа направија граѓанска војна во Македонија ? Твоите браќа од 25% кои ги има во Македонија 15 или 20 се криминалци и работат повеќе за доброто на косово одолку за Македонија...ете тебе што ти е подраго, Македонија, Косово или АЛбанија ?
Биди бар реален вонекои работи, а не велам дека нема Албанци кои заслужуваат, има и секоја им чест!
Ајде вака, дека се правиш на тошо, па ме влечеш за јазик.

Моите браќа, се само 25%. Небитна бројка. Небитен фактор. Твоите 75%, мнозинство (како милувате да се викате) ја упропастија државата, ја продадоа. Да не почнам да набројувам со примери. Ги знаеш.

Од моите браќа, 25%....викаш 20% се криминалци. Луѓе кои што кога сакаа да учат, твоите 75% ги убиваа. Кога требаше да се интегрираат албанците во македонското општество после осамостојувањето, македонците ги игнорираа. Нешто кога игнорираш, а постои...лошо е.

Од моите 25%, викаш повеќе работат за доброто на Косово и Албанија. Можеби. Но...моите 25% работат за доброто на албанскиот народ. Твоите 75% го предадоа сопствениот народ. Почнаа бугарски пасоши да зимаат. Бугари се потпишуваат. Пљукаат на крвта на твоите претци, малтретирани од бугарска рака.

Моите 25% само сакаат шанса, да живеат во оваа земја. Твоите 75% сеуште ги третираат моите како вонземјани. Колку и да се најде некој исклучок, твоите 75% секогаш генерализираат, и тие исклучоците ги угнетуваат, обвинуваат, и напаѓаат. Тие исклучоците згаснуваат со тек на време. Така да, бројот на исклучоците никогаш не може да расте. Секогаш опаѓа. Причините се баш таквите како тебе. Кои што наместо да покажат со прст кон тоа што навистина е, еднаш да кажеш мамето да им го ебам на криминалците, секогаш викаат мамето да им го ебам на албанците. Дрскоста иде до таму што после се правдаат имам јас албанци другари. Иди на тој другарот твој и кажу му во лице, мамето албанско криминалистичко. Ама не...другарот твој не бил криминалец. Па од кај тогаш знаеш другите (сите) албанци какви се? Си се фатил за политичката тајфа, 4-5 албански семејства кои го контролираат подземјето и по автоматизам сите се такви??

Случајот со ЕВН погоре, не за џабе го спомнав. Арачиново, Дижонска, Гази Баба и Серава се проблематичните места со неплатени сметки. Тие се тие населби. Во тие населби не живеат само албанци, колку и да не ти се верува. Во тие населби има и македонци кои што не плаќаат. Ама ...опцуј по албанецот, дека македонецот нели...секогаш плаќа данок. Ма немој...

Случајот со партиските вработувања. Со години наназад партиски се вработувале македонците во нашата ни драга администрација. Со години. Почнувајќи од времето на Југославија. Кај мене на работа 20 души се во роднинска врска Македонци.... 10 албанци дали сме на број или не во никаква роднинска врска.

Кога македонците вработуваат по партиска линија, тоа тебе ти е нормално. Македонци вработиле. Кадарни се луѓето. Како тие џандарите што имале досие претходно, а работеле како полицајци. Еден кадар што да ти расправам.
Кога албанците почнаа да вработуваат по ист систем, одеднаш тоа не чини. Тоа било необразуван кадар.

Лицемерие немој те молам. Администрација е поим за партиско вработување. Без разлика на националност. Тоа да. Го прифаќам и се сложувам. Се друго...е мачкање очи и одбивање да се прифати реалноста дека и албанците почнаа да го прават истото што и македонците го правеа досега. Системот ни е таков. Системот кој што твоите 75% го владеат.

Live with it.

Батка, зошто не го гледаш тоа пропорционално. Од сите неплаќачи на сметки 70% се Албанци. Не е тоа по рамковен мислам...

Дали ти ќе го подржиш ЕВН кога ќе почнат да ги исклучуваат селата што не плаќаат и ќе ги осудиш тие кои за тоа ќе плачат дека е тоа репресија врз нив.

Да. Ќе ги подржам. Јас си ги чувам сметките од 90та па навака. Нека исклучат тие што не плаќаат. Ама јас, кој што плаќам, да ме исклучи поради комшијата???? Нема теоретски шанси тоа да го подржам.

без објаснување

арачиново, прва слободна економска зона и тест лабарот
пластичарска лас вегас
кондово змаево гнездо
сарај, свадба 24 часа
Арачиново Слободна економска зона?? Друже, што е Гевгелија, Крива Паланка? Кога затворија границата со Бугарија и не можеше веќе да се шверца ништо, кривопаланчанци умреа од глад.
Пластичарска лас вегас? Сите таму плаќаат данок. До последен. Гарантирам и можам да ти докажам. Уредени им се сите документи за фирма. Не веруваш, бујрум и тебе ќе ти докажам.
Кондово? Змаево гнездо? Ма дај. Самата твоја власт го брани Змејот.
Сарај? Што па ти пречи свадба? Не сакаш веселби?

Kajgana Shop

На врв Bottom